Dragostea e un sentiment complex. Conceptul de dragoste la prima vedere e absurd din motive evidente, prima vedere nu-ti arata ce defecte are persoana in cauza, nu poti vedea in sufletul ei si fiind prima vedere nu-i poti sti nici comportamentul, moralitatea etc.
Aproape toate relatiile de orice fel se bazeaza prima data pe atractia fizica.
Acum tu ai vorbit de a te indragosti foarte repede, eu am incercat intai sa tratez problema cu dragostea la prima vedere.
Cred ca in functie de cat de deschisa si convingatoare e o persoana, se poate intampla ca oamenii sa se indragosteasca foarte repede chiar si dupa o prima intalnire dar asa de la o prima vedere nu se poate numi dragoste ci atractie.
Poti s-o numesti si chimie, cazurile in care foarte rapid chiar si in minute stii ca are acel ceva poate chiar mai mult decat fizic, fiindca in cateva minute unele persoane isi pot da seama macar de comportamentul si atitudinea celuilalt.
Dar dragostea adevarata inseamna mai mult - respect, incredere astea se castiga in timp si atunci eu cred ca desi sentimentele se pot dezvolta rapid, e doar vorba de grade diferite de atractie pana cand se poate vorbi de dragoste realmente.
Da, exista dragoste la prima vedere, dar nu toti au parte de ea. Iti dai seama ca e dragoste la prima vedere, daca dupa decursul mai multor intalniri simti aceleasi emotii si aceiasi fluturasi. Daca e doar o atractie, dupa o intalnire sau 2 nu mai simti la fel, adica te atrage, dar simti ce te atrage, sper ca ma intelegi.
Dragostea e o eliberare de serotonina in creier atat timp cat creierul nu duce lipsa de serotonina si dopamina poti sa te "indragostesti" de cate ori vrei, de obicei dragostea dispare dupa aproximativ 1 an, este asa pentru ca evolutionar are logica sa perpetuam specia.
Doar o atractie fizica
Logic ca e doar o atractie fizica...in ziua de azi nu mai există,, iubire''...
E o diferenţă uriaşă să ai o simplă atracţie şi să te îndrăgosteşti.
Cred în atracţie la prima vedere nu în dragoste la prima vedere. Cică ne îndrăgostim de ceea ce ne dictează inima.
O zi frumoasă îţi doresc.
Da, un exemplu ar fi dragoste la prima vedere de care am avut si eu parte, eu ti-as spune sa incerci cu acel baiat daca simte la fel si el