| Liviucu a întrebat:

Cum ar fi bărbatul pe care-l cauți? Trăsături comportamentale... fizice, ş.a. Întrebare doar pentru doamne şi domnişoare. happy

Răspuns Câştigător
| Paulla a răspuns:

Nimeni n-a zis că ar fi mare filosofie, doar că ideal înseamnă perfect, iar (pentru mine) pentru a putea numi ceva perfect acel ceva trebuie şlefuit din toate punctele de vedere. Tu descrii în mod realist, iar idealul tinde să fie ceva mai departe de realitate. Tu descrii o persoana pe care ai putea să o întâlneşti o dată, eu descriu un personaj fictiv.
Tot ziceai tu că mai scrii câteodată, imaginează-ţi că scrii o carte a cărui personaj principal ar trebui să reprezinte idealul tău de femeie(sau de bărbat, şi nu, nu fac vreo aluzie romantică). Ai retuşa tot ce se poate, astfel încât să iasă cât mai bine sau ai lăsa loc şi pentru defecte?
Ce descrii tu ca ideal, eu am să-l numesc un 'ideal realist'. Perfecţiunea care chiar există. Cu asta sunt de acord, dacă vrei să-ţi descriu persoană ideală(dpdv realist, fără să mai menţionez că-mi plac ochii negrii) pot să o fac uşor -deşi nu-mi imaginam că am să răspund vreodată serios la o întrebare de genul ăsta-. Nu trebuie să arate ca o vedetă, nici măcar nu trebuie să arate frumos(oricum, criteriile mele în materie de frumuseţe au fost mereu puţin pe lângă criteriile universale, ca fapt divers). Inteligenţa să fie undeva pe aceeaşi lungime de undă, ca să ne înţelegem(şi aici intră şi cultura, n-aş simpatiza un manelist). Să nu aibă puncte de vedere majore pe care eu nu le agreez, adică să nu fie misogin(sau misandru, deşi nu prea am întâlnit bărbaţi misandri) sau să susţină ultimele partide posibile. Să nu fie o persoană slabă de caracter, să nu fie autoritar, să înţeleagă psihicul uman, puţin rece sau chiar foarte rece(depinde cât înţelegi tu prin rece). Să nu fie constrâns s-au oprit să facă anumite lucruri, din cauză că sunt privite rău de alte persoane. Să fie deschis spre lucruri noi, să audă şi alte puncte de vedere(nu să fie neapărat de acord, dar să le asculte). Să nu aibă o conştiinţă puternică(doar să nu fie infidel, e probabil singurul criteriu prin care definiesc eu o persoană ca fiind târfă) şi să aibă interese cât de cât comune, ca să avem despre ce discuta. Nu atât de multe cerinţe, doar că le-am detaliat eu pe câteva.
Şi ziceai de accesorii, că deşi n-ar avea cine ştie ce relevanţă, ar fi plăcute ca un bonus, sunt de acord. Ţie-ţi plac florile-n păr, mie-mi plac bocancii.
Eh, şi tu o băgai în peisaj pe Emma Stone la o întrebare legată de femeia ideală. Unele vedete arată foarte bine(machiate şi photoşopate, mai ales) şi oferă celorlalţi o imagine clară despre idealul de frumuseţe pe care-l am eu în cap, e mai simplu decât să te apuci de descris. Şi chiar dacă ai descrie concret, având grijă să acoperi toate detaliile, tot n-ai reuşi să formezi fix aceeaşi imagine pe care o ai tu în cap şi în capul celorlalţi. Cum am zis şi mai sus, aspectul fizic nu-i aşa relevant, dar dacă tipul trebuie să reprezinte perfecţiunea, trebuie să mă leg de orice aspect.
P.S: Era să uit, tipul meu ideal nu trebuie să vrea copii.

