Buna, stiu ca replica asta e spusa de o fata intr-un film dar nu-mi amintesc cum se numeste
Dragostea este respectul fata de partenerul /a tau cu asta cred ca am zis tot. tot ce ai spus tu in intrebarea ta sunt doar favoruri
Nu, nu poate fi acceptata ca o definitie a dragostei.
Sa-ti spun ceva, chiar daca multi nu o sa fie de acord cu mine, eu cred in ceea ce zic.De ce se sufera? Pentru ca dragostea este buna? Nu prea cred.Se sufera, pentru ca oamenii sunt prosti si nu stiu sa pretuiasca persoana pe care o au langa ei.
Textul acesta este un fragment din epistola catre corinteni a Apostolului Pavel si reprezinta una dintre cele mai frumoase caracterizarii facute iubirii la modul general nu pentru baieti sau pentru fete. Dragostea este traita la fel, cu bucurii si deznadejdi, cu sperante sau deziluzii si de catre unii si de catre altii.
E din biblie si este folosita in filmul A walk to remember, ce mai tare film de dragoste
Întreg citatul nu, dar porţiuni din el da. Ia să le luăm pe rând.
1. Dragostea este îndelung răbdătoare. - NU! Sub nicio formă nu am să stau cu anii după una doar pentru că mă simt eu îndrăgostit. Dacă nu poate avea o relaţie cu mine, eu nu stau să aştept. Merg mai departe! Am şi eu o viaţă de trăit. (Valabil şi în cazul aşteptărilor cu anii în ceea ce priveşte viaţa sexuală)
2. Dragostea este plină de bunătate. - Hmm. Nimic nu-i plin de bunătate pe planeta Pământ deci nici dragostea. Dar da, dragostea este (sau măcar ar trebui să fie) dominată de bunătate.
3. Dragostea nu pizmuieşte. - Dacă prin pizmuire înţelegem invidie, atunci sunt de acord. Doar că femeile nu-s de acord. Dacă prin pizmuire înţelegem duşmănie,... depinde foarte mult. Dacă mă înşeală sau mă trădează, să vezi ce pizmuieşte dragostea!
4. Dragostea nu se laudă - Da, total de acord.
5. Dragostea nu se umflă de mândrie. - Da, total de acord.
6. Dragostea nu se poartă necuviincios. - Poftim? "necuviincios" e un termen relativ iar ceea ce mie şi iubitei mele ni se pare necuviincios, altora s-ar putea să li se pară de cuviinţă. Aşadar nu sunt nici de acord nici în dezacord pentru că nu este definit termenul.
7. Dragostea nu caută folosul său. - Da, total de acord. (păcat că o parte din femei nu sunt de acord!)
8. Dragostea nu se mânie - Am tratat deja asta la pizmuire.
9. Dragostea nu se gândeşte la rău - Da, total de acord. Se acordă prezumţie de nevinovăţie şi măcar o şansă. E firesc şi denotă respect să procedezi aşa.
10. Dragostea nu se bucură de nelegiuire. - Aceiaşi chestie ca la "necuviincios". Ce înseamnă nelegiuire? O faptă prevăzută de codul penal? Sau considerată de cutume ca fiind nelegiuire? Sau ce?
11. Dragostea se bucură de adevăr - Da, total de acord.
12. "acoperă totul, crede totul, nădăjduieşte totul" - Da, total de acord.
13. "suferă totul" - NU! Trebuie să ai forţa să impui limite raţionale. Când apare suferinţa, deja s-a dus dracu' dragostea şi trebuie să ai tăria de a te opri din suferinţă!
Numai bine!
P. S.: Textul e luat din Biblie (nu mă întreba de unde că nu ştiu şi nici nu-mi pasă) dar, ce mă deranjează mai tare e că tu pleci de la premiza că bărbaţii sunt capul răutăţilor, deci nu acorzi prezumţie de nevinovăţie, măcar o şansă şi crezare pân' la proba contrarie. Urâtă treabă!
Epistola lui Ioan din Corinteni .
E spusa mai ales la cununiile religioase.