| Fifylici a întrebat:

Credeti ca partenerele ar trebui sa fie dependente de partenerii lor sau viceversa?
Adica stau uneori si ma uit cum altora le plac sa domine in relatia lor, sa detina contrulul.Vi se pare normal?
Iubit, iubit dar nu cred as permite sa ma controleze asa sau sa decida in locul meu sau sa imi spuna "daca nu faci ca mine nu stiu ce se intampla", totusi cat de mult ti-ai iubi partenerul eu cred ca ar trebui sa existe catusi de putina independenta.Chiar vorbeam cu cineva cunoscut pe tema asta si mi-a spus:"vaii inca nu ai fost indragostita lululea sa vezi cum e, de nu o sa faci tot ce iti spune ala, vei fi in stare sa-i mananci si din palma"
Vi se par corecte tot aceste lucruri?

Răspuns Câştigător
| arrriadna a răspuns:

Salut. O relatie amoroasa nu poate exista decat intre 2 persoane asemanatoare in conceptii. Deci, daca ai sa fii cu adevarat obiectiva macar un minut ai sa vezi ca "aia doi se merita unul pe altul" indiferent de ceea ce se intampla in relatia lor, e ceva ce clar, accepta amandoi si impartasesc (si "topoarele in cap" inclusiv).
Mie "corect" asa cum pui tu intrebarea mi se pare ca 2 oameni sa fie pe picior de egalitate in relatie, fara dependente emotionale si fara atasamente. Apare, adevarat, ceva care seamana cu atasamentul, dar care este un fel de "confort in apropierea celuilalt" atunci cand este o relatie de maturitate.
Dar... pana la maturitate... cam cum crezi tu ca invata oamenii? Nu din experiente?
Azi prietena ta spune ca "mananca din palma" iubitului- Peste 10 ani nu ii va manca din palma ci isi vor zambi frumos si cu subinteles.
Independenta e normala, la modul ca poate nu imi e foame cand ii e lui, poate nu imi place filmul ala si nu ma uit, poate simt cheful de a vorbi cu o prietena chiar daca el n-are "altceva mai bun de facut" in timpul ala, samd (reciproca valabila, da?!). Abia aia e "normal"... Dar, asta, pentru noi- ni se spune ca suntem mai "ciudati"...

2 răspunsuri:
| madagascar a răspuns:

Persoana respectiva abereaza, in orice relatie exista putina independenta, nimeni nu poate decide pentru tine, ideea ca unul detine controlul e aparenta, tu ii accepti hotararile pentru ca sunt in favoarea ta, uneori e placut sa depinzi de cineva, oricum chestia cu "sa faci ce zic eu" nu sunt de acord, deciziile se iau impreuna fara ca acestea sa aiba urmari neplacute asupra partenerilor, si in relatie e democratie, se fac dezbateri iar cine aduce cele mai multe argumente are castig de cauza, oricat de indragostit ai fi, ai demnitate, peste care nimeni nu poate trece, daca cineva te iubeste nu te calca in picioare, te respecta si te trateaza cu egalitate.nu-i mai asculta pe toti nebuni, iubirea nu inseamna sclavie si faza cu "daca nu faci ca mine inseamna ca nu ma iubesti" e o replica ieftina care arata mediocritate acelei persoane, iubirea e constructiva, din iubire nu se nasc oameni "incatusati" si dependeti, ci oameni liberi si fericiti.trebuie sa stim sa traim si sa luam decizii fara a afecta integritatea celui de langa noi.

| Noir a răspuns:

NU! Prieten prieten cum ai spus si tu dar am si eu o viata personala ce naiba!