45 răspunsuri:
| XxXBlackVampireXxX a răspuns:

Pff, n-ai sanse la o sukarime ca mine manca-ti-as hinima.

| Paulla a răspuns (pentru Dumnezău):

Vrei să spui că dacă cineva ţi-ar cere să descrii femeia ideală n-ai umple două pagini? Nu te cred. Dacă vorbim de un ideal, avem dreptul să ne luam de orice detaliu, cât de neînsemnat ar fi el.
Îmi e somn şi prea lene să dau un răspuns complet şi detaliat la întrebare, dacă spun Jude Law(dpdv fizic) e bine?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Dumnezău):

Ce e atât de neverosimil la cererile mele?
Poate imposibil de intrunit într-un singur mascul, desigur. Dar neverosimil, nu. De ce nu ți-ar veni să crezi că asta mi-aș dori, de consideri preferințele mele ca nefiind plauzibile, nu pot pricepe. Dar nici nu am de gând să imi bat capul în acest sens.
Cât despre cireașa de pe tort...nu vreau orice fel de semit; pentru că arab, de pildă, nu îmi trebuie. Evreu, neapărat.
Și era,, The Gates of Delirium'', chiar.

Insă ce ai omis tu (involuntar sau deliberat, de dragul de-a face un comentariu; pe care l-aș fi preferat adresat direct mie, apropo) e că acel portret este reprezentarea bărbatului IDEAL pentru mine. Sunt perfect conștientă de faptul că acesta nu există. Ce te-a determinat pe tine să crezi contrariul, habar nu am.

Și...pletoră?! Pardon, dar ai citit răspunsul TĂU la o întrebare asemănătoare, adresată membrilor regnului cu săgeată? : )) Era ceva cu o floare-n păr, printre multe altele. (for argument's sake)

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Paulla):

Mulțumesc, Paulla.
Și...ar umple cu mult mai mult decât DOAR două pagini.
Al meu e John Cusack. (physically speaking, of course) big grin

| Cruciuliță a răspuns:

Ca mine (dar nu ca tine laughing ), glumet, uituc, nebun, vitezoman, sportiv, calm si e-heeee, dar daca mai continui cu laudele personale da dracu sa creada toti c-oi fi vreun narcisist tembel rolling on the floor

| Dumnezău a răspuns (pentru anonim_4396):

E neverosimil ca mai ceri si rasa speciala, ca sa intruneasca cerintele "barbatului ideal". Asta e un fel de rasism pentru multe alte etnii.Ca si cum ar veni la tine,Per, baiat bun, norvegian, cu toate acele calitati, mai putin originea semita.Si dupa vine Isaiah, tot baiat bun, all-american, cu toate acele calitati plus originea evreiasca.Asta e ca si cum ai spune lui Per "da,ai potential,imi place de tine enorm" si lui Isaiah,americanul evreu "Ia-ma acum!"

Bineinteles,fiind polivalenta,poti accepta fara nicio problema orice barbat care are acele calitati,dar originea, dupa cum atesti prin acele afirmatii, ar fi un bonus chiar foarte agreabil. Ceea ce-i cam rasist, maica.

Inversiunea era voita, suna mai bine.Cam faci melanj de cuvinte, ca sa-ti probezi ideile si bagi in ceata cu propozitii ambigue.Nu sunt plauzibile pentru ca o dai in idealism si cand, orice om o da in idealism, deja se duce pe alte taramuri, utopice.

Idealul poate fi si un lucru pe care il cauti.De aceea exista si un tip de oameni, idealistii.Nu cred contrariul,iar o-ntorci ca la Ploiesti, insa cerintele tale, nu-i vorba ca-s imposibile, dar par extrem de multe, cand din 10 atribute, maxim, scoti si barbat ideal si femeie ideala valabil pentru vreo 99.95% din oameni.Dar la barbati e mult mai utopic,ei vor si un D/E,si gospodina,si sa aiba grija de prunci, sa fie si sfanta mucenica, sa mai si rupa patul in doua cu ei, sa o arda si natural total, care deja e delirant.Ma rog, la majoritatea lor.

Just for the sake of argumenting.Asa e corect.Si,da,la tine e pletora, n-as cere mult si acolo la acea intrebare nu pomenisme de idealisme si de alte alea, ci doar ca imi plac femeile ce sunt dispuse sa poarte flori in par.Nu e ca si cum daca n-ar veni cu minusculul accesoriu, as baga-o pe aia cu "Mars de aici, ca am lucruri mai importante de facut!".Nu folosisem vreo 30-35 de adjective ca sa creez un crochiu al barbatului ideal/femeii ideale, ca sigur exista mai multe de atat, dar le tii launtric.Majoritatea oamenilor au vreo 50 si mai bine de cerinte ca sa-si alcatuiasca androizii.Desi n-o ard modest deloc, pe bune ca pe asta chiar n-o inteleg deloc.

E un detaliu ce face o fata/femeie mai agreabila si, IMO, aduce un usor spirit de boemitate si detasare de robotismul erei noastre versus niste multe cerinte.Nu stiu cine e aici cel cu multe si improbabile cereri, mai ales cand o trasatura de caracter sau de etnie e una, si alta e sa ai indemanare motrica sa prinzi cuiva o floare in par cu o agrafa.

Apropo, de unde stii ca asi umple peste doua pagini? Madame know it all, much? Nu mi-ar trebui mai mult de 13 trasaturi de caracter, doua fizice si mici accesori nu foarte semnificative.Cu totul, nu trec de 20 de cerinte, care insumeaza, la scrisul meu, vreo trei randuri.FTW.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Dumnezău):

Bine, scumpule, sunt rasistă. : ))
Evreimea nu este o condiție imperioasă, ci una de...vis. Bonus, cum ai poreclit-o tu. Call me whatever you like. That is how I roll. Dar mă indoiesc totuși serios că preferințele mele SUBIECTIVE în materie de bărbați s-ar putea categorisi ca discriminare rasiala. : ))
C'mon, în primul și în primul rând, caracterul omului. Nu voi favoriza niciodata pe nimeni, obiectiv vorbind, DOAR pentru că e evreu. Însă în ceea ce privește atracția față de un potențial partener...consider că am tot dreptul la o afinitate pentru evrei.

Modestie? Când discutăm despre idealuri?! Serios.
S-ar putea să mă inșel, nu contest, dar am impresia că acele 3 rânduri vor reprezenta dintr-un punct de vedere realist femeia potrivită pentru tine. Plăcută ție, dar descrisă la modul realist, nițel reducționist.
Pentru că fac pariu că dacă te-aș provoca la o dezlănțuire absolută a imaginației în scopul pictării unui portret amplu, detaliat, minuțios al femeii visurilor tale, you WOULD write SO much MORE than just two pages.

| Dumnezău a răspuns (pentru Paulla):

Suntem nihilisti,ha? laughing

Crezi, nu crezi, da' nu e vorba ca sunt modest in aceasta privinta, nici realist, ci ca treaba cu 'femeia ideala/barbatul ideal" nu e o asa mare filosofie.Nu suntem Leonardo,Tizian, sau Rafaelo sa incercam sa ne imaginam un model cat mai agreabil, sau Otto Weininger, sa incercam sa deslusim itele personalitatii feminine, pana cand ne bagam un 9 mm in cap, pentru ca nu-i asa greu de deslusit.Nefiind fan al relativitatii, in general, aici chiar e relativ.Persoana ideala difera de la om la om,desi unii tind sa creeze un cult,prin a lor carisma, gen Cary Grant, Clooney, Hepburn(amandoua) sau Sophia Lauren.

Femeia ideala pentru mine, asadar.Fizic,sa nu arate ca si cum ar fi fost calcata de T-34, sa nu fie grasa si sa nu se joace hipiot cu al sau corp.Mental,acum.Razvratita.Neipocrita.Neproasta.Libertina pana la o limita.Cultivata.Cu bun-gust.Nesnoaba.Dispusa la discutii pe orice teme, implicit, foarte directa.Lipsita de prejudecati si bigotisme.Atee si nihilista - se ia ca un tot unitar aici, pentru ca eu arbitrez.11 in cel mai bun caz pentru mine, 15, daca privesti dpdv obiectiv.Atat si nimic mai mult.Mai ziceam ceva de accesorii, dar nu dezvolt aici, ca nu au o asa mare importanta.

