| Anonim999666 a întrebat:

Consum COC de 2 ani (Yaz), si totul e ok, n am avut dereglarea de ciclu niciodata in acesti 2 ani, nici dureri nimic, uneori chiar uitam sa beau pastila cate o zi sau chiar doua zile mi s-a intamplat la mare, dar nu am avut nici o schimbare, deloc, nici cu ciclul nici nimic. Acum intr-o seara am uitat blisterul acasa si n am baut pastila (o beau la 21:00) si a doua zi dimineata (ziua ovulatiei) am avut sex ca de obicei cu barbatul fara sa ne protejam, ca de obicei a ejaculat in vagin. Si deodata din ziua ceea mi s-a inceput ciclu. E posibil sa fi ramas insarcinata? Am o verisoara care tot asa o singura zi a uitat sa bea pastila si a ramas insarcinata, iar mama cand a ramas insarcinata cu mine exact asa a avut ciclu si apoi a aflat ca i insarcinata. Nu am vome, greata, mirosuri sau alte simptome prezumtive ale sarcinii. Ne dorim un bebe, doar ca asteptam sa termin eu cu invatatul ca sunt ultimul an. Nici nu stiu ce sa cred, imi pare ca o sa ma intristez cand o sa aflu ca e doar o dereglare si nu un bebe, dar parca ma gandesc ca voiam sa iau acid folic si fier inainte de a planifica sarcina. In fine, spuneti-mi ce cazuri mai stiti si voi...Ginecologul mi-a spus ca e posibil sa fie asa eliminari doar o zi, ca m-am dus la ea din prima zi, dar e ciclu in toata legea. Astept sa se termine si ma duc iarasi la control.

1 răspuns:
| Violleta2022 a răspuns:

Ar trebuii sa stii ca, simptomele unei sarcini apar abia dupa 3 saptamani de la fecundarea ovului, nu inainte.
Starile de greata pe care le ai nu au nici o legatura cu sarcina si nici menstruatia, fiind probabil legate de o intoxicatie alimentara, de nesom, de oboseala, de orice altceva, dar nu de la mestra sau sarcina.
Ar trebuii sa stii ca Yazz si Yasmine sunt interzise in America, Canada si Australia, din cauza ratei mari de mortalitate.
Sfatul meu este sa elimini acest drog din viata ta, care-ti distruge sanatatea, posibil lasnadu-te sterila pe viata, sau domne fereste, fatalitatea.
Folositi prezeervativul ca nu are nici un efect secundar, apoi, nu numsca, nu strange, nu doare, nu te lasa gravida si costa enorm de putin comparat cu pastilele lunare de anticonceptionale.