| Emma30555 a întrebat:

Cum alegi la o anumita vârsta, cu inima cu creierul? Sa presupunem ca inima dorește ceva dar creierul știe ca nu e o idee buna, în schimb creierul dorește altceva dar inima nu vrea. Cum alegi?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Doar n-oi alege ce ma dezavantajează.
Dacă ma atrage, automat ma avantajează intr-un fel, nu? Depinde dacă sunt dispusă sa îmi asum asta sau nu.Binele pe termen lung e plictisitor. Poti sa mai riști, din când in când.Cu creierul.Nu cu inima.

30 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Absolut totul este determinat de creierul nostru, inima are alta treaba, autocontrolul conteaza foarte mult parerea mea, in fapt consider ca fericirea unui individ depinde de autocontrol,gandire critica,ratiune, creierul a evoluat astfel
ceea ce decidem rapid =depinde de cum percem lumea,memoria noastra,experiente trecute,biologia noastra
ceea ce decidem prin ratiune este mai greu, necesita gandire de asta mai ales in lumea asta nebuna,haotica lasam animalul din noi,sistemul rapid,primitiv sa decida in locul nostru, de asta tu ca fata faci sex cu orice barbat hot, in lipsa autocontrolului suntem animale atat,diferenta intre TU si pisica ta este gandirea critica,analitica, autocontrolul,un leu nu va tine dieta, nu se va sinucide ca x la parasit,omul simte iubirea mult mai puternic,mai profund si sufera mult mai profund, deci in creier se creaza mecanisme de auto protectie, si eu am intalnit tarfe si acum am si eu asemenea mecanisme de auto protectie, deci maturizarea trebuie sa fie maturizarea gandiri analitice, faza e ca la scoala te invata sa fi papagal, credinta in dumnezeu cere credinta =din nou sistemul rapid deci ala analitic vrea sa iasa la suprafata dar tu il ignori ca iti aperi propile credinte, omul face multe lucruri diabolice prin sistemul rapid, dezamairile te pot maturiza emma dar si induce frustrari, complexe

| Emma30555 explică (pentru RAY):

Sunt n posibilitati, nu stii ce e mai bine. Teama de a iesi din zona de confort. Aici pierde ratiunea

| RAY a răspuns (pentru Emma30555):

Sistemul de auto protectie ne protejeaza emma impotriva suferintelor, el ne vrea binele

| corbulalbrosu a răspuns:

De aceea noi, fiintele UMANE suntem fiinte rationale, fiindca suntem si reprezentam singura specie de pe aceasta planeta, dotata cu RATIUNE. De aceea si MINTEA este mai mare decat INIMA, ca sa GANDESTI cu ea inainte de a lua orice hotarare. big grin Multa sanatate!

| Drimmero a răspuns:

E vorba de ratiune vs sentimente aici, e o dezbatere mare. De fel sunt un om rational si cerebral, nu prea sentimental, daca mintea imi spune ca nu e bine ceea ce se intampla, dar cu toate astea emotiile imi zburda as alege in cele din urme ratiunea, am ales-o mereu si am avut doar de castigat.

| Emma30555 explică (pentru Drimmero):

Tu mereu ai știut ce vrei?

| Drimmero a răspuns (pentru Emma30555):

Desigur, au fost si momente cand mi s-au dat peste cap planurile indragostindu-ma, ca na sunt si eu om. Dar dincolo de asta mereu am stiut ce am vrut si nu am fost indecis/

| RAY a răspuns (pentru Drimmero):

Ratiunea ta tine de sistemul tau de auto protectie sau de o analiza analitica?

| Drimmero a răspuns (pentru RAY):

Nu mi-e frica de nicio dezamagire, ti-am zis ca nu vad in prima femeie care imi iese in cale drept potentiala iubita, las sa vina de la sine fara sa fortez.

Nu sunt atat de sensibilos, sentimental, casc ochii bine mai intai.

Acum a raspuns partea masculina din tine, cea neinfricata de nimic

Asa si trebuie sa gandeasca orice barbat, sa nu aiba frica de vreo dezamagire, dar stii de ce? balta are peste indiferent de situatie.

Barbati astia neinfricati si mandri

Nu degeaba sexul tare este intitulat in dreptul barbatului.

laughing sexul tare la prostie

De ce spui asta?

Ce e asa tare la barbati? tarile unde barbati sunt la putere sunt tari primitive, misogine, sarace, unde femeile sunt la putere sunt tari bogate, culte

| Plato a răspuns:

Ce cred eu ca trebuie sa faci, este sa gasesti solutia care sa le impace pe ambele. Fa un fel de sedinta de Guvern in interiorul tau, iar daca vreun ministru nu e de acord, renunta la idee, zic eu.
Sa fii sigura ca exista si varianta ca atat inima cat si creierul sa fie extaziate de decizie.
Daca nu, te frustreaza creierul sau te amareste inima. Ambele senzatii-s naspa.

Sunt sigur ca exista cazuri extreme care fac exceptie de ce ti-am spus mai sus, dar nu ne referim la alea.

| Emma30555 explică (pentru Plato):

Solutia sa le impaci pe ambele, suna bine asa ar trebui dar e greu tare, cand simti presiunea timpului a celorlati si parca vrei sa alegi odata... cum sa stii sigur ca nu vei regreta?

| Plato a răspuns (pentru Emma30555):

E imposibil sa regreti cand iei o decizie cu care esti impacat. Adica se poate ca aceasta sa nu functioneze, sa esuezi, dar cu toate acestea sa nu-ti regreti decizia. Sa ai constiinta impacata ca ai facut tot ce ai putut, ai luat o decizie onorabila, iar daca esuezi... o faci pe mana ta, iti asumi, accepti ideea ca asa e viata, cateodata cu uriase prapastii.

Iti sugerez sa te detasezi de presiunea celorlalti. Cand iei o decizie, mai ales un importanta, trebuie sa fii cat se poate de lucid si neinfluentat de nimeni. Ceilalti rareori empatizeaza pe deplin. In afara de Dumnezeu, numai tu stii 100% ce vrei si ce simti. Da, persoane precum parintii te inteleg, te cunosc, stiu ce simti deoarece faci parte din ei, insa 100% numai tu si Dumnezeu. Asa ca e gresit sa accepti influente. Accepta sfaturi dar trateaza-le ca atare, filtreaza-le prin propria ratiune, insuseste-ti-le doar daca chiar se potrivesc.

| Emma30555 explică (pentru Plato):

Îți dau o alta ipoteza. Sa zicem ca ar trebui ramai cu cineva. Ce ar conta cel mai mult pentru tine? Sa o iubești? Sa te înțelegi cu ea sa îți faci o familie? Ai accepta o varianta în lipsa alteia? Dacă nu simți iubire ai avea curajul sa renunti la ea cu riscul de a rămâne singur?

| Plato a răspuns (pentru Emma30555):

Da, cu siguranta iubirea e pe primul loc. Doar ca nu as iubi-o daca ar lipsi restul, intelegi? Nu se poate sa iubesc o dansatoare din club. Nu pot s-o iubesc daca se opune principiilor mele. Pentru ce atunci? Nu sunt genul sa ma arunc in cuvinte si sa spun ca iubesc pe cineva doar pentru ca e frumoasa. A placea e una, a iubi e cu totul alta.

Da, e crucial sa ne intelegem perfect, sa putem construi ceva impreuna, sa formam o familie, sa crestem copii etc.

