| simoSTAR a întrebat:

Credeti ca este adevarat ca."viata fara minciuna nu ar mai fi paradis..."?

Răspuns Câştigător
| vilmaristul a răspuns:

O vorba din batrani spune:si minciuna este vorba, cand o pui la locul ei

16 răspunsuri:
| Bacemi a răspuns:

Dupa cum spuneam eu cel mai mare adevar e si cea mai mare minciuna deseori. Adevarul frumos ( Kalokagathia ) e intr-adevar un ideal. Insa de cele mai multe ori avem parte de adevarul simplu care poate fi totodata o minciuna. Totul depinde de prisma prin care trece.

| Flav a răspuns:

De acum, orice fraza e luata ca citat? Un mare bullshit!

emanuellex
| emanuellex a răspuns:

Nu, minciuna nu vine din paradis si nici nu se intoarce acolo. Afirmatia nu are nicio relevanta pentru cine doreste sa fie om adevarat. Sunt situatii, intr-adevar, in care trebuie sa eviti o afirmatie care ar durea foarte tare pe cineva drag. Pentru asta insa nu trebuie neaparat sa il minti. Poti sa eviti intrebarea, sau sa eviti raspunsul. Exista tertipuri pentru asa ceva, si un om inteligent le gaseste imediat. Sau poti sa taci. Si tacerea este un raspuns. Dar minciuna nu, in niciun caz...

| JeSa a răspuns:

Buna!, e cum ai zice "Paradis fara sarpe" sau "Tinerete fara batranete si viata fara de moarte "!, deci Nu!, nu te obliga nimeni sa traiesti in minciuna!

| marsy a răspuns:

Da. uneori mai avem si nevoie de cite o minciunika big grin

mira
| mira a răspuns:

Oricum minciuna face parte din viata noastra.Chiar unele manifestari de politete pot fi minciuni.Va intreaba cineva in magazin:Cum imi sta palaria asta? Veti raspunde big grinestul de bine. Dar poate nu sunteti chiar sinceri.Sa nu mai vorbim despre frumoasele minciuni ale iubirii. Femeia este o adevarata zeita, iar dupa casatorie incaseaza adesea pumni. Exemplele ar putea continua.

mira
| mira a răspuns:

Pentru Nicu-Nedunaticu. Eva n-a muscat din mar.Asa s-a adaptat Biblia realitatilor europene, marul fiind fructul cu cea mai mare raspandire. Ea a muscat din fructul cunoasterii, ceea ce o innobileaza.Era mai inteligenta decat Adam.

| julieta a răspuns:

Cateodata suntem pusi in situatia de a spune o mica minciuna pentru a ne salva din anumite situatii sau pentru a nu rani o persoana draga.si adevarul doare cateodata, si ai prefera o minciuna sa nu te mai doara asa.

| LCD a răspuns:

Bieinteles!

| Ruxyana a răspuns:

Da.pentru ca uneori adevarul doare...
iar daca traiesti in minciuna e mai bine...pentru ca nu trebuie sa suferi pentru adevar. dar acela intotdeauna se afla mai devreme sau mai tarziu...happy si strica paradisulhappy

Răspuns utilizator avertizat
| lacrimi a răspuns:

DA, cred ca e adevarat...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Categoric...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Minciuna e un pacat... nu exista om fara pacate happy... nu exista persoana care sa nu fi mintit sau sa fii ascuns ceva in viata ei

| adyttu a răspuns:

Mincuna nu pote fi paradis. Prin mincuni am ajuns noi oameni sa nu mai avem nici un pic de moralitate... am ajuns sa ne mintim chiar pe noi insine, am ajuns sa toleram f. f. multe lucruri care nu ar trebui sa fie tolerate... am ajuns sa ne chinuim 8 ore cu masti pe fata datorita promovarii de catre anumiti oameni a diverselor boli... am avut vaca nebuna, aviara, porcina, urmeaza legume care produc gripaaa nasoala apoi...

| star a răspuns:

Poate ca n-am inteles eu bine intrebarea... Dar traind intr-o viata in care aproximativ in fiecare zi spunem cate o minciuna, oricat de mica, ti se pare tie ca e paradis?