Depinde de la relație la relație
De exemplu dacă petreceți foarte mult timp împreuna poate interveni obișnuința.
Uite îți dau exemplul meu: Fostul meu iubit a așteptat după mine 4 luni ca sa fim împreuna iar când am acceptat sa stau cu el deja începusem sa ma obișnuiesc cu el, sa vorbim pe fiecare zi, sa ieșim sau sa facem aproape tot împreuna. Mi am dat seama ca intervenise obișnuința prin faptul ca in momentul in care punea mâna pe mine sau ma lua in brațe sau îmi striga numele nu mai aveam nicio reacție. Nu mi se mai înmuiau picioarele, nu mai simteam ca ma topesc in preajma lui, însă subconștientul nu voia sa accepte asta. Deși eram împreuna de 2 ani îmi era frica sa ii zic ca nu mai este aceeași flacara ca la început pentru simplul fapt ca ma obișnuisem cu prezenta lui și exista frica sa nu cumva sa rămân singura.
Așa ca dacă te încadrezi in ceea ce am zis poate îți dai seama ca este obișnuința nu te sfii sa ii zici asta poate puteți sa remediati asta, nu aștepta ca mine pana in momentul in care chiar nu mai poți salva nimic.
Așa ca poate experiența mea te poate ajuta.
Depinde de la om la om.
Din perspectiva mea cand esti cu persoana aia mai mult coleg de apartament de cat iubit si iubita e un semn de intrebare. obisnuinta de obicei o simti, cand nu mai ai dorința de a fi cu persoana aia dar mergi sau stai pentru ca asta faci de ceva vreme, cand ai senzatia uneori ca esti sufocat de celălalt dar daca pleci parca iti lipseste ceva, cand actul sexual e doar asa sa il faceti ca a trecut ceva timp, cand nu mai ai anumite jene fata de celălalt și nu te mai ferești de nimic in care iesi prost, cand simti nevoia sa vorbesti de viitorul tau cu altcineva sau chiar sa cauti e clar ca nu mai e iubire dar stai ca te-ai obisnuit.
Pai eu cred ca ar trebui sa ti dai tu seama cand e obișnuință si cand e iubire.
Crezi ca e obișnuință atunci când ori cu el ori fără el ti e tot una, e doar un simplu partener de viata, ca un prieten. Fara emoții, fara '' fluturi '', fara sa va faceți fericiti unul pe celalalt, fara lucruri noi, adică apare rutina. Daca nu mai simți ce simțeai la început nu înseamnă ca nu mai e iubire intre voi, e normal sa te obișnuiești cu partenerul tău, atata timp cat simti ca iti bate in piept si simți ca el e omul potrivit pentru tine.
whatisthis19 întreabă:
beausingurlamasamea întreabă: