Pentru mine contează, chiar foarte mult. Deși nu am un tipar anume de barbat, ideea e ca dacă nu ma atrage fizic, îmi e imposibil sa leg ceva mai mult decât o simpla prietenie cu acel om.
Pai nu suntem toți la fel. dacă tu poți sta cu o urata și când vezi una frumoasa sa întorci capul, eu nu. de fapt. fiecare cu părerea lui. eu prefer lângă mine ceva pe gustul meu sa ma simt bine și eu și el în aceea relație, nu vreau sa fiu frustrata. și ca să îți și răspund. prin fizic nu ma refer la pătrățele și cine știe ce model, ma refer la un om normal și spre surprinderea ta chiar ma atrag bărbații cu burta (poate sunt eu o ciudata) pe mine ma atrag gesturile și alte lucruri care se vad fizic, nu în suflet. eu vreau sa fiu mulțumită de ce am lângă mine și fericita, doar asa îmi voi creste copii bine, în fericire și optimism, când părinții sunt bine în interior și copii vor fii, totul vine de la sine.
Faza cu sufletul e vrajeala fetelor, eu sunt ateu nu cred in suflet, intrebarea era simpla, nu trebuie facut atac la persoana
Nu are cum sa devinã, doar sa se repare, interiorul conteaza
Nu Are cum sa fiu placut, din moment ce el nu se place(are frustrari) sau considera fata prea frumoasa pentru el.
Este esec 100%, daca gandeste negativ. Sau are insecuritati in anumite aspecte.
Cand spui despre un om ca are un suflet bun, te referi la caracter, personalitate, nu la esenta imaterială. (Cel puțin eu)
Crezi sau nu, dar pentru mine chiar conteaza sufletul. Am renuntat la o "relatie" de 2 saptamani cu un băiat foarte frumos, dar care era un badaran, pentru un băiat mai puțin frumos, dar care se purta drăguț cu mine. Pe cel din urma il cunosteam dinainte sa incep acea relatie, dar nu a avut curajul sa imi spuna nimic inainte. Si poate pare si mai greu de crezut, dar băiatul frumos avea si bani, iar celălalt are o situație materială mai modestă.
Si eu daca as intalni o nebuna frumoasa care ma fugareste cu cutitul as fugi de ea, e logic vorbim de siguranta unui individ care e baza superavetuiri
Am spus că era badaran, nu nebun pe mine nu ma fugarea nimeni cu cuțitul, însă voia sa mi bage "cutitul" in pantaloni de la prima întâlnite, eu fiind destul de mica la vremea aia.
As fi putut să rămân cu el, sa ma "cracesc" de câteva ori pentru cine stie ce parfumel, posetuta, sau telefon si eventual sa se bucure si alta de aceleasi "privilegii" ca si mine in acelasi timp. Doar subliniez faptul că nu toate sunt materialiste sau superficiale asa cum crezi tu
Bineinteles ca acum Tu alegi daca ma crezi sau nu.
Un exemplu deplasat. Sincer, cu tine nu merită sa si piardă omul vremea.
Si vezi ca iar folosesti cuvinte pe care nu le cunosti.
Sau daca stii ce inseamna sa fii autist, atunci e o acuzație foarte gravă la adresa mea. Nu erai tu cel care zicea sa nu se faca "atac la persoană "?
Încă o dovadă că esti nerod ( nerod = cu mintea limitată )
Rămâi cu atitudinea asta si sigur o sa te placa toate pentru ceea ce esti. Baftă in viata!
Invata NEPASAREA! De ce ti-ar pasa ce vor muierile. Te impui tu, ce-ti place tie, politicos, dar direct. Nici macar o secunda nu dai doi bani pe ce vrea ea, ce-i place ei. Nu este pe unda ta, LA REVEDERE, LA REVENTINDE-O! Mai nou am inceput ridic tonul cand port o conversatie cu o muiere iar aia incepe sa vorbeasca incontinuu ca o moara hodorogita. Ba mai mult de atat, cand incep eu sa vorbesc iar ea incearca sa vorbeasca peste mine, ma opresc si ii spun "nu ma intrerupe, eu vorbesc acum" si putin imi pasa cand face cate o mutra de aia de suparata. Asta e atitudinea de bad boy, sa ai acea hipersensibilitate la prostiile si tacticile muieresti si sa le tai macaroana INSTANT, din fasa, chiar si verbal. Eu daca nu am chef s-o aud vorbind, ori nu va vorbi (pentru ca o voi intrerupe eu si voi spune ce am eu de zis), ori va vorbi singura (ma ridic si plec in mijlocul propozitiei ei). NEPASAREEEEEEE!
Niciodata nu crede ce iese unei muieri pe gura. O muiere iti va invarti o poveste fantastica si in fapt sa fie totul fals, o vrajeala doar ca sa-ti inchida gura. Muierile plang si scheauna verbal dupa baieti timizi si se manjesc la albele colturi ale gurii cu cei mai indisponibili emotional oameni ca mine, cei mai violenti, cei mai badarani, cei mai cei. Iti vor spune cum ele de fapt l-au lasat pe ala pentru unul mai timid, mai putin apt financiar. VRAJEALA. Gandeste logic. Ce muiere ar accepta o situatie mai putin favorabila ei de buna voie? Ori e o complexata, ori e o ciudata, grasa, baba, urata, cate 3 odata sau poate toate 5. Cand o muiere vorbeste, ori pui NEGATIE in fata propozitiei ei, ori adaugi o virgula la sfarsitul propozitiei ei si adaugi cuvintele temporar/deocamdata!
Care ar fi semnele? E ceva ce tradeaza aceasta tulburare in cazul adultilor?
La adultii cu autism un semn ar fi faptul ca le vine greu sa sustina si sa dezvolte relatii stranse de prietenie cu alte persoane. Limitarile lingvistice, dificultatile de a asculta activ, comportamentul atipic pot influenta retragerea sociala si orientarea mai mult spre sine decat spre ceilalti.
De asemenea, aceste persoane intampina extrem de mari dificultati in relatiile de iubire, avand o scazuta capacitate de comunicare nonverbala. Adultii cu autism intampina dificultati in a descifra limbajul nonverbal. Contactul vizual, expresiile faciale, anumite gesturi sunt deficitare.
Prezinta dificultati de procesare senzoriala. Interactiunea si socializarea presupun acumulare de noi informatii, mirosuri, sunete, imagini, gusturi noi. Toate aceste detalii senzoriale sunt greu de procesat in mod adecvat de catre adultii cu autism. Aceste persoane empatizeaza greu cu altii, ceea ce face dificila colaborarea si interactiunea. A privi din perspective diferite o anumita situatie de viata este dificil pentru ei.
Intampina dificulati in identificarea propriilor nevoi si exprimarea lor verbala. Interesele acestor persoane sunt limitate, cunoscand extrem de multe intr-un singur domeniu de activitate (cum ar fi: aeronautica, istorie, inginerie etc.), dar fiind complet lipsiti de interes sau incapabili sa isi focuseze atentia catre alte subiecte de interes comun.
Prezinta un comportament repetitiv in viata de zi cu zi, fiind foarte predictibili in rutina zilnica, ceea ce ii impiedica sa interactioneze social. De asemenea, prezinta o rigiditate exagerata la schimbare, un egocentrism exagerat si o incapacitate de "a da" si "a primi".
Adultii cu autism prezinta anumite abilitati exceptionale (matematica, muzica) si o memorie extrordinara, dar pot suferi in egala masura de anxietate, tulburari de somn si depresie.
Pastilele care, in sarcina, cresc riscul de autism
Un adult care sufera de o tulburare din spectrul autismului poate avea o viata normala, realizata inclusiv din punct de vedere profesional?
In prezent, multe persoane cu autism, care nu au beneficiat de o terapie intensiva in prima parte a copilariei, nu sunt pregatite sa intre in campul muncii, neasistate. Interventia timpurie ar fi schimbat traiectoria acestor adulti.
Probabil multe dintre persoanele nediagnosticate din spectrul autist duc o viata relativ normala, intampinand anumite dificultati in ariile descrise mai sus.
Exista profesii in care pot reusi, unde ar putea chiar excela?
Desigur. Multe persoane cu autism prezinta cu precadere o gandire vizuala excelenta. Domenii precum automatica si calculatoarele, programarea computerelor, desenul tehnic, tehnoredactarea, designul jocurilor video sunt excelente oportunitati pentru a-si pune in valoare calitatile.
