| littlesunshine a întrebat:

Credeti ca daca femeia nu reactioneaza asa cum ar trebui atunci cand barbatul devine violent ( sa ceara ajutorul cuiva, sa-l paraseasca...), ei se vor opri vreodata?
Nu vreau sa spun ca femeia are vreo vina...
Haideti sa ne spunem parerea in vreo 50 de raspunsuri poate citesc si ei:d
M-am saturat de violenta. Si nu prea citesc despre violenta femeilor. peste tot se scrie despre cat de violenti sunt barbatii. Nu credeti ca si mamele baietilor sunt vinovate atunci cand le "implementeaza" falsa impresie ca daca sunt barbati ei trebuie sa faca orice?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sunt de acord k u...violenta a pus stapanire peste toata lumea si eu cred ca mai vinovati sunt parinti decat copii pentru ca nu le dau o educatie destul de buna copiilor, nu discuta cu ei cum sa se poarte cu o fata...eu cred ca nu trebuie sa stai langa un asemenea om care sa te bata si toate cele...

6 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nu pot sa-ti spun o parere argumentata. I-am spus sotului meu ca l-as parasi imediat daca ar ridica mana la mine si stiu ca n-ar fi niciodata in stare sa faca asta. Sotul meu e un tip foarte mare (190 de cm si 160 de kilograme). Cineva ma intreba: nu ti-e frica, ca dintr-o palma te face praf. Si i-am spus ca eu mi-am ales sotul dupa minte si inima, in asa fel incat nici prin cap sa nu-i treaca sa-mi dea o palma, nu mi l-am ales dupa dimensiuni sa-mi dea palme usurele.

| psiholoaga a răspuns:

Nu spune ca femeile au vreo vina, spune ca au o mare parte din responsabilitate. Partenerii ni-i alegem. Numai sa fii in vreo tara in care oamenii se casatoresc promisi de parinti, altfel nu vad nicio scuza aplicabila. Ti-l alegi violent pentru ca nu iti imaginezi ca meriti mai mult. Stai dupa primele palme pentru ca iti imaginezi ca se va schimba. Stai dupa prima spitalizare pentru ca "cine te mai ia?" Daca femeilor nu le-ar fi atat de teama de ideea de a sta singure, cu ele insele, alegerile proaste ar fi semnificativ mai putine. Asa ca femeile care stau, stau pentru ca aleg. Motivul pentru care un barbat e violent... e mai putin important. Cred ca pe mine nu m-ar linisti, daca as manca bataie zilnic, gandul ca" saracul, asa l-a invatat maica-sa". Important e ce faci ca sa iesi din cercul asta.

Anna
| Anna a răspuns:

Daca femeia nu reactioneaza in situatii de violenta, in care ea este victima, inseamna ca se complace si el nu se va opri. Iar daca intrebarea asta e un stigat de ajutor, nu strigi bine.Adreseaza-te autoritatilor! Intr-un cuvant, ia atitudine!

| Nastia a răspuns:

Poi, unii baieti/barbati s iau dupa comportamentul altora, daca unul l baga-n cap k un barbat trebuie sa supuna femeia k p un animal, k e inferioara si trebuie tratata k atare ei fac tot c pot in sensul asta ca sa fie la fel k celalalt si sa fie apreciat...anturajul conteaza la orice varsta, barbatii sunt influentabili... da, mamele sunt d vina, ar trebui "corectati"d mici, adica ar trebui tinuti mai mult din scurt,... daca ii lasi liberi si nu-ti mai spun unde pleaca si cand vin gata, i-ai pierdut,... s vor lua dupa alti "prosti"din cartier...stiu eu mai bine, si nu numai la oras exista gasti, si la tara sunt, ...nu stiu c sa zic, daca femeia e d vina k nu-l denunta, dar, eu zic k ar trebui sa fac cv sa-l schimbe, sa-l "corecteze"...eu una cred in faza asta k femeia poate prin bunatatea si comportamentul ei sa schimbe si ultimu puscarias,... daca ai citit crima si pedeapsa d dostoievscki ai sti k rascolnikov a fost schimbat d o femeie doar prin cumintenia si bunatatea ei, eu cred ca o femeie e "datoare"cumva vietii sa schimbe macar un barbat, sa-l faca mai bun,. orice barbat poate sa devina dependent d o femeie si cum am vazut si prin filme chiar cel mai rau, mai meschin om s indragosteste d o femeie foarte buna si intelegatoare, fiecare om chiar si rau vrea iubirea unei femei care sa fie doar a lui, sa fie buna si blanda, ...atat am avut d zis,.

| nicky a răspuns:

O parte din vina o au chiar femeile care accepta situatiile in care soti lor devin violenti si nu cer ajutor sau nu ii parasesc. In ziua de astazi nici chiar vecinii nu se mai baga daca nu le ceri ajutorul. E greu pana incep iar dupa aceea devine un lucru normal pentru cei violenti. In ceea ce priveste mamele, care mama isi invata rau copilul? Cred ca care suntem mame am dori sa dam o educatie cat mai buna copiilor nostri sa ajungem sa fim mandre de ei.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Femeile nu ar trebui sa accepte comportamentul violent. Ele insa accepta din diverse motive: il iubesc chiar violent; le este teama sa se desparta si sa isi ia soarta in maini; gandesc ca lasa copiii fara tata, fara sa vada ca acestora le-ar fi mai bine intr-adevar fara el; au mentalitatea invechita ca "nu trebuie sa stie lumea, e rusine"; au trait intr-un mediu familial violent si cred ca asta este soarta lor de femei, sa rabde. Daca toate femeile ar apela la lege, s-ar stopa violentele in familie si abuzurile impotriva membrilor familie.
Poate unele mame, poate (?) isi educa baietii ca ei pot face orice, dar nu se poate generaliza. Un barbat violent poate deveni asa si datorita anturajului, alcoolului etc., chiar daca mama i-a dat o educatie buna.