NU. Un urias si ultra-hotarat NU. Niciodata nu as accepta o varianta doar sa fie. Niciodata nu voi spune "hai ca e buna si asta". Vad ca ai dus discutia la relatii, deci e o alta perspectiva. Aici nu fac compromisuri, nu fac reduceri, nici oferte.
Desigur ca as renunta la ea daca nu exista iubire. Pentru mine nu reprezinta un "risc" singuratatea, ca eu ma simt foarte bine si asa. Adica nu voi dispera niciodata din cauza ca n-am o relatie, am fost si singur si eram tot productiv si ma distram. Am prieteni, cunostinte, chiar si fara relatie amoroasa nu duc lipsa de conversatii sau companie, deci mna. Evident nu se compara, dar nici in sevraj nu ajung.

Daca tot ai adus asta in discutie, iti recomand si tie sa nu faci vreun compromis. Desi realizez ca sunt mari sansele sa ti se para ridicol ce spun, sugestia mea e sa cauti omul perfect. In cazul asta chiar exista. Cineva e facut pentru tine si tu pentru cineva.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

La ce vârsta anume Emma... stiu ca-s o grãmadã zicale penibile care zic incontinuu sa alegi cu "inima", dar de obicei acea inima e manipulata de creier de fapt.
Adica alegi persoana aia care te face sa te simti cel mai bine prin preajma ei, e carismatica, e seducatoare totul e roz pe lângã el/ea.
Legat de "creier" ratione, alegi pe cineva care chiar tine la tine si poti construi ceva stabil pe termen(Lung) daca e, Trebuie sa privesti indiferent de situatie...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cretinii aleg cu "inima".Ai creier, îl folosești.Asta e rostul lui.

| Emma30555 explică (pentru anonim_4396):

Pai si cum faci? Alegi ce te avanteajeaza? De ce ne atrag si chestii care nu ne avantajeaza? Ce ne retine oare din a nu putea sa alegem ce e mai bine pe termen lung?

| Plato a răspuns (pentru anonim_4396):

Cartofii prajiti atrag multa lume. Cu ce ii avantajeaza?

| anonim_4396 a răspuns (pentru Plato):

Gustul

| Plato a răspuns (pentru anonim_4396):

Gustul e ceva de moment, apoi ramai cu grasimile...

| anonim_4396 a răspuns (pentru Plato):

Pai fructele nu pot sa contina viermi?

| anonim_4396 a răspuns (pentru Emma30555):

Doar n-oi alege ce ma dezavantajează.
Dacă ma atrage, automat ma avantajează intr-un fel, nu? Depinde dacă sunt dispusă sa îmi asum asta sau nu.Binele pe termen lung e plictisitor. Poti sa mai riști, din când in când.Cu creierul.Nu cu inima.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Este din cauza ca cineva ti-a spus o prostie si tu ai impresia ca i se potriveste persoanei. Am patit-o si eu, si nu era adevarat ce gandeam eu. Cel mai bine ar fi sa incetezi cu gandurile alea, te simti bine cu persoana? Lasa gandurile alea. Si invers, te simti rau cu persoana, de ce stai langa? Totul se rezolva usor, ceea ce gandesti este doar cum ai adunat informatia, nu neaparat adevaruri. Fa ce simti, cerceteaza, nu mai asculta ce vorbeste lumea despre necunoscut tie.

| ThyDoom a răspuns:

Cred că te referi la cum alegi dintre sentimente ori rațiune, nu?
Cei mai tineri, de exemplu, fac greșeala să judece anumite situații doar din punct de vedere sentimental. Fără să mai acorde timp să judece la rece. Nu mai analizează tot ce se poate întampla dacă iau o anumită decizie. Ceea ce evident este o greșeală. Indiferent cum ai privi. Fie că-i vorba de afaceri, loc de muncă sau relație amoroasă, înainte de-a lua o decizie trebuie să judeci fiecare detaliu și ce se poate întâmpla în caz că faci acea alegere. Nu trebui să te arunci niciodată fără să gândești, doar pe baza a ceea ce simți. Desigur, asta presupune și experiență. Iar câteodată pentru ca să obții o anumită experiență mai trebui să faci și câte un pas greșit. Deci orice vei face, ești pe drumul cel bun.