Buna,presupun ca la mine ai citit.
Tocmai este un complex invers.
Iti dau un exemplu: cand te desparti de prietena ta simti ca o urasti, ca te a tradat ca nu o mai vrei in viata ta, ca vrei sa o distrugi.te simti indiferent dar pana la urma ajungi tot cu gandul la ea si tot fara ea nu poti sta. (unii trec altii nu).
Cam asa este si in cazul nostru din punct de vedere sexual, cautam pe cineva care sa semene cu el oarecum..vedem intr un barbat un om puternic, atractiv, barbat in adevaratul sens al cuvantului tocmai de aceea unele fete au probleme de genul acela.
Am dat un research pe internet inainte sa iti raspund la intrebare si am gasit asa:
Pe parcursul dezvoltării psihosexuale, complexul se află în stagiul falic al unei fete; formarea unei identități sexuale discrete.
experiență psihologică definitorie pentru dezvoltarea un rol sexual matur și o identitate.
Poti citi mai multe pe wikipedia.
La baieti se numeste complexul Oedip iar la fete complexul Electra.
Sper ca te-am ajutat sa intelegi.
O zi buna
Da, la tine am citit, si da, inteleg.
dar pe de alta parte, exista fete care isi urasc tatal extrem de tare, pana la punctul in care il vor mort, din cauza comportamentului lui lipsit de iubire.
nu cred ca acele fete au fantezii asociate cu electra complex, si sunt sigura de acest lucru.
cum explici asta? inseamna ca in cazul lor de fapt nu e vorba de daddy issues, ci de ceva dincolo de acest stagiu?
Depinde acum de situatie,ce anume s-a intamplat intre tatal lor etc.
Orice fata are nevoie de protectie si iubire si lucrurile astea adevarate nu le primeste decat din partea tatalui si/sau al fratelui - daca unul dintre cei doi "strica" acest lucru ea v-a cauta in alta parte (in iubit, viitor sot). Oricat de rau si-ar ura tatal tot si-ar dori ceva asemanator lui.
Eu am fost abuzata de tata si l-am urat atat de rau si acum as incerca sa ii fac rau sau ma plang peste tot ca as vrea sa il omor si sper ca intr o zi va muri ca sa numai faca rau nimanui cum mi-a facut mie dar totusi caut pe cineva ca el, ca cine era el inainte sa faca rau.
Fanteziile vin din subinconstient nu e ceva gen " mi-as dori sa fac sex pe plaja", nu este ceva ce vrem noi - pur si simplu vine din subinconstient si ne dam seama de el exact dupa ce se intampla.
Spre exemplu eu am fost atrasa de tipul casatorit (de care am vb acum cateva zile) sub inconstient, mi-am dat seama de ce sunt atrasa de el abia dupa 2 luni cand am realizat ca are ceva ce avea si tata inainte sa se schimbe in foarte rau.
Intelegi?