| WilliamQoilung2024 a întrebat:

Credeți în justiție divină sau răzbunare?
Și aici, mă refer la cei ce mint că nu sunt căsătoriți și ei sunt și fac asta pentru a avea o femeie.

Răspuns Câştigător
| LordCristobal a răspuns:

Justitia divina si razbunarea nu se impaca, sunt doua notiuni diferite.Razbunarea poate fi facuta de fiecare individ in parte si de multe ori are consecinte grave in timp ce justitia divina e ca un bumerang al tuturor faptelor pe care le inteprinzi.
Cred in justitia divin dar in razbunare nu.
Iti dai seama ca oamenii cu doua tot o patesc la un moment dat, oricat de mincionos ai fi oricum apare o circumstanta nefavorabila care iti peste cap planul de minciuni.

2 răspunsuri:
| dullcat a răspuns:

Cred in,, Minciuna are picioare scurte.''

| AlyRO a răspuns:

Ca si inceput, asta depinde de credinta fiecaruia deoarece justitia divina este legata de sistemele de credință religioasă sau filozofică a acelor persoane. Unii, pur si simplu o sa se limiteze la faptul ca exista o "karma" si ca totul se va intoarce, deci o divinitate.
Unele culturi sau religii pot considera că astfel de acțiuni vor fi judecate într-o formă de justiție divină sau vor atrage consecințe karmice, în timp ce altele ar putea să se bazeze pe legi și norme sociale pentru a gestiona astfel de comportamente.
In unele țări există legi care penalizează înșelatul în cadrul unei căsătorii.
Oricum, e important sa avem grija cand dorim sa ne "razbunam" fata de o persoana, deoarece ne poate aduce si noua situatii nefavorabile, nu doar acelei persoane.
Acuma depinde de la persoana la persoana, asta e parerea mea.