Da cum dar. l, ai Intrebat pe copilul tau ce alege? nici nu-i nevoie, fiindca el a ales.vezi celelalte raspunsuri.eu pot sa-ti dau exemple concrete de femei care si-au dorit copii dupa aia si nu au mai avut.mai rau, care au mai vrut inca unul s-au doi, si nu a mai ramas. o ruda de-a mea care, a avut 25 de nasteri, a murit la 102 ani si-i mai traiau 5 copiii.sau una care a avut doi si unul i-a murit la 19 ani.mai are unul. dar daca...nu te juca cu vieti de copii iubitel daca vrei sa-ti spuna cineva tati sau mami si sa te topesti de drag.
Bună.
Prima sarcină poate fi dorită sau accidentală.
Este o situație extrem de delicată.
Starea financiară, condiția socială, sprijinul partenerului, vârsta, aparteneța religioasă, etc.
Din punctul meu de vedere poți păstra sarcina dacă nu ai probleme cu ea (fătul este sănătos), ai echilibru finaciar și social, partener de viață (un copil are nevoie de ambii părinți ca de aer), etc.
Poate te gândești că dacă faci întrerupere de sarcină nu poți să mai ai copii ulterior. Această posibilitate este dacă nu consulți un medic în prealabil.
Multe femei fac întrerupere de sarcină, fiind chiar prima și apoi am făcut copii.
Absolut nimeni nu garantează dacă faci avort cu primul tău copil mai poți rămâne mai târziu.
Înainte de a renunța la primul copil sunt metodele contraceptive care te ajută să nu ajungi aici!
Gândește-te foarte bine.
Pa, pa.
Eu am cazuri in familie, care acum isi mananca batranetile singuri, care au facut aceasta gresela in tinerete, crezand ca nu e inca momentul, ca nu sunt bani suficienti ETC.acum au de toate, dar nu au lucrul cel mai important, pe cineva care sa le fie aproape si sa le aline batranetile. traim intr-o lume in care avem acces aproape la toate, mai bine prevenim o sarcina nedorita, ca metode sunt. sfatul meu e sa nu avortezi, pentru ca mai tarziu, peste ani, ai sa-ti doresti un copil, si ai ocazia ca el sa nu mai vina. e greu de crescut un copil, foarte greu, dar D-zeu o sa-ti dea putere sa il poti creste.ar fi multe de spus dar in final decizia e a ta
Este bine sa pastrezi primul copil, chiar daca sarcina a fost accidentala.nu stii ce se poate intampla mai tarziu.
Nu e bine sa renunti nici la primul, nici la al doilea... la nici unul (decat daca ai motive serioase, cum ar fi ca sarcina iti pune viata in pericol). Pana la urma el (copilul) nu are nici o vina pentru greselile voastre.
Asta e parerea mea. Pana la urma faci ce vrei, dar s-ar putea sa regreti mai tarziu.
Nu se stie niciodata s-ar putea sa nu ma poti ramane insarcinata cand o sa vrei copii iti zic ca cunosc o persoana a avortat numai o data si nu mai poate face copii niciodata asta depinde si de organismul tau dar exista si riscul asta daca esti deja insarcinata si esti numai un copil daca esti nu stiu ce sa zic du-te la un meid csa vezi ce zice sau daca nu esti adolescenta si atunci poti sa ai riscul asta
Problema este ca am doar 17 ani si eu imi doresc enorm de mult nu stiu sigur daca sunt insarcinata sau nu dar daca sunt as vrea sal pastrez dar sunt mult care ma impiedica stiu ca tatal copilului o sa fie alaturi de mine, dar totusi exista un dar din pacate parinti mei nu or sa fie de acord o data si plus de asta nu stiu daca o sa ne descurcam financiar... din asta sunt confuza...si nu vreau sa gresesc ce ma sfatuiti?
