| Mihaa890 a întrebat:

Cum îți dai seama daca este iubire sau o dependenta emoțională?

13 răspunsuri:
| Ofiintă a răspuns:

Dacă era iubire, nu mai adresai această întrebare.
Atunci când vine vorba despre iubire, te descarci de sentimentele negative.
Nu simti ca depinzi de persoana respectivă, dar cu toate acestea, ai vrea să-l ai alături de tine.

| Catrice a răspuns:

Imaginează-ti o despărțire.
Daca incepi cu "vai, hu pot trai fara el/ea etc" clar nu e iubire.

| tzionut a răspuns (pentru Catrice):

happy primul pas in a te desparti de cineva e sa iti imaginezi ca esti despartit de acel cineva, apoi sa crezi, restul vine de la sine.

| AnastasiaK a răspuns (pentru tzionut):

Cred că primul, ultimul și cel mai simplu pas în a te despărți de cineva, este să te desparți de acel cineva. Dar dacă tu ai nevoie de imaginație și credință în procesul ăsta, nu știu ce să zic laughing

| tzionut a răspuns (pentru AnastasiaK):

Ma refeream la gandirea fiecaruia. Gandesti pozitiv, ti se intampla lucruri pozitive, gandesti negativ, patesti lucruri negative. Ex. visezi ca partenera/rul te inseala, fiind nesigur/a pe tine iti modifici comportamentul fata de celalalt (gelozie, certuri) provocand in final ruptura relatiei. cauza > efect. Totul depinde de fiecare persoana in parte. Unii au nevoie de credinta, altii doar de putina nesiguranta, altii de prea multa imaginatie, ca gelozia face restul... Sper ca m-am facut inteles acum.

| AnastasiaK a răspuns (pentru tzionut):

E decizia ta daca vrei să crezi sau nu în chestii de genul si nu sunt eu în masură să zic că-s false, dar în mod cert au o limită: în sensul că NICIODATĂ nu va fi suficient să-ți imaginezi și să crezi dacă nu acționezi în sensul ăsta...în schimb de multe ori e suficient să acționezi, fără să-ți imaginezi sau să crezi.

Te făcusei înțeles din start, dar nu cred că ai înțeles tu răspunsul la care comentasei. Era vorba de a-și imagina o ipoteză, atât, nu de a face scenarii, nu de a-și dori să se întâmple, de a transmite energii în Univers sau mai știu eu ce.

| tzionut a răspuns (pentru AnastasiaK):

Stiu dar autoarea intrebarii nu a precizat ce doreste sa afle. Noi doar ne dam cu presupusul. Nu stim daca se refera la sentimentele ei sau ale partenerului.

| NotNamed a răspuns:

Primul semn este sentimentul de dor. Sa știi ca esti prin oras cu prietenele sau oriunde si abia astepti sa ajungi acasa sa.l iei in brate. Celelate vin pe parcurs in diferite situații. De exemplu iti e frica sa il pierzi, te doare sufletul sa știi ca el este suparat, sa plangi daca se întâmplă ceva rau cu el si multe altele.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Te iubesc pentru că am nevoie de tine = dependență emoțională
Te iubesc pentru că te iubesc = iubire

| tzionut a răspuns:

Detaliaza Draga. Vrei sa stii daca te iubeste sau e dependent emotional, sau vrei sa stii ce simti pentru el? In ambele variante avem nevoie de mai multe detalii pentru un raspuns.

| Mihaa890 explică (pentru tzionut):

Întrebarea e foarte simpla, nu contează dacă mi se întâmplă mie sau cuiva. Care e diferența dintre iubire și dependenta.

| tzionut a răspuns (pentru Mihaa890):

Cand iubesti oferi totul fara sa ceri nimic la schimb, cand esti dependent ceri totul de la celalalt fara sa oferi nimic in schimb. Si conteaza.

| AnastasiaK a răspuns (pentru Mihaa890):

Hai că încerc și eu un răspuns până la urmă, deși nu le prea am cu planul ăsta sentimental:

Nu cred că se exclud. Eu cred că iubirea în cuplu e de fapt o interdependență emoțională. Dar, dacă vrei, putem să discutăm despre iubirea aceea "nobilă" de părinte, unde oricât de mare e absența copilului, sentimentele pentru el rămân la fel. La dependență nu se întâmplă așa, ci se diminuează cu timpul.