anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cum poate o persoană să te distrugă emoțional, și totuși să o iubești în continuare?

23 răspunsuri:
| Verginic?Vac?Gras? a răspuns:

Sindromul stockholm?

| MarianWLF a răspuns:

Te poate distruge foarte subtil, si in timp, in sensul ca te poate face sa te simti vinovat chiar si atunci cand nu gresesti cu nimic, facandu-te ca tot tu sa iti ceri iertare. Te poate critica, tot in timp, sa iti planteze in inima indoiala, chiar daca nu e nimic in neregula cu tine, in special persoanele bune la suflet o patesc, pentru ca nu sunt pregatiti pentru rautati de genul, si asa trece timpul si ajungi o epava, deja te are la mana, orice e din vina ta, te face dependent de ea, sa ii obtii validarea, o iubire toxica, incepi sa te porti cu manusi, sa nu cumva sa faci ceva gresit, din experientele mele am descris.

| RAY a răspuns:

Si eu ma intreb asta, nu stiu, eu macar am borderline https://ro.wikipedia.org/wiki/Tulburare_de_personalitate_borderline

| 4evergentleman a răspuns (pentru RAY):

Confirmat de psihiatru? Cum se manifesta? Greu de crezut că ai așa ceva că te tii de lucru, ești funcțional, nu postezi pe aici întrebări legate de suicid, la ăștia depresia e de regulă gravă fara tratament ajung la suicid, uneori nici tratamentul nu ajuta pe unii.

| RAY a răspuns (pentru 4evergentleman):

Îți confirmă pshiologul clinician,eu nu am probleme mintale,de asta eu nici nu aveam ce caută la pshiatru,și pshiatra a spus că sunt o persoana deschisa,comunicativa,că nu am pshiopza,scrinofrenie,chestii de psihiatrie,nu am depresie, de asta ți am și spus vezi de o soție,lipsa iubiri declanșează anexitatea,depresia, acum că sunt melancolic asta e cv natural, azi e prima zi de concerta, numai mă simt somnuros, obosit, pofta de dulce

Nici ADHD nu ai confirmat? i depresie existențială dar nu e gravă de aia și te poți ține de munca. Nu știu cine m-ar acepta cu depresie și anxietate,eu am anxietate gravă cu tremur ca simptom fizic,spaima în public bine și păcănelele a alimentat problemele dar le aveam și înainte când nu jucam,cu tratament pot fi ok dar na eu am preferat sa ma distrug singur,adica dependenta!
Pai daca nu ai probleme căutați și tu o iubita,sotie,mie mi greu că altfel combinam gagici toată ziua sau incercam măcar
Psihologii nu sunt medici sunt niște oameni din popor nu medici acreditati nici cu rezidenta făcută că în cazul psihiatrilor,psihologii nu crede că pot vindeca o boala psihica prin cunoștințele lor doar descoperă de la ce s-au declanșat și să depaneze in trecutul tau,bolile astea odată declanșate nu se mai vindeca doar ai tu impresia falsă că sunt vindecare dar sunt de fapt inactive la stres sau probleme revin brusc problemele. Pai aveai și tu anxietate puternica dar ești unul dintre puținii norocoși care a scăpat cu tratamente că șmsi tratat-o la timp că dacă era cronica așa rămâneai cu ea. Eu cred că trebuie să caut una tot cu anxietate sau care avea anxietate,depresie că astea te pot înțelege. Mie mi greu și din casa sa ies deși daca nu jucam la păcănele eram bine dar singur mi-am făcut-o!
Cu iubirea sunt de acord,dar când ai probleme lumea te evită nu te înțelege te marginalizează,eu am avut probleme cu niste cocalari și de acolo am probleme cu anxietatea că nu aveam probleme, e plina tara asta de cocalari și de borati, și de pizdhe ușuratice, e greu sa îți găsești o fata cuminte, aproape imposibil trăim într-o țară de cocalari nu o țară educata cu oameni civilizați chiar daca mai sunt și civilizați dar sunt mult mai puțini decât ceilalți care merita la ghena. Românii și țiganii nu prea sunt educați și oameni cu bun simt nu prea mă identific cu națiile astea primitive nu știu ce să fac dar deja mi scârbă de români și de țigani

Am omule că am concerta, fara adhd nu se da concerta e un drog de mare risc

In ziua de azi puțini oameni mai sunt sănatosi psihic,foarte mulți sunt psihopați și sociopați in libertate dar par sănătoși că sunt extrovertiti,sociabili dar sunt nebuni,extrem de periculoși!
Multi au ADHD nu e stres dar putini au depresii grave,de obicei ăștia se sinucid eu nu știu cum pot fi atât de puternic și pot rezista cu așa ceva având în vedere că în prezent nici nu iau antidepresive,te lasă lat la pat nu mai ai deloc energie și motivație,te seacă de toate puterile, max demage îți dă, pai cum poți să lucri așa? Sunt presat sa lucrez și constrâns dar in stadiu asta nu am sanse deloc fiindcă și mie mi afectata de la depresie funcția cognitivă atentia și concentrarea, mai puțin memorarea dar e teribil sa lupți cu o depresie așa de serioasa, nu stăteam eu deloc pe aici daca nu aveam problemele astea eram alt om. Uite chiar acum difuzează cum unul de 23 ani s-au sinucis de la depresie, jocuri de noroc, puteam fi eu in locul lui nici eu nu știu cât mai rezist dar eu singur mergând acolo mi-am înrăutățit situația nu m-am obligat nimeni sa joc dar e o dependenta ce întrece orice imaginație!
Mosotti cum e, e mai bine? Ce i sa întâmplat?

Mosotti cum e, e mai bine? Ce i sa întâmplat?

are nevoie de o iubita, i-am spus sa se insoare,una ti ar gasi, sa stii ca el o duce bine financiar nu il barfesc dar e un barbat cu banii, inteligent, civilizat, bun simt, poate prea lipsit de umor dar per total e ok

ti as recomanda un serial https://www.netflix.com/ro/title/80998491 e obligatoriu de vazut

Da știu că e inteligent,el știe mai multe despre psihologie și psihiatrie decat mine,printre puținii care îmi dă clasă dar mai greșește și el în unele cazuri și are o problema de a avea ultimul cuvânt mereu,ceva imatur dar per total ca IQ e peste media noastra și mentalitate și tot, îl știu că am vb cu el în pm.
Despre ce e serialul? Daca s-ar plia pe problemele mele anxietate depresie, izolare ar fi ideal ceva să îmi recomanzi sa mă ajute că sunt că cedez deja, orice puteam sa fac numai sa nu joc la aparate și exact unde e mai rău, nociv m-am dus.

Uita-te si vei vedea, e un serial bun

Răspuns utilizator avertizat
| relian a răspuns:

Te atrage, esti indragostita de el, nu mai vezi, nu mai auzi.Mai simplu spus, persoana care axccepta asa ceva, este slaba, slaba ca si caracter, nu slaba fizic laughing

Indiferent cum ara arata un barbat, sau o femeie, nu trebuie sa te lasi calcat in picioare, o relatie nu are sef, este bazata pe respect, intelegere.
Vorba lu Violeta, esti prea prost sa ajungi in halu ala laughing mentalitate de sclav, sau catel, iti da stapinu mincarica, stai linga orice s-ar intampla, sau orice tiar face, ala e cuvintul estti prost. Violeta cu 2 de t are dreptate aici, uite ca le mai nimereste si ea din cand in cand laughing
Eu am spus-o mai asa pe ocolite ca persoana este slaba, nu am vrut sa fiu prea dur laughing

| Hyperion7 a răspuns:

Manipulându-te!
E ca un fel de anestezie a minții.Nu mai ești conștient de ce se întâmplă, ești fixat sa iubești acea persoana nociva.

| sammie a răspuns:

Asta se numeste atasament. Cand te atasezi de o persoana asta nu prea mai e important. Adica te cam ia valul.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Se numește co-dependență. Cunosc și eu un caz de genul. Nevasta-sa îl bate, îl înjură, îl exploatează, dar el tot cu ea rămâne, deși nu au copii împreună.

Astfel de indivizi sunt manipulatori, vicleni, știu să exploateze punctele slabe ale victimelor că sa ii subjuge.

| Dandinelle a răspuns:

Când după toată distrugerea aia tu inca iubești persoana respectiva, e doar impresia că o iubești, e de fapt un efect Stockholm, trauma bond etc.

| 4evergentleman a răspuns:

Sindromul Stockholm

| Cristi9997 a răspuns:

Deoarece crezi ca pers aia e mai buna ca tine, daca vine un boschetar/urât si incearca sa te injure plangi cumva?

| Mihail01Johan a răspuns:

Cu (Manipulare, Psihopatie, Stockholm, Jocuri Psihice, Atacuri neașteptate în partea Emoțională, atât în parte Mentala cat și in Partea Sufletească și desigur nu numai in cea mai mare parte este daca vrei sa cunoști cu adevărat atunci când sunt alte moduri prin care te poate distruge psihic, de exemplu " sunt temperamente și cuvinte folosite prin amenințări, distrugeri psihice frontale care sar atunci și când sunt în unele evenimente neașteptate în abuzuri " Mentale, Sexuale sau in Violare" Bine nu doar despre acestea Arături vorbim dar sunt și mici, mititele abuzuri pe stările unor persoane cu așa zise probleme din viața fiecărui om existent și care sunt de obicei răspândite mai ales pe unele persoane care, vai domnule, Li se pune o așa zisa eticheta frontala pentru descurajare a altor persoane nevinovat, și cad mă refer la persoane nevinovate mă refer la unele care au fost abuzați încă din copilărie și, crede-mă "ferească Dumnezeu ce-a ce odăi ii faci la a el baia sau fata sau copil sau ce or fii, pentru că tot om ești desigur, mai devreme sau mai târziu s-ar putea să ți se va întoarce în potriva ta cu toate șansele tale de distrugere fortal, emoțional, mental doamne ferește și o altă distrugere cu care, crede-mă, Nu ai vrea sa intri in aceasta stare, pentru că unele persoane care au avut nevoria de o mica mititica terapie, Ei bine și-au luat rămas bun de pe acest... Na pământ, nu-i atât de ușoară viața, este foarte grea și cred sa și poate ceilanti vor înțelege na care vor înțelege, desigur, eu sper că nu tema înspăimântă? desigur, scriemi te rog frumos părerea ta daca ți-a plăcut aceasta tematica dificila!

| Stropdeparfum a răspuns:

E o relație toxica, indiferent daca e de prietenie sau relație amoroasă.
Persoana respectiva ori o face intenționat fiind o persoana toxica, ori are traumele ei.
Cat și tu daca stai langa un om toxic, ai traumele tale ceva te tine acolo, si stând, o sa acumulezi alte traume, evident.
Cel mai bun lucru pe care il poti face in viata, mai ales in adolescenta, e sa fii sincer cu tine, cel mai sincer posibil.
Sa lasi la o parte pentru un moment tot ce simti, si sa gandesti limpede si din,, afara cutiei''.
Eu am 17 ani si asta m-a ajutat de pe la 13 ani incoace.
Gândește te la situatia ta ca si cum ar fi a unei prietene, unui cunoscut di dați cu parerea sincer.
Asta o sa te lumineze mult, fa ce e bine pentru tine, nu pierde timpul, oamenii vin și pleacă.

| anonim_4396 explică (pentru Stropdeparfum):

Nu este situatia mea actuala.
Dupa un incident petrecut acum ceva timp, am inceput sa ma gandesc mai mult la trecut si, simultan, la aceasta nefericita relatie pe care am avut-o mai demult.

| Vivi123viva a răspuns:

Traume din copilărie. Ik that feeling