Totul depinde de situatia in care esti, d ecum ai conceput copilul, daca este dorit sau nu, daca ai posibilitati sa i oferi un viitor si daca vrei sau esti nevoita sa renunti la el. Daca poti sa l pastrezi, de ce nu vrei sa mergi inainte? Sunt atatea mame care nu pot avea copii si ar da orice sa ramana insarcinate, de ce ai renunta la acest privilegiu pana la urma? Poate ca in viitorul apropiat vei pierde ceva dar sa stii ca pastrandu ti prima sarcina ai castiga un suflet carete va iubi neconditionat.
Acum daca situatia e de asa natura sa nu l poti pastra, fie din motive medicale sau materiale, fii tare si incearca sa treci cu optimism peste acele momente triste. Orice ai face, gadeste te bine, caci daca te vei uita in trecut si vei regreta ceea ce ai facut- asta in cazul in care decizi sa avortezi si nu vei mai putea face alti copii-sa fii pregatita.
Informeaza te la medic despre riscurile pastrarii unei sarcini sau riscurile unui avort, precum si ceea ce urmeaza dupa. eu zic pastreaza copilul, pentru ca nu vei avea de pierdut, nu te incadra in acea categorie care din confort sau frica renunta la o viata d eom. bafta multa in luarea unei decizii!
NU! Risti sa nu mai poti ramane, si ce te faci atunci? Adopti, pentru ca nu ai avut minte si suflet sa il pastrezi pe al tau?! Si traumatismul psihic, poti avea si cosmaruri urate, tematic, etc...
Bună.
Tu spui că nu știi exact dacă ești însărcinată?
Un test de sarcină ai făcut? Se găsește la farmacie, citește prospectul.
Mergi la medicul ginecolog pentru a lămuri situația asta dificilă care consideri că este prin prisma necunoșterii și lipsei de experiență.
Baftă să fie o alarmă falsă, să fii răcită, o dereglare hormonală, ceva; totul până la sarcină.
Viitorul te așteaptă cu bune și cu rele.
Pa, pa.
E ultimul lucru la care trebuie sa te gandesti! Nu avorta, orice copil trebuie sa aiba sansa sa se nasca.
Nu mai conteaza acum ce spun parintii tai...inainte sa ramai insarcinata a contat. dar acum esti tu si copilul tau.atat.si daca iubitul iti va fi alaturi, iti vei creste copilul impreuna cu el, nu cu parintii...de moment, caci cu timpul care va trece, te vor ajuta si ei, de asta poti fii sigura.fii curajoasa si da-i copilului tau sansa sa traiasca! nu fi lasha!
In mod normal nu se renunta la prima sarcina decat in situatii deosebite. Daca nu esti sigura fa un test de sarcina, peste cateva zile mai fa unul, pentru siguranta mergi si la un control ginecologic, eventual vezi ce iti recomanda medicul dupa ce ii explici situatia (cred ca esti eleva). E o decizie greu de luat si iti apartine in totalitate, e vorba de viitorul tau.Sunt atatea metode contraceptive incat ma intreb cum de s-a ajuns aici...
Cum sa fie bine? Daca copilul are vreo malformatie sau daca viata mamei e in pericol, strangi din dinti, intrerupi sarcina si te caiesti toata viata. Oricum pata iti va ramane pe suflet pana in ultima clipa.
Dar daca nu e cazul, avortul e o crima, practic iti ucizi cu sange rece si premeditare copilasul. In plus, orice avort poate da sterilitate temporara sau definitiva.
Nu cred ca este bine, dar daca este necesar, o faci ca nu ai incotro.Se zice ca trebuie sa lasi primul copil ca nu stie mai apoi, dar...