Alta chestie ce ma intriga.De ce asa multi tind sa bage in peisaj vedete, la aspectul fizic? Bine, ca asa creionezi mai bine etalonul, insa...fo' real, nigga? Dar unul la care ai sanse reale, ce-are? Just sayin'...

| Liviucu explică (pentru Paulla):

Te felicit Paula pentru raspunsul tau atat de inteligent gandit si explicat si pentru modul elocvent cu care iti sustii ideile care probabil te reprezinta.

Dupa 50 de raspunsuri (unele deviate de la subiect), te felicit pentru fundita. Succes!

| Dumnezău a răspuns (pentru Paulla):

Iau in calcul doua variante:

1.Fie,din cauza caracterului meu proptit pe "great expectations",idealul capata nuante concrete de realizabil si ne-utopic,astfel pierzandu-si din inteles, iar perfectiunea se detaseaza de ideal, prima fiind total utopica, a doua, ceva pentru ca se merita sa lupti fara niciun scrupul sau morala.
2.Fie am incapacitate de idealizare a ceva fizic, ci doar de idealizare...a unei idei.De aceea, as putea scrie chiar mii de pagini despre filosofia mea de viata si nici macar 5, despre cum ar putea-o arde ideal omul, dar mai ales sa construiesti persoana ideala.

Idealul, nu stiu de ce, dar isi pierde din intelesul de sine statator pentru mine.Ideal pentru mine ar fi sa mor, intr-un carnagiu produs de mine, la 50-55 de ani, preferabil, care sa apara in flash si breaking news oriunde in lume.Si asa planuiesc cu aproape 40 de ani de dinainte de punctul intamplarii.Sau tind sa fac din dorinta ideal si invers.

Filosofia mea chiar spune ca idealul e posibil. Vrei sa-ti infaptuiesti idealul? Rupe-ti carca,baga-te nu all-in,ci everything i can have and use,regardless of morality of facts-in.

De acord,vedetele,dar mai ales,muzele,gen pipitele lui Eminescu sau Louise,regina Prusiei,pentru care s-a facut un cult, pot da un model de frumusete...dar, frumusetea e efemera, nu tine de foame, dar mai ales nu tine de catalizator de chef.Pretty face, bun.Asa,si? Privesti la o fetisoara din asta consternat un an, da' dupa, apare plictisul si, usor, lehamitea.Sau asta o fi din vina ca sunt genul acela de dereglat cerebral care se simte atras sexual de inteligenta aproape exclusiv?

Chiar daca as crea un astfel de personaj - am ceva aproape de asta - as tine, in masochismul meu, sa ii fac terci idealizarea si sa-l fac sa decada.Te plictisesti si de acel ideal universal la un moment dat.Idealul se altereaza.Decat un ideal universal,ce va tine aproape de infinit,dar nu pana acolo,as prefera un ideal complet efemer,care cam face rabat de la intervalele premergator stabilitate.

Da,n-am nicio coerenta si,da,am baut ceva,d-aia nu prea am coerenta. Oricum, pentru mine, persoana cu trasaturi psihice ideale, chiar si fizice aproape, exista.De aici ideea ca nu-i mare filosofie.

| ingerasfitos a răspuns:

Pai barbatul perfect pentru noi este in primul rand cu bun simt... elegant, dragut sa arate bine si sa nu fie fitoswinking

| XxXBlackVampireXxX a răspuns:

Daca ma duci la un cOncErT NicOlA3 Gutza poat3.

| SaveTheNature a răspuns (pentru Brăila_Ana_Cosmina_1997):

Ce inseamna curajos?

| Brăila_Ana_Cosmina_1997 a răspuns (pentru SaveTheNature):

Curajos ...adica sa nu se lase condus de altii,de parinti,de familie, adica sa o respecte, sa isi iubeasca parintii dar acestia sa nu ii dicteze ce sa faca, sa nu ii conduca parintii viata, intelegi.

| vladdd16 a răspuns (pentru JustCosmin):

Ai zis o mare dreptate. BRAVO! happy