Este dependent de acel joc/acele jocuri. cu greu dar merge:p incearca sa-l indupleci sa iasa cu tine la un fotbal, dati-va intalnire cu doua fete la un suc, mergi cu el in club.hmm. fa-l sa mai si iasa afara din casa.:p succes
In primul rand cred ca ar trebui ca parintii lui sa fie informati.Mi-e greu sa cred ca niste oameni normali isi lasa copilul(chiar 18 ani avand)12 ore pe zi la calcultor.
Tu nu stiu cat de mult il poti ajuta. Poate invitandu-l sa ti se alature in parc pentru a alerga, a merge la strand sau alte activitati ce le puteti face in aer liber.
Mda din pacate e cam greu sa il ajuti.Eu sunt la fel dar macar eu sunt constient de asta.Dar uni nu sunt! Eu fac asta din cauza ''singuratatii''...fiind in italia.Asa ca nu ma mai dezlipesc de jocuri.Sunt unele jocuri ce chiar te fac sa iti pierzi mintile si sa uiti ce se mai intampla in jurul tau(in momentul ala nu mai esti lucid si iti cam controleaza jocul mintea).De exemplu World of Warcraft care la ora actuala e cel mai tentant joc.
Sa il faci sa se lase trebuie ceva mai atractiv decat acel joc fie fizic cat si psihic.Am mai intalnit cauze de acest fel si se rezolva foarte greu datorita lipsei de idei pentru ca nimic nu prea functioneaza.
Ssa iei compu si sa-l ''arunci pe geam'' nu e o idee stralucita dar il poate opri din jucat daca sti ca nu are posibilitatea de as-i cumpara altul chiar daca asta o sal scoata din pepeni si o sa se enerveze rau pe tine.Dar macar dupa o sa sa fie recuperat omu.
Daca asta nu merge momentan nu stiu ce sa zic, depinde de modul in care traiesti.Tu ai putea gasi solutii mai usor decat noi. Daca esti iubita lui incearca sa ii acorzi mai multa atentie ba chiar sa faceti dragoste mai des, e oricum mai tentant decat computerul,(nu spun asta ca sunt maniac de asa ceva ci doar ...incerc sa ajut).
Momentan nu mai am idei...adica am dar oricum nu prea vor functiona pentru ca stiu cum e sa fi gammer pentru ca si eu sunt.
Cea mai buna pana la ora actuala e sa ii strici computerul dupa cum spuneam dar rau adica sa fie asa stricat incat numai daca cumperi altu sa mai poti folosi.In rest ce sa zic sper sa te ajute.Ah daca ai multi prieteni ar fi ceva sa ii chemi acasa la el(pe vreo 3) si sa il invitati in oras.Ai grija ca afara sa ii creezi o lume mai placuta decat ceea a calculatorului. Daca e la inceput s-ar putea sa isi dea seama singur in timp dar oricum va dura. Sper sa ajute acest roman al meu la ceva.Ciao si bafta cu incercarea de a il ajuta!
Varianta cu stricatu compului cum ramane? Sau na nu neaparat sa il strici dar sa il ascunzi pana isi revine la normal.
Ar mai fi o varianta. Daca ai avea putere de convingere l-ai putea duce la un psiholog ceea ce va rezolva problema.90% sansa.
Atentie psihologul este o persoana ce te poate sfatui, si poate fi pe post de ''descare a sufletului'' mai pe scurt unde sa iti spui si problemele chiar cele mai ascunse.
Nu il lua ca pe un doctor de boli mintale!
Ah si uitasem nu mai vota pe toata lumea ca ''nefolositor'' din moment ce tu nu sti cum se aplica votul!
Nu vreau sa fac ca mama sau ca tata, dar cu siguranta sa stai la pc intre 10 si 12 ore pe zi este exagerat de mult. din pacate asta da dependenta si e foarte grav. daca e prieten cu tine ar trebui sa gasesti impreuna cu ele unele activitati ce presupun iesitul din casa cum ar fi fotbalul, sporturile, cinema, un suc, o bere in oras. dar nu il mai lasa in casa, succes
El este constient de ceea ce face, insa parintii lui sunt plecati si acum vara numai in casa sta, sunt prieten si varianta cu sexul nu merge ...prietena nu are. dar si prieteni de incredere nu prea. are multe capacitati interioare insa din cauza neincrederii in sine arata cel mai prost om din lume. face glume misto si are o intuitie superba, intelege oamenii dintr-o privire si niciodata nu a dat gres. si alte capacitati care imi par a fi unice, interesante...
Duce un asa mod de viata aproximativ din clasa a 4 (la inceput avea SonyPlaystation) insa cu intreruperi. memoria il inseala si nu tine minte numele unor persoane. ii cam uituk. insa din joc le stie pe toate la nume. e greu de explicat asa fenomen.
Vede lumea in culori negre (ceea ce este adevarat cu parere de rau) si din aceasta cauza sta mult in casa...