Eu nu te sfatuiesc sa faci lucrul asta
unele fete nu mai pot avea copii dupa primul avort si atunci vei regreta
Buna. Daca e prima sarcina nu cred ca o sa ai probleme.Si e am facut avort dar nu din cauza ca nu aveam cu ce sa il cresc sau ceva de genu .am fost doar amn2 constienti k avem o viata inainte si ca nu aveam de gand sa ne o stricam...eu zic sa il faci dar pe viitor protejeaza. te
Pai depinde in ce situatie te afliii si varsta... eu asa cred.acum va spun un lucru. eu marti o sa-mi trimit prietena acasa din irlanda pntr ca aicia nu se face avort. avem numai 22 de ani. si am facut o greseala amindoi asta nu o sa mi-l iert nici odata pentru ca saraca o sa sufere fizic. nu stiu daca si sufleteste am facut un test si testul mi-a aratat ca are in jur de 4 saptamini deci nu este asa mare sarcina. dar eu asa consider ca este asa mai bine daca avortam pentru ca eu asa simt ca inca nu sunt "ready" ca sa fiu tata. suntem un pic ingrijorati pentru ca este Primul avort. sa speram ca totul o sa fie bine dar eu asa zic ca noi toti suntem in mina lui DUMNEZEU ce vrea el aia o sa fie. dar eu zic ca e mai bine acum decat sa iti pare rau mai tirziu. eu asa zic ca daca cineva asa crede ca nu este gata pentru cresterea unui bebelus atuncea mai bine sa renunta.material, pshihic sau cum ar crede el. eu asa zic ca ii bine sa renunti la primul tau copil. multumesc
Eu am renuntat la prima sarcina si mi-a iesit sufetul de durere caci l-am ucis, m-am simtit multa vreme certata cu dumnezeu, iar acum sunt din nou insarcinata si am o situatie foarte grea, nu avem unde sa locuim impreuna cu chirie nu ne putem permite, sper sa imi dea dumnezeu putere sa ne lumineze mintea, imi plange sufletul de durere caci poate nu am prea multe sa-i ofer, daca il las sa se nasca ma voi impaca cu dumnezeu si stiu ca nu ne va lasa sa murim de foame, fetelor eu am avut o depresie dupa primul avort, tipam pe strada cand vedeam copii, ma blestemam, plecam de nebuna pe strada, in parc sa vad copii, ganditi-va ca nimic in lume nu e intamplator, orice se intampla e cu un scop anume, un copilas iti umple viata si inima cat de saraci am fi, un copil alege sa vina in vietile noastre pentru ca stie ca e nevoie de el! sa ne dea dumnezeu minte si putere tuturor sa ne oprim din avorturi! ce e mai frumos in lume decat el? copilul tau iti va da motive sa ramai in viata, sa faci tot pentru el! Bethy, stai de vorba cu prietenul tau si luati cea mai inteleapta decizie, stii de ce ne-a lasat dumnezeu pe pamant? SA NE INMULTIM, sa dam viata altor vieti, mergeti impreuna la duhovnicul vostru sa va dea mai mult curaj! nu avorta, caci vei ramane goala de sentimente! eu daca nu avortam azi eram cea mai norocoasa, dar dumnezeu mi-a dat inca o sansa si imi voi spala pacatul! curaj! nu te lasa batuta, nu gandi ca nu te-ai realizat, ca nu lucrezi ca ...gandeste doar ca el a venit la voi pentru ca aveati nevoie! geo 22 ani
Buna ...sunt intr-o situatie mai sensibila si nu am cu cine vorbi...sunt insarcinata am o luna si 5 zile....parinti nu stiu si daca ar afla nu ar fi de acord eu nu vreau sa aud de avort..sunt minora...e prima sarcina... daca asi pastra copilul si asi ramane cu tatal copilului. financiar ar fi bine ....probleme la sarcina nu am dar nu ma inteleg deloc cu prietenul meu ne certam ...ma loveste...arr stati de nervi si ne trec idei sa ne despartim.cand a auzit ca sunt însărcinată era foarye entuziasmat si fericit.dar el vr sa-mi ia copilul dupa ce nasc nu ma vrea si nu vrea sa ma lase sa am si eu grija de el... dati mi va rog un sfat sa fac avort si sa incerc sa-mi fac un viitor mai bun sau sa pastrrz copilil si sa fac tot posibilul sa raman cu tatal copilului si sa incercam sa ne intelegem ...desi nu cred ca o sa putem sa ne înțelegem! Astept raspunsuri ..Mulțumesc