Arta fotografica este, de asemenea, foarte potrivita pentru aceaste persoane. Autistii sunt persoane perfectioniste. Aceasta abilitate ii face potriviti pentru o munca ce presupune mentenanta (a repara computere sau a repara ceea ce se strica intr-o fabrica).
Cei care sunt buni la matematica pot deveni contabili extraordinari, buni ingineri, consultanti bancari, statisticieni, matematicieni sau fizicieni de succes. Acestea sunt doar cateva din profesiile potrivite pentru persoanele cu autism inalt functional.
Un astfel de om poate avea o viata de familie armonioasa? Cum va fi relatia sa cu sotul/sotia si copiii?
Persoanele cu autism pot avea relatii sexuale functionale. Este adevarat ca nu toate persoanele cu autism se vor casatori, cum nu toate persoanele cu autism pot avea un loc de munca.
Unele dintre ele pot avea o viata de familie si copii, cei din familie fiind neurotipici (normali) sau facand parte din acelasi spectru autist.
Pentru a avea o relatie de succes este necesar sa te iubesti si sa te respecti in egala masura. Intelegerea de sine si reflectarea interioara sunt dificile pentru persoanele cu autism. Manifestarile de iubire pot fi stangace de cele mai multe ori, iar imbratisarile stranse pot fi resimtite de persoana cu autism ca fiind inconfortabile.
Naivitatea persoanei cu autism si dificultatea de a anticipa dorintele celorlalti, de a intelege anumite emotii, gesturi si de a intelege ce se ascunde in spatele unei intentii incurca mult buna functionare a relatiei de iubire.
Se intampla ca si la maturitate oamenii sa fie diagnosticati cu forme de autism? Exista terapii pentru ei? Ii sfatuiti sa se adreseze unui specialist?
Desigur. Multi dintre ei se declara usurati odata ce au aflat diagnosticul, pentru ca incep sa se simta bine in pielea lor, intelegand specificul comportamentului lor si avand cu adevarat o identitate. Pentru aceste persoane, viata este greu de inteles, traind o lupta continua pentru a face fata solicitarilor vietii.
Exista un manual de terapie care se numeste "Eu sunt Special". Aceasta carte, scrisa de belgianul Peter Vermuelen, prezinta, pentru prima data in Romania, metoda de lucru care, in prezent, este folosita in terapia persoanelor cu autism in peste zece tari. Daca cineva se regaseste in aceasta poveste, urmatorul pas ar fi sa consulte medicul neuropsihiatru si psihologul clincian, in egala masura, pentru obtinerea unui diagnostic.
Odata acest demers efectuat, viata persoanei respective se poate schimba radical in bine, avand acces la sprijin de specialitate, psihoterapia fiind de mare ajutor.
Cum poti afla inca de la nastere daca bebelusul tau risca sa faca autism
Revenind la copii, odata identificata tulburarea din spectrul autism, in ce masura pot fi ei recuperati?
In foarte mare masura, daca se intervine in primii doi ani de viata. Exista putine centre specializate in lume in interventiile timpurii in primii ani de viata, lider mondial in identificarea semnelor timpurii in autism fiind Centrul Mifne din Israel. Abordarea Mifne are la baza teoria atasamentului, cunoscut fiind ca autismul presupune cu siguranta o tulburare de atasament, ce incurca dezvoltarea fireasca a copilului.
Am fost extrem de impresionata de complexitatea acestei metode, care intervine in esenta autismului, ajutandu-l pe copil sa creeze o relatie de atasament, care sa-l scoata din izolare. In urma acestei experiente, am studiat mult problematica autismului in lume, luand in considerare diversele tipuri de terapii existente la ora actuala pe piata. Am descoperit ca Metoda Mifne actioneza direct la sursa problemei copilului, fiind cu adevarat o psihoterapie eficienta.
Complexitatea metodei nu permite formarea unui numar mare de specialisti in lume, asadar m-am considerat norocoasa in anul 2006, cand am avut sansa sa insotesc o familie din Romania la Centrul Mifne, unde am parcurs primul stagiu de practica in aceasta terapie.
In urma experientei, mi-am dorit foarte mult sa aduc o schimbare in Romania in ceea ce priveste fenomenul autism. Nu am stiut de unde sa incep intrucat Terapia ABA era singura metoda recomandata si considerata ca fiind cea mai eficienta in recuperarea copiilor cu autism.
Ma simteam ca o picatura intr-un ocean. Iubesc Romania si niciodata nu mi-am dorit sa plec din ea. In Romania mea frumoasa nu exista un centru pentru copil si familie.
Cu un entuziasm debordant, mi-am dorit sa putem oferi si in Romania posibilitatea ca familia copilului cu autism sa fie tratata cu respect si demnitate, fiind parte componenta a demersului psihoterapeutic. Mi-am dorit sa aiba acces la servicii profesionale specializate de cea mai buna calitate, lucrand cu specialisti bine pregatiti in acest domeniu.
In acest sens, in anul 2009 am deschis in Piatra Neamt "Centrul de Terapie Intensiva Timpurie Pentru Copilul cu Autism si Familia Sa-being MySelf", de acest serviciu privat beneficiind 57 de familii cu copii cu autism, din tara si strainatate, cu varste cuprinse intre 18 luni - 5 ani si jumatate.
Cat dureaza terapia in cele mai usoare cazuri?
In primul rand, trebuie specificat faptul ca, indiferent care este tipul de terapie abordat, copiii cu autism au nevoie sa fie introdusi intr-un program de terapie intensiva, care sa aiba minim patru ore de terapie in fiecare zi. In functie de gravitatea problemei, numarul orelor de terapie creste.
Numai in acest fel putem vorbi de recuperare.
Durata terapiei variaza in functie de mai multi factori: tipul de terapie ales, determinarea si implicarea familiei in acest demers, pregatirea terapeutului in acest domeniu, resursele finaciare ale familie si, nu in ultimul rand, resursele innascute ale copilului cu autism.
Am observat ca familiile care iau in serios protocolul terapeutic, nediluand "reteta", au mai mult succes. Chiar si pentru cazurile de "autism lejer", perioada de recuperare variaza de la cateva luni pana la un an si jumatate sau chiar doi.
Copiii care s-au recuperat in foarte scurt timp de la inceperea interventiei intensive probabil ca au suferit de acea forma de autism numita Autism Light, nefiind o tulburare de natura neurobiologica.
In acest moment ne dorim sa facem cunoscute in Romania semnele timpurii ale bolii si sa scadem si mai mult varsta la care copiii cu pre-autism sa poata beneficia de terapie intensiva.
The *** man? Aici nimeni nu-ti vede atractia fizica.
Cel mai mare turn-off pentru o femeie sunt barbatii critici si care urãsc totul, sau se plang ca sunt singuri, fug ca de ciuma poti sa fi si Brad Pitt
Pentru ca sigur are un caracter infect daca nu o tratezi ca o fiinta umana
Aici nu esti sigur de nimic,multe fete sunt baieti de fapt, ca asta e moda in ziua de azi sa te feminisezi ca baiat, esti ca o pisica in bezna totala, nu vezi cam nimic dar simti cu uni mint, mirosi ipocrizia unora
Nu Dar ma amuza cum unii sunteti "black pill" pe aici. E plin de curve, ipocrite, sunt demoni care vor sã-ti fure sufletul
De fapt sunt niste ingerasi ce nu fac rau nimanui
Cred ca orice om normal la cap iti da seama ca unele sunt glume, autisti nu iti dau seama
Nu e asa greu de inteles ca oamenii vad in altii ceea ce sunt.
Desi raspund dupa aproape 3 ani, iti spun ca că e pierdere de timp sa interactionezi cu sexul opus daca nu atragi. Asta e, nu toti avem noroc in viata
Și eu am mai încercat de câteva luni pe aplicați de dating,dar,același rezultat,eu personal nici numai cred în femei,as vrea sa fiu psihopat de ala fără empatie, iubire și sa fiu egoist, citisem un articol femeile îți iubesc pui sa spun asa iar bărbați pentru material, nu vezi ca singura remorcare a lor este vaginul lor, mam axat pe fizicul meu, sanatarea și bani, investesc în mine și în afacerea mea
Eu as vrea sa fiu psihopat și asexual, este o slăbiciune empatia, bunătatea, încrederea, emoțiile, sentimentale, dopamina din creier și tot laboratorul chimic din creier