Buna,
Lasand la o parte modul in care societatea interpreteaza: sa stea sotul cu sotia cand naste. personal cred ca sunt si alte motive pentru care sotul NU ar trebui sa asiste la nastere:
- poate ii este sila de sange, are diverse fobii cu privire la ace, bisturie, etc.
- se poate simti neajutorat cand tu o sa urlii din tot sufletul. Si nu stii cum reactioneaza: unii devin violenti pentru ca simt ca nu sunt in control, altii incep sa dea lectii la doctor din cele citite rapid pe csid.ro sau alte site-uri amatoricesti, altii pur si simplu nu suporta sa vada cum trage copilul din tine sau cum te taie ca pe purcel.
Daca el nu isi doreste, roaga o prietena sa stea eventual pentru a face poze. Daca e permis. Altfel lasa-l linistit.
Pt ca nu e important sa fie acolo cand il scoti pe copil ci e important sa fie in viata lui.
Eu nu l-as judeca ca nu ii place, ci as incerca sa imi fac planul in situatia in care nu ii place.
Venirea unui copil pe lume, lasand la o parte dimensiunea artistica a momentului, reprezinta totusi un stres pentru amandoi parintii. Nu are sens sa il incarci aiurea cu unul suplimentar.
Macar unul din voi ar trebui sa fie lucid si clar in gandire. Cand stresezi pe cineva lucrurile se schimba.
Daca pentru tine e un moment important fa ca si el sa treaca fara sa isi aduca aminte cu sechele de acelasi moment.
Apoi gandeste-te si la personalul medical. Daca el lesina asistentele vor trebui sa ii acorde si lui ajutor. Iar calitatea actului medical pentru tine si copil va scade.
Eu nu l-as forta in nici un fel. Pt ca el va trebui sa mearga la munca si sa aduca banii in casa. Nu alocatia copilului care oricum ajunge cateva luni mai tarziu.
Este o parere masculina.
Eu cred ca ce se intampla in sala de nasteri tr sa ramana acolo. Nu toti barbati sunt facuti sa poata privi o nastere fie ea naturala, cezariana, epidurala etc...
Daca femeia ar avea nevoie de el pentru a o sustine si a fi langa ea, eu consider ca ar trebui ca el sa fie. Ca doar nu a facut copilul singura.Si ea trece prin tot greul si tot voi va plangeti ca vai nu puteti privi? Daca ar fi fost sa nasteti voi, ramanea planeta goala
Draga mea, eu ti am spus parerea mea! Nu mi as lasa sotul sa asiste la nastere si punct! Ai cerut o parere ti am oferit'o, nu iti convine este problema ta, få scrisoare lu Mos Craciun si te ajut eu ca tot sunt vecina cu el la nord! Hai bafta si caråti sotul cu tine sa te tina de måna la nastere! Bafta!
Depinde de fiecare, crede-ma ca in timpul nasteri cand ai destule pe cap singurul lucru care mai lipsea este sotul tau lesinand, sau cine stie ce reactie poate avea. Sigur ei nu isi doresc sa stea dintr-un motiv bazat pe sensibilitate si teama.
Pai din moment ce ea sufera atata durere si Isi invinge frica ca sa aduca pe lume copilul vostru ar trebui sa ii fi alaturi stand macar langa ea, sa o sustii si sa ii arati ca ii esti alaturi ...totusi sunteti o familie ..la bine si la greu impreuna.nu fugi din cauza fricii, infrunt-o
HappynewCenusa întreabă: