Hai sa isi dau un studiu, daca stai toata ziua pe net ce te miri ca nu gasesti pe nimeni?
Fericirea nu este un telefon cald, potrivit unui nou studiu care explorează legătura dintre satisfacția vieții adolescenților și timpul petrecut pe ecran. Adolescentii ale caror ochi sunt obisnuiti lipiti de telefoanele lor smartphone-uri sunt considerabil nefericiti, a declarat autorul principal al studiului si San Diego State University si profesor de psihologie Jean M. Twenge.
Pentru a investiga aceasta legatura, Twenge, impreuna cu colegii sai Gabrielle Martin la SDSU si W. Keith Campbell de la Universitatea din Georgia, au sustinut date din studiul longitudinal de monitorizare a viitorului (MtF), un sondaj reprezentativ la nivel national de peste un milion de americani,, Clasa a 10-a și a 12-a. Sondajul le-a adresat elevilor întrebări despre cât de des petreceau timp pe telefoanele, comprimatele și computerele, precum și despre întrebările legate de interacțiunile sociale în carne și de fericirea lor generală.
În medie, au descoperit că adolescenții care au petrecut mai mult timp în fața dispozitivelor de pe ecran - jocurile pe computer, folosind rețele sociale, mesaje text și chat-uri video - au fost mai puțin fericit decât cei care au investit mai mult timp în activități non-screen, ziare și reviste și interacțiune socială față în față.
Twenge consideră că acest timp al ecranului conduce mai degrabă nefericirea decât invers.
"Deși acest studiu nu poate să arate o cauzalitate, mai multe alte studii au arătat că utilizarea mai multor mijloace de comunicare socială duce la nefericire, dar nefericirea nu duce la utilizarea mai multor mijloace de comunicare în masă", a spus Twenge, autorul "iGen: Why Today's Super-Connected Kids Devin mai puțin rebelici, mai toleranți, mai puțin fericiți și complet nepregătiți pentru adulți. "
Abstinența totală a ecranului nu duce nici la fericire, a constatat Twenge. Cei mai fericiți adolescenți au folosit media digitală puțin mai puțin de o oră pe zi. Dar după o oră zilnică de timp de ecran, nefericirea crește constant odată cu creșterea timpului ecranului, cercetătorii raportează astăzi în jurnalul Emotion.
"Cheia utilizării media digitale și fericirea este limitată", a spus Twenge. "Scopul de a petrece nu mai mult de două ore pe zi pe mass-media digitale și să încercați să creșteți timpul petrecut când vă vedeți prietenii față în față și exercițiu - două activități corelate în mod credibil cu o mai mare fericire".
Privind tendințele istorice din aceleași grupe de vârstă din anii 1990, cercetătorii au descoperit că proliferarea dispozitivelor de ecranare a coincis cu o scădere generală a fericirii raportate în adolescenții din S.U.A. Mai exact, satisfacția vieții tinerilor, stima de sine și fericirea au scăzut după 2012. Acesta este anul în care procentul americanilor care dețineau un smartphone a crescut peste 50%, a menționat Twenge.
"Cea mai mare schimbare în viața adolescenților între 2012 și 2016 a fost creșterea numărului de timp petrecut în mass-media digitală și scăderea ulterioară a activităților sociale și a somnului", a spus ea. "Apariția smartphone-ului este cea mai plauzibilă explicație pentru scăderea bruscă a bunăstării psihologice a adolescenților".
Trebuie sa socializezi cat mai mult, la scoala, la serviciu si alte activitati. Sa iesi din casa. Cu mediul online nu prea sunt eu personal de acord dar pentru unii functioneaza
Site de matrimoniale, sau... SOARTA... daca soarta te vrea te gaseste si in gaura de sarpe
Noroc șansa și viața,
De obicei oamenii care au aspirații similare vor ajunge sa lucreze in același mediu, sa frecventeze aceleași medii sau sa se intersecteze.
Pentru toate trebuie sa mai ieși din casa și dacă îți place sau te va place cineva va fi mereu cineva care va face primul pas.
Probabil căutând oameni de asemenea retrași, cu aceeași personalitate introvertită, cu ocupații și plăceri comune.
Sunt unul dintre acei oameni care a evitat orice contact cu societatea (anxietate). Mereu imi ziceam ca o sa traiesc cu pisici si o sa le fac pasaport sa pot calatorii cu ele. (ironic e, ca inainte sa-l cunosc, mi-am luat o pisica )
Oamenii retrasi isi gasesc jumateatea cautand-o. Nu o sa vina maine sau saptamana viitoare sau anul viitor dar, o sa vina. Vine la momentul potrivit, cand te astepti mai putin.
Nu trebuie sa te zbati prea mult pentru ca sufletele pereche se gasesc mereu.
Jumătatea si conceptul de: orice om are un suflet pereche sunt de domeniul antichității. Dacă te referi la o relație, ai putea încerca să interacționeze cu persoana de care iti place prin intermediul online sau ai putea incepe o conversație in viata reala. Zâmbește și fi tu asa cum esti, dacă si acea persoana te place vei observa ca discutia va merge bine si veti fi intr-o relatie înainte să iti dai seama. dacă nu, mergi la urmatorul. viata merge inainte iar soarele tot strălucește si daca eu as fi mort si nu as scrie asta Bafta
Daca imi lasi facebookul tau intr-un mesaj, te pot ajuta sa ti-o gasesti pe a ta
Cercul in care ma invart este, lucru -facultate - acasa si uneori afara deci slabe sanse poate doar scriing unei persoane si sperand ca iese ceva, in cazul meu , spune-mi te rog de unde esti?, scrie-mi daca vrei si putem sa vorbim mai mult, asta daca vrei sa vorbesti cu cineva.