Exista, dar probabil nu e acea dragoste adevarata
Habar n`am, prin gelozie parerea mea e ca demonstrezi ca iubesti cu adevarat pe cineva dar sunt si cazuri in care au asa multa incredere unu`n altu asa incat nu sunt absolut deloc gelosi deoarece stiu ca niciunul dintre ei nu ar accepta avansurile propuse! :*
Daca te iubeste cu adevarat si isi da seama ca si el ar fi facut la fel ca ceilalti barbati cand dau ochii cu o femeie frumoasa nu ar trebui sa fie gelos. Si nu ar trebui sa te invinovateasca.Pentru ce esti tu vinovata ca ceilalti iti fac avansuri?
Cand esti gelos inseamna ca iubesti, daca nu ai fi inseamna ca nu tii la acea persoana.Gelozia e normala cand apar conflicte, sau cauze care o incep.
Un barbat intotdeauna este motivat de gelozie, chiar si in iubire.Gelozie MODERATA atata dragostea. Poate barbatul respectiv NU VREA sa-si arate gelozie, aceasta fiind considera punctul vulnerabil al unui barbat, punctul de santaj emotional, nu vrea sa-si tradeze dragostea, dar cred ca altfel ar sta lucrurile daca alti rivali ar inainta avansuri iubitei; ar fi peste limita tolerantei orgoliului masculin. Dragoste fara gelozie poate exista in momentul unei perfecte comuniuni emotionale, cand increderea si sentimentul confortului se instaleaza dupa un timp mai indelungat, dar totusi hipertrofia geloziei nu este un semn de bun augur.
Eu nu cred ca exista dragoste fara gelozie.acest lucru face parte din iubire, fara ea nu am sti ce inseamna suferinta, durerea... daca totul ar fi bine si nu am avea nici o problema viata ar fi trista, lipsita de culoare. daca sa fiu sincera si pe mine ma deranjeaza acest lucru, dar... din iubire trebuie sa accept.
Parerea me e ca dragoste fara putina gelozie nu exista. Adica daca nu e macar putin gelos(a) inseamna ca nu iubeste si ca nu ii pasa.(Dupa mine).
Nu cred ca exista dragoste fara gelozie, poate ea sa nu fie data pe fata dar totusi undeva in suflet exista si de multe ori dragostea se observa atunci cind persoana draga iti da semne de gelozie. E placut sa simti cind persoana draga este putin geloasa, dar numai putin.Barbatul de firea sa e mai dur si poate sa nu-si dea pe fata gelozia insa in el arde un vulkan.nu cred ca ar exista barbat care sa nu fie gelos doar daca partenera nu-i da anumite semne pentru a-l face gelos.
Eu zic ca e normal sa fie gelos dar sa nu afirme cu scene d gelozie deoarece inseamna ca n-are incredere in tine...
Eu cred ca exista dragoste fara gelozie. Posibil ca un barbat sa iubeasca o femeie chiar daca aceasta arata bine si multi barbati ii fac avansuri, dar oricat de mult o va iubi nu va suporta ca altii sa ii faca avansuri(si nu fiindca e gelos, ci pentru ca se va simti umilit). Parerea mea.
Din pacate dragostea fara gelozie din cate stiu nu este. pentru ca un barbat care iubeste o femei o iubeste din inima si stiti si voi cum este ca nu ar mai vrea sa fi cu altcineva an afara de el. la fel sunt si femeile care tot la fel procedeaza cu barbati sunt la fel de geloase. gelozia nu prea este buna cai din cauza geloziei sau antamplat multe necazuri. cel mai bun sfat al meu este ca daca va stiti credinciosi si va iubiti mult si va mai stiti ca nu va anselati nevasta sau barbatul atunci este de bine pentru ca barbatul nu trebuie sa traiasca cu multe femei si femeia cu multi barbati. dar generatia asta a trecut la fapte animalice si asta nu este bine dupa cum stiti si voi.
Pana la urma gelozia inseamna neincredere, si daca stam sa ne gandim factorii importanti ai unei relatii in care pui suflet sunt: incredere, respect, comunicare si sprinjin, toate reciproce. Dupa parerea mea, daca exista gelozie inseamna ca nu este dragoste, ci doar obsesie.
Cim zice Liviu Rebreanu in Jar: "Gelozia e sentimentul care te face ridicol şi te înjoseşte. Gelozia este umbra iubirii." Din punctul meu de vedere atunci cand iubesti si la randul tau esti iubit nu ai de ce sa fi gelos/a. Atunci cand esista gelozie nu este dragoste adevarata! referitor la intrebarea ta: da!
Da, eu te asigur ca exista! eu st un exempul). vb foarte serios, nu sunt geloasa absolut deloc, chiar daca iubesc persoana respectiva! am fost acum un an parca cu un baiat care era destul d ravnit, chiar si asa nu eram geloasa absolut deloc.si uneori chestia asta strik mult intr-o relatzie
PetriaElena întreabă:
KatiMe27 întreabă: