Parintii au si ei dreptatea lor in situatia respectiva, chiar daca tu crezi ca nu, ei iti vor doar binele, bine-nteles ca nu au dreptate in totalitate. a avea un prieten la varsta ta nu este gresit, dar depinde ce prieten. exemplul despre verisoara ta este un exemplu negativ al relatiilor la varste fragede si prietenul ei este tipul de prieten pe care nu trebuie sa il ai la nici o varsta.
Bună.
Ba să asculți de părinți și nu ai treabă cu restul lumii.
Iubit după 18 ani!
Pa, pa.
Buna. Parintii iti vor doar binele dar poti avea un prieten, de ce nu? Nu e nimic rau in asta dar trebuie sa ai grija cum ti-l alegi. Ei nu suporta sa vada ca tu ai crescut si mai ales ca iti faci iubit. Dar in cazul in care iti vei face ei nu trebuie sa afle pentru ca mai mult ca sigur nu vor fi de acord cu relatia. :*
la cate se intampla in ziua de azi cu fetele de varsta ta nici nu ma mir de ce nu te lasa, dar daca le dovedesti ca esti fetita cuminte poate vei avea o mica sansa sa ai si tu un prieten
Chiar n-ai de ce sa te grabesti, ai tot timpul din lume.
Mai ales daca parintii tai nu sunt de acord, iti vei face numai probleme acasa.
Nu conteaza ce spun altii, fiecare e diferit, nu exita o varsta de la care 'trebuie' sa ai prieten/a.
La 16 ani poti linistita sa simpatizezi sau sa placi pe cineva, dar nu te grabi sa intrii intr-o relatie.
Nu ai ajuns inca la varsta sa stii ce este bine si ce este rau! mai asteapta un pic, sa poti alege ceva spre binele si spre folosul tau!
pana atunci asculta-ti parintii! ei te iubesc si iti vor binele!
Da sunt total de acord ca parintii tai iti vreau doar binele.Dar varsta de 16 ani nu este o varsta la care sa nu poti avea prieten pentru ca dupa cum bine vezi sunt altele care au de la 12, 13 ani.
Daca verisoara ta a dat peste un derbedeau posesiv asta nu insemna ca toti baietii sunt la fel si ca si tu vei avea parte de ce are verisoara ta si sa nu iti para rau de ea pentru ca daca ii permite asa ceva insemna ca este problema ei si ii place situatia.De obicei cum ne asternem asa dormim.Nu insemna ca daca ai un prieten trebuie sa devii dependent de el pentru ca atunci cand va veti desparti o sa-ti iei viata sau cum?
Cred ca cel mai bine ar fi sa-i convingi pe parintii tai ca si daca vei avea un prieten o sa stii sa tii relatia sub control.Tu esti singura care stie cel mai bine ce e in inima ta si ce vrei cu adevarat, dar nu sunt deloc de acord cu parerile astea de 2 bani de care nu cred ca tine nimeni cont numai sa le zica, cum ca prieten ai voie sa ai numai dupa 18 ani si inceperea vietii sexuale se face dupa casatorie. Oamenii astia nu stiu ca daca ai un prieten nu trebuie neaparat sa te tava***ti cu el din prima si ca poate unii vor sa se casatoreasca pe la 23, 24 de ani.Mi se pare absurd.
Daca acum iti place de cineva si tii la acea persoana nu te sfii sa arati asta doar pentru ca parintii tai spun asta, asculta-i si pe ei dar nu uita ceea ce-ti doresti tu
Daca ai un iubit nu devii dependenta de el si nu te bate sau nu te lasa sa saluti oamenii ) wtf?! Numai persoanele cu standarde mici si pareri proaste despre ei insisi se multumesc cu asa "iubiti".
Cel mai bine ar fi sa iti asculti parintii pentru ca ei iti vor doar binele intr-adevar, totusi ar trebui sa se gandeasca cat de aiurea va fi pentru tine cand te vei trezi la 18 ani virgina si fara experienta (nu ma refer sexuala) ci in general in a cunoaste caracterul barbatilor. Cat de usor te vor putea folosi si manipula... treaba ta oricum
Seara faina! :*
Scumpo,depinde pe cine alegi si eu am 18 ani, un prieten de un an de zile si nici ai mei nu imi permit prea multe.ne intalnim pe ascuns pentru ca sigur nu ar fi de acord cu el ori daca nu mi-ar limita spatiul, neputand sa ma vad cu el oriunde vrea(adica sa fiu sub ochii lor), asa ca am preferat sa nu stie.nu te invat sa faci ca mine, nu e o atitudine corecta si demna de urmat. vorbeste cu ei. daca nu sunt de acord casca ochii in ceea ce il priveste pe acel ''el'' din viata ta, si in functie de asta vezi ce si cum faci.pana la urma nu ne invartim numai in jurul parintilor.
Pentru ca nu vor sa te vada usor urcand treapta:
1.plimbari impreuna
2. tintul de mana la plimbari lente
3.privirea la apus
4.sarutul la apus
5. facand cv cu el
6 si ramanand insaccinata
de asta trebuie sa asculti de ei
Buna! Daca iti place de cineva pe care cunosti si in care ai incredere vorbeste cu parinti tai si spune-le despre cine este vorba, daca si ei il cunosc si il considrea de treaba te vor lasa sa ai iubit ( asa banuiesc)
Cred ca ar trebui sa asculti doar de inima ta, pentru ca doar ea va hotara cand te vei indragosti si deci vei fi pregatita pentru o relatie, daca o faci doar pentru a fi la moda si te implici intr-o esti cu un baiat pe care nu il placi cu adevarat vei ajunge mai probabil sa regreti pentru ca o relatie se bazeaza in general doar pe sentimente reciproce de iubire