| Hathor a întrebat:

Cum este bine sa faci sex prima data, adica sunt virgina trebuie sa o fac protejat? Multumesc!

Răspuns Câştigător
| Emma a răspuns:

Da, cel mai bine este sa te protejezi mereu ca sa nu ti faci griji sau sa te pomenesti cu nu stiu ce "surpriza"happy
Pai... ce sa ti urez? o noapte placuta!
Xoxo:*
funda?batting eyelashes

14 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

E mai putin dureros daca folositi prezervativ si niste lubrefiant suplimentar. Daca nu vrei prezervativ, trebuie sa va faceti amandoi cateva analize (HIV, hepatita B si C, sifilis) si sa mergeti la medicul de planing familial pentru a alege o alta metoda contraceptiva (daca nu va doriti copii din prima).

| lyrics a răspuns:

Daca te referi la placere, e mai bine fara prezervativ.
dar mai bine o faci protejat.decat sa platesti inzecit pentru o clipa de placere
:*

| Rukhsandra a răspuns:

Da... logic

| lovenotsex a răspuns:

Protejat ar fi indicat, dar depinde foarte mult si de baiat. Dar asta e partea a 2a, intai gandeste-te f bine pentru ca e un moment important din viata ta si trebuie tratat ca atare.Sa fie o amintire placuta pe viitor, o greseala.Have fun!

| georgegs a răspuns:

Protectia pe primul locbig grin

| Laurici :x a răspuns:

In primul rand protejarea!
atat cat pentru sarcina cat si pentru bts :X
primul contact sexual este si cel mai periculoswinking

| Gosh. a răspuns:

Normal ca da!

Dar trebuie sa fii sigura ca esti pregatita atat fizic cat si psihic...Sa nu realizezi mai tarziu ca ai facut o greseala!
Succes!

| Gosh. a răspuns:

Normal ca da!
Previne in primul rand o eventuala sarcina, apoi te fereste si de boli.happy

Apoi.Trebuie sa fii sigura ca esti pregatita atat fizic cat si psihic...Sa nu realizezi mai tarziu ca ai facut o greseala!
Succes!

| perro12 a răspuns:

Desigur ca protejat! nu vei fii stresata daca cumva o sa ai surprize si in plus te protejeaza de boli. Poti folosi un lubrifiant sau un gel pe baza de APA

poti afla mai multe aici, te rog citeste tot

http://www.prezervativ.ro/diverse/prima_data_act_sexual.php

| ^_^just*me^_^ a răspuns:

Nu stiu pentru ca si eu sunt dar pentru sanatatea ta e mai bine sa o faci protejat!

| vasiledumitru a răspuns:

Ce tare toti zic sa faci sexz protejat, sa protejezi ce, sa nu ramai insarcinata, stai linistita ca poti ramane insarcinata si daca folosesti prezervativ.
Dar la tine nu te gandesti cum sa te protejezi de necazuri, cum sa fi fericita, la asta nu te gandesti, crezi ca daca o sa faci sex o sa fii fericita, nu o sa fii mai fericita, mai fericit ii un sarac care na mancat toata ziua si mananca seara decat tu daca o sa faci sex, si in plus daca faci sex nimic nu te poate proteja de pedeapsa pentru pacat, tu de crezi ca copii cand sunt mici sunt cei mai fericiti, si oare de ce cand erai mica erai fericita, e simplu pentru atunci nu faceai atatea pacate, pacatul de desparte de fericire.

| lor3danna a răspuns:

Se vorbeste foarte mult despre durerea primului (si uneori nu numai a primului) contact sexual cu penetrare. Si nu numai atat, se vorbeste ca despre ceva care este obligatoriu, ceea ce creeaza o stare de tensiune si frica majoritatii femeilor care isi incep viata sexuala. NU, durerea nu este obligatorie. Nu este obligatoriu sa doara, nu este obligatoriu sa fie neplacut. Primul act sexual cu penetrare nu este, obligatoriu, dureros. Durerea apare de multe ori dar nu din cauza actului sexual in sine ci din cauza comportamentului celor doi parteneri. Graba, lipsa de atentie, lipsa de cunostinte anatomice, lubrifierea insuficienta, inhibitiile, pot face ca prima penetrare sa fie dureroasa.

Chiar daca nu iti vine sa crezi, creierul este cel mai important organ implicat in activitatea sexuala (vaginul si penisul vin dupa...). El cotroleaza intreaga activitate (nu numai cea sexuala), el primeste informatiile si tot el da comenzile. In cazul nostru - activitate sexuala - daca exista o stare de inhibitie el va da comanda care se impune, ca un mod de aparare a organismului impotriva sexului. Care sunt aceste stari inhibitorii si cum pot fi ele eliminate?

Teama este cea mai importanta dintre aceste stari. Este posibil sa exista o usoara stare de teama in legatura cu ceea ce urmeaza. Daca aceasta usoara stare de teama nu este compensata de informatiile despre viata sexuala, anatomie, protectie, ea se poate amplifica pe masura ce se apropie momentul penetrarii. Si cand vine marele moment... creierul, sub influenta fricii, da comanda "stop" iar asta se traduce in plan fizic printr-o incordare involuntara a musculaturii vaginului, ceea ce va face penetrarea cu adevarat dureroasa si uneori chiar imposibila.

Stress-ul datorat conditiilor este o alta cauza ce poate duce la un act sexual dureros. De aceea trebuie sa alegi foarte bine locul unde vei avea primul contact sexual cu penetrare - un loc in care sa te simti bine si, mai ales, in siguranta. Stiu, se vorbeste de multe ori despre "prima data" la mare, la munte, in masina, etc... romantic, adevarat, dar daca esti in situatia de a simti vreo retinere este bine sa intelegi ca romantismul nu este obligatoriu legat de "fosnetul" valurilor sau al padurii de cetina... Ambientul trebuie sa fie placut si prietenos, undeva unde cunosti bine locul, unde sa fiti numai voi doi, unde stii ca poti cere (si primi) ajutor imediat in cazul in care ar fi nevoie, un loc cu tot confortul pe care ti-l doresti si cu toate facilitatile necesare, un loc in care sa fii linistita si unde sa stii ca dispui de tot timpul pe care ti-l doresti (fara frica parintilor sau a colegului de camera care "trebuie sa vina din minut in minut").

Comportamentul partenerului este un alt factor care poate duce la o dezvirginare dureroasa. Lipsa lui de informatie in legatura cu organele sexuale feminine, lipsa de atentie, intelegere si tandrete, tensiunea nervoasa, graba, toate pot face ca partenerul sa aiba un comportament agresiv (de multe ori neintentionat) iar asta se va repercuta in mod negativ asupra actului sexual.
De aceea este recomandat este ca o perioada de timp relatia de intimitate fizica sa se reduca la o activitate sexuala fara penetrare - saruturi, imbratisari, mangaieri, masturbare reciproca, sex ora - voi decideti - pentru a va da posibilitatea de a va cunoaste mai bine zonele voastre erogene, modul in care va excitati, modul in care reactionati la excitie, capacitatea de a controla simturile si sentimentele pe care le aveti in acele momente. In acelasi timp este o perioada excelenta pentru exersarea folosirii corecte a prezervativului - trebuie sa devina un reflex. In timp veti deveni constienti de modul in care reactionati la stimulii sexuali si veti putea sa eliminati orice incordare fizica sau psihica, veti putea sa fiti relaxati cand se va pune problema primei penetrarii.

Si acum ceea ce poate fi etichetat ca fiind "de baza", alaturi de toate celelalte : LUBRIFIANTUL. In cazul primei relatii sexuale cu penetrare ajuta foarte mult folosirea unui lubrifiant special pentru contactul sexual - cu cat mai mult, cu atat mai bine. Vaginul (intrarea vaginala, himenul), obisnuit cu deget sau un tampon intravaginal este pus acum acum fata in fata cu un penis (mai mult ca sigur, mai gros decat un deget sau un tampon intravaginal)... tare bine i-ar prinde niste lubrifiant ca sa alunece mai usor!

Penetrarea trebuie facuta cu grija, cu foarte multa grija, tandrete si foarte multa rabdare. Si pentru ca stim amandoi ca barbatii sunt mai putin dispusi sa fie atenti si se arunca in sex precum intr-un bazin, cel mai recomandat este sa folositi pozitia "femeia deasupra" care iti da tie tot controlul asupra adancimii si ritmului penetrarii.

Informatii folositoare in legatura cu acest subiect gasesti si in raspunsul "Cum este prima data la fete?".

Unele prezervative au o constructie speciala care, in viziunea producatorului, are ca scop o stimulare suplimentara a vaginului. Printre ele sunt si cele cu striatii. Dar este numai o problema relativa - fiecare poate interpreta senzatiile intr-un mod personal - de la "maaaaaaama, ce bine este" si pana "ce mare scofala si cu astea?" fiecare poate avea o parere personala... sigur este ca placerea nu se reduce la striatiile prezervativului. Oricum, cu striatii sau fara striatii prezervativul nu trebuie sa lipseasca!

Dar am si eu o intrebare la care te rog sa dai un raspuns happy... de ce vrei sa incepi viata sexuala? Ai un motiv serios? Te intreb asta nu fiindca vreau eu sa aflu EU ci fiindca vreau ca TU sa afli. Simti cum "tropaie" hormonii in corpul tau si nu mai poti? Crezi ca este timpul sa "intri in randul lumii"? Te preseaza partenerul? Vrei sa pastrezi relatia si crezi ca activitatea sexuala o face cel mai bine?

Activitatea sexuala nu poate fi ceva superficial si nu trebuie abordata ca fiind ceva superficial. Trebuie facut doar atunci cand fiecare stie ca este pregatit. Spun ca "stie" fiindca de multe ori poti sa "simti" ca esti pregatit dar sa nu fie asa. Iar aceasta inseamna o maturitate, atat fizica cat si psihica. Cel care vrea sa inceapa viata sexuala trebuie sa fie sigur ca este pregatit sa faca fata tuturor provocarilor, sa fie sigur ca va putea ocoli toate neplacerile si sa fie sigur ca va putea si va sti sa se bucure de toate placerile pe care viata sexuala i le pregateste dar mai ales sa stie ca poate sa isi asume importanta acestui pas.


Si normal ca trebuie sa te protejezi...:*

| lor3danna a răspuns:

Se vorbeste foarte mult despre durerea primului (si uneori nu numai a primului) contact sexual cu penetrare. Si nu numai atat, se vorbeste ca despre ceva care este obligatoriu, ceea ce creeaza o stare de tensiune si frica majoritatii femeilor care isi incep viata sexuala. NU, durerea nu este obligatorie. Nu este obligatoriu sa doara, nu este obligatoriu sa fie neplacut. Primul act sexual cu penetrare nu este, obligatoriu, dureros. Durerea apare de multe ori dar nu din cauza actului sexual in sine ci din cauza comportamentului celor doi parteneri. Graba, lipsa de atentie, lipsa de cunostinte anatomice, lubrifierea insuficienta, inhibitiile, pot face ca prima penetrare sa fie dureroasa.

Chiar daca nu iti vine sa crezi, creierul este cel mai important organ implicat in activitatea sexuala (vaginul si penisul vin dupa...). El cotroleaza intreaga activitate (nu numai cea sexuala), el primeste informatiile si tot el da comenzile. In cazul nostru - activitate sexuala - daca exista o stare de inhibitie el va da comanda care se impune, ca un mod de aparare a organismului impotriva sexului. Care sunt aceste stari inhibitorii si cum pot fi ele eliminate?

Teama este cea mai importanta dintre aceste stari. Este posibil sa exista o usoara stare de teama in legatura cu ceea ce urmeaza. Daca aceasta usoara stare de teama nu este compensata de informatiile despre viata sexuala, anatomie, protectie, ea se poate amplifica pe masura ce se apropie momentul penetrarii. Si cand vine marele moment... creierul, sub influenta fricii, da comanda "stop" iar asta se traduce in plan fizic printr-o incordare involuntara a musculaturii vaginului, ceea ce va face penetrarea cu adevarat dureroasa si uneori chiar imposibila.

Stress-ul datorat conditiilor este o alta cauza ce poate duce la un act sexual dureros. De aceea trebuie sa alegi foarte bine locul unde vei avea primul contact sexual cu penetrare - un loc in care sa te simti bine si, mai ales, in siguranta. Stiu, se vorbeste de multe ori despre "prima data" la mare, la munte, in masina, etc... romantic, adevarat, dar daca esti in situatia de a simti vreo retinere este bine sa intelegi ca romantismul nu este obligatoriu legat de "fosnetul" valurilor sau al padurii de cetina... Ambientul trebuie sa fie placut si prietenos, undeva unde cunosti bine locul, unde sa fiti numai voi doi, unde stii ca poti cere (si primi) ajutor imediat in cazul in care ar fi nevoie, un loc cu tot confortul pe care ti-l doresti si cu toate facilitatile necesare, un loc in care sa fii linistita si unde sa stii ca dispui de tot timpul pe care ti-l doresti (fara frica parintilor sau a colegului de camera care "trebuie sa vina din minut in minut").

Comportamentul partenerului este un alt factor care poate duce la o dezvirginare dureroasa. Lipsa lui de informatie in legatura cu organele sexuale feminine, lipsa de atentie, intelegere si tandrete, tensiunea nervoasa, graba, toate pot face ca partenerul sa aiba un comportament agresiv (de multe ori neintentionat) iar asta se va repercuta in mod negativ asupra actului sexual.
De aceea este recomandat este ca o perioada de timp relatia de intimitate fizica sa se reduca la o activitate sexuala fara penetrare - saruturi, imbratisari, mangaieri, masturbare reciproca, sex ora - voi decideti - pentru a va da posibilitatea de a va cunoaste mai bine zonele voastre erogene, modul in care va excitati, modul in care reactionati la excitie, capacitatea de a controla simturile si sentimentele pe care le aveti in acele momente. In acelasi timp este o perioada excelenta pentru exersarea folosirii corecte a prezervativului - trebuie sa devina un reflex. In timp veti deveni constienti de modul in care reactionati la stimulii sexuali si veti putea sa eliminati orice incordare fizica sau psihica, veti putea sa fiti relaxati cand se va pune problema primei penetrarii.

Si acum ceea ce poate fi etichetat ca fiind "de baza", alaturi de toate celelalte : LUBRIFIANTUL. In cazul primei relatii sexuale cu penetrare ajuta foarte mult folosirea unui lubrifiant special pentru contactul sexual - cu cat mai mult, cu atat mai bine. Vaginul (intrarea vaginala, himenul), obisnuit cu deget sau un tampon intravaginal este pus acum acum fata in fata cu un penis (mai mult ca sigur, mai gros decat un deget sau un tampon intravaginal)... tare bine i-ar prinde niste lubrifiant ca sa alunece mai usor!

Penetrarea trebuie facuta cu grija, cu foarte multa grija, tandrete si foarte multa rabdare. Si pentru ca stim amandoi ca barbatii sunt mai putin dispusi sa fie atenti si se arunca in sex precum intr-un bazin, cel mai recomandat este sa folositi pozitia "femeia deasupra" care iti da tie tot controlul asupra adancimii si ritmului penetrarii.

Informatii folositoare in legatura cu acest subiect gasesti si in raspunsul "Cum este prima data la fete?".

Unele prezervative au o constructie speciala care, in viziunea producatorului, are ca scop o stimulare suplimentara a vaginului. Printre ele sunt si cele cu striatii. Dar este numai o problema relativa - fiecare poate interpreta senzatiile intr-un mod personal - de la "maaaaaaama, ce bine este" si pana "ce mare scofala si cu astea?" fiecare poate avea o parere personala... sigur este ca placerea nu se reduce la striatiile prezervativului. Oricum, cu striatii sau fara striatii prezervativul nu trebuie sa lipseasca!

Dar am si eu o intrebare la care te rog sa dai un raspuns happy... de ce vrei sa incepi viata sexuala? Ai un motiv serios? Te intreb asta nu fiindca vreau eu sa aflu EU ci fiindca vreau ca TU sa afli. Simti cum "tropaie" hormonii in corpul tau si nu mai poti? Crezi ca este timpul sa "intri in randul lumii"? Te preseaza partenerul? Vrei sa pastrezi relatia si crezi ca activitatea sexuala o face cel mai bine?

Activitatea sexuala nu poate fi ceva superficial si nu trebuie abordata ca fiind ceva superficial. Cel care vrea sa inceapa viata sexuala trebuie sa fie sigur ca este pregatit sa faca fata tuturor provocarilor, sa fie sigur ca va putea ocoli toate neplacerile si sa fie sigur ca va putea si va sti sa se bucure de toate placerile pe care viata sexuala i le pregateste dar mai ales sa stie ca poate sa isi asume importanta acestui pas.


Si normal ca trebuie sa te protejezi...:*

| shane_9616 a răspuns:

Cel mai bine ar fi sa te protejezi pentru ca poti ramane gravida de la primul contact. happy ai grija