E o stare absolut normala si peste cativa ani vei ajunge sa stii toate amanuntele legate de momentul ovulatiei iubitei tale.
Observa cand pare mai retrasa si mai putin vioaie,cand isi pierde relaxarea obisnuita si pare mai inchisa in ea,este un semn clar ca nu-i vine la indemana starea organismului ei. Unele fete au dureri si se simt complet inconfortabil,devin palide sau ametesc si efectiv sufera,dar in situatia asta nu vor iesi din casa!
Poate ca din respect pentru sensibilitatea ei nu o intrebi direct,dar e ceva normal si fiziologic, sa stii, nici un motiv de jena sau de nefiresc, ar trebui sa-i spui si sa discutati deschis, sunt sigura ca se va bucura pentru comportamentul tau grijuliu si plin de solicitudine pentru ea!
''Observa cand pare mai retrasa si mai putin vioaie, cand isi pierde relaxarea obisnuita si pare mai inchisa in ea, este un semn clar ca nu-i vine la indemana starea organismului ei'' ce ai scris aici, am observat si eu la ea.Deci sa inteleg ca e la ovulatie.
Chiar era mai retrasa.Multumesc mult
Confunzi ovulatia cu menstruatia si asta e o greseala grava.
Ovulatie = "Stadiu din ciclul ovarian care constă în eliminarea ovulului matur (apt de a fi fecundat) din ovar." definitia DEX-ului.E momentul exact si propice in care o femeie poate ramane insarcinata.
Menstruatie = "Hemoragie fiziologică din mucoasa uterină, care apare la femeia adultă în mod regulat și periodic, începând din epoca pubertății, cu întreruperi temporare în perioadele de sarcină și de alăptare, și până la menopauză, când dispare definitiv; ", tot definitia DEX-ului.Pe scurt,menstruatia este hemoragia aproximativ lunara despre care ne intrebi aici!
Te rog sa nu mai confunzi vreodata acesti doi termeni, ar fi o mare gafa.
Si, da, iubita ta probabil era la menstruatie, daca se comporta asa cum ti-am descris in raspunsul meu initial.
Iei un calendar, si noteaza zilele in care ti se pare dubios. Si o sa vezi ca la aproape, aproape o luna, se repeta. Si o sa iti dai seama care e ritmul in general. Si nu, nu ai cum sa iti dai seama prea mult din comportament(poate doar sa fie o idee mai nervoasa, sau nehotarata etc.). Dar depinde de fiecare.
Poate ca in unele zile e irascibila, se enerveaza mai usor. Daca iti spune ca o doare spatele sau burta, e clar ca e sau va urma sa fie pe stop.
Pai daca se duce mai des la baie, daca poarta pantaloni negri sau pantaloni mai inchisi la culoare, daca se plange de dureri abdominale, daca nu are chef sa mearga prin oras, daca nu face sport, daca e nervoasa...din astea.
Faptul ca vorbeste mai incet,rade mai rar si mai usor,merge mai moale si pare mai timida, rusinata pot fi semnele acestor probleme? Stateam de vorba cu ea si n-am putut sa o intreb daca i-a venit, am intrebat-o daca a suparat-o cineva sau a patit ceva si a zis ca nu e nimic, apoi am intrebat-o daca o sa fie mai bine si cand i-am zis ca nu mai insist si sa zicem ca sunt probleme de fete, ea a aprobat.
Chirila_Gabriela_2003 întreabă: