Se poate face si circumcizie partiala in care iti taie numai partea stramta de preput. Alternativ, exista o operatie in care nu iti scoate nimic; se face doar o incizie pe partea de sus a preputului (debridare dorsala), taiand in doua cativa cm din preput, pentru a elibera glandul, dar aspectul estetic nu e cel mai fericit.
Mulțumesc frumos, mai am o nelămurire, am observat ca preputul strâmt de sus e plina cu vene și în caz ca fac circumcizie doar la preputul strâmt și îmi taie venele și îmi este teama după aceea ca nu mai am excitatie și ca nu mi se scoala sau că nu mai pot face sex?
Venele din preput nu au treaba cu erectia sau excitetea. O treime din barbati la nivel mondial sunt circumcisi total si nu au nicio problmea cu sexul cauzata de circumcizie. Acelea sunt vase capilare superficiale. Nervii principali ai penisului si artera si vena peniana trec prin corpul penisului propriu zis, nu prin preput.
Am cautat poze cu debridare dorsala pe google dar nu găsesc și după aceea pot sa decalotez normal dacă mi se face debridare dorsala?
Cauta "dorsal slit" in engleza. Da, poti decalota dupa. Iti face practic o incizie verticala in inelul stramt al preputului, dupa care preputul va putea sa treaca peste marginea glandului cand il tragi in jos. Aspectul estetic nu e optim, ca ramai cu doua fasii de piele de o parte si de alta a inciziei, motiv pentru care majoritatea opteaza pentru circumcizie (extirpare totala a preputului), dar e o solutie de compromis daca te deranjeaza ideea de circumcizie.
Hai salut!
Am avut problema asta intre 10-12 ani. Cand i-am spus problema asta lui taica meu, omul a inceput sa rada. Pana cand m-am dus sa ma spal si a intrat peste mine zicand "beleste-o, dracu odata, mai dai cu apa". Oricat de amuzant ar fi, e pe bune. Imi aduc aminte ca eram in cada, dadeam cu apa, asteptam sa iasa din erectie, o decalam, dupa asteptam sa intre in erectie decalata, iar dupa dadeam incercam sa o decalez cand era in erectie sub apa. A fost ciudat, dar am reusit, iar acum sunt in regula, totul merge "brici". Daca nu incerci cu apa, incearca cu un ulei, lubrifiant ceva. Nu merita operatie. Pielea aia se va pune pe marimea glandului, cu munca si cu efort, dai inainte, fara frica.
Spor!
Când nu e în stare erecta pot sa decalotez și pielea aceea decalotată rămâne pe un inel și nu mai pot da în sus și rămâne blocata, când începe sa între în erecție ma cam strange pielita aceea la "gat" și nu pot da sus. Din ce cauză? Mulțumesc!
Stiu ca te strânge, dar daca exersezi o sa se duca elasticitatea aia puternica si o sa fie normală. Încearcă pana reușești fără frică. Chit ca te strânge o să poti in viitor, fara sa te mai strângă. Cand te urinezi încearcă sa o decalezi mereu, e mai igienic si te obișnuiești cu decalarea.
O sa vezi in viitor ca nu te mai strânge, gandeste in viitor si muncește cu decalarea aia până se obișnuiește. Spor
Îmi este teama ca este parafimoza, dar nu e umflat sa zici ca este parafimoza, e un mic exces de piele la gatul de la gland. Am auzit ca parafimoza devine gen o culoare albăstruie pe cap, dar eu nu am culoarea aceea, îl am normal. Se poate sa fie o parafimoza sau este exclus?
Ești tânăr. Nu ai nicio problemă gravă de sănătate. Nu te mai gândi la prostii și încearcă sa o decalezi in sus si in jos, până se obișnuiește. Lubrifiază cu ulei, lubrifiant, si încerca atunci. Totul o sa fie bine.
Am avut și eu chestie de genul încearcă dacă ai cadă acasă la baie să stai in apă mai fierbinte puțin în momentul acela pielea ți se înmoaie și trebuie sa reușești... dacă ai reușit lasă-l deschis o anumită perioadă de timp cat stai la baie să ți se lărgească inelul ăla.iar la sfârșit il inchizi repetă asta de multe ori și te vindeci singur
Când nu e în stare erecta pot sa decalotez și pielea aceea decalotată rămâne pe un inel și nu mai pot da în sus și rămâne blocata, când începe sa între în erecție ma cam strange pielita aceea la "gat" și nu pot da sus. Din ce cauză? Mulțumesc!