Daca sentimentul este reciproc este foarte bine sa fii indragostit/a, daca nu, este foarte rau, pentru ca suferi.
Te simti foarte fericit, simti ca plutesti de fericire. Simti fluturasi in stomac cand il vezi, cand te atinge.Esti mereu happy si zambitor, optimist.
E acelasi sentiment pe care il ai atunci cand il vezi pe ospatar cum vine cu mancarea ta la restaurant.
Cand esti indrogostit/a vezi persoana pe care o placi perfecta. Cand vrei sa vorbesti cu ea/el te balbai sau ai emoti si ai tendinta de al/o privi mult intens si de aproape! La mine asa s-a manifestat. P.S. inima iti bate tare cand vorbesti cu aceea persoana si nu lasi pe nimeni sa zica ceva rau de aceea persoana.
Dragostea devarata nu apare brusc. Cand cineva spune: "Ne-am indragostit din prima clipa in care ne-am vazut.", inseamna ca cei doi au intalnit un corespondent al idealului de frumusete fizica. Majoritatea dintre noi avem acest ideal in minte, fie ca ne dam sau nu seama de acest lucru. In momentul in care intalnim pe cineva care se apropie de acest ideal de frumusete suntem atrasi de aceasta persoana, insa doar atat. Dragostea poate aparea, insa acest sentiment se dezvolta in timp.
Gelozia nu este un indiciu al iubirii adevarate. O greseala obisnuita a tinerilor este sa creada ca gelozia puternica este un semn de iubire. Un anumit nivel de gelozie este normal intre doua persoane care tin foarte mult una la cealalta, insa gelozia inseamna posesivitate si nu dragoste. Psihanalistii spun ca persoanele extrem de geloase sunt de cele mai multe ori nesigure, ceea ce le face sa aiba o necesitate coplesitoare de afectiune. Drept urmare, aceste persoane pot fi foarte geloase chiar daca nu sunt indragostite.
Oftatul si visele cu ochii deschisi sunt semne de infatuare si nu de iubire, iar motivul este urmatorul: dragostea adevarata este centrata pe celalalt si intreg comportamentul tau are ca scop fericirea si binestarea celuilalt. Astfel, daca esti indragostit poti invata sau lucra linistit si confortabil, stiind ca astfel contribui la fericirea celuilalt. In schimb, infatuarea este egocentrica. Cel "indragostit" este absorbit in propria nefericire provocata de separarea de cel iubit; cu alte cuvinte, este indragostit de iubire si nu de o persoana reala.
Dragostea nu scade atunci cand sunteti separati. Daca iubesti pe cineva mai mult atunci cand sunteti impreuna este posibil sa fii influentat de farmecul sau personal. In acest caz, cel mai probabil dragostea este superficiala.
Dragostea nu este oarba in fata greselilor celuilalt. Cel care iubeste cunoaste si intelege defectele celuilalt insa iubeste dincolo de aceste neajunsuri. Daca esti infatuat ai tendinta de a-l vedea pe celalalt ca fiind perfect.
O viata domestica nefericita te poate face sa crezi ca esti indragostit. Sunt foarte multi tineri care se casatoresc doar ca sa plece de acasa. De exemplu, o tanara adolescenta care se cearta tot timpul cu parintii il poate vedea pe iubitul ei ca un print pe calul alb, care o va salva de viata nefericita. Asta nu inseamna ca iubeste.
Dragostea nu inseamna fericire continua - este nevoie si de simt practic. Banii si copiii sunt doua elemente esentiale intr-o casnicie, iar tinerii trebuie sa aiba in vedere parerea celuilalt asupra acestor subiecte. Daca cei doi nu au ajuns pana la discutiile despre bani sau copiii, este posibil ca dragostea adevarata sa nu fi aparut inca.
Atunci cand impesionarea celuilalt este un aspect dominant intr-o relatie, inseamna ca dragostea adevarata este inca departe. Atunci cand stii ca celalalt te iubeste pentru ceea ce esti si nu pentru cum arati, te simti relaxat in prezenta lui / ei.
Faptul ca impartasiti aceleasi nemultumiri nu inseamna ca va iubiti. Sotii ar trebui sa aiba si acest lucru in comun, insa impartasirea in sine nu inseamna iubire. Adesea tinerii isi bazeaza casnicia pe aceasta confuzie, doar pentru ca au gasit un "prieten de suferinta".
Iubirea este o legatura intima intre doua pesoane. Daca dezvalui prietenilor amanunte stiute doar de voi doi, inseamna ca nu il iubesti pe celalalt, ci vrei doar sa-ti impresionezi prietenii.
AlexiaIordache întreabă: