Daca chiar vrei un sfat, incearca sa il ajuti sa intre in alte cercuri, nu doar cele de la el din liceu si nu iti bate joc de el. Nu trebuie neaparat ca prietena lui sa fie cu el in scoala.
Daca el alege liceul ca pe unteren de fotbal... bravo lui. eu cand aleg o scoala sau un liceu aleg pentru viitorul meu. nu pentru ca sunt fete naspa sau nu. si eu am mers un an la o scoala de tot rahatul, seral sau cum se numeste merg la 6 si plec la 9. a trebuit sa fac inca un semestru acolo. insa am stat si am inghitit pentru ca dupa urma sa ma duc la o scoala buna. dar daca el merge la cel mai prost liceu si dupa aia tot el plange. eu in locul tau il luam imi tare un pic.
"ia sti ceva? tu ai vrut sa mergi acolo, eu ti-am zis de la inceput sa nu mergi, sa vi aici unde am fost eu. acum taci si rabda" scuza-ma insa este destul de mare. nu e un copil de gradinita ca sa-i plangi de mila. tu ai foacut tot posibilu daca el a ales liceul ca pe terenul de fotbal. asta e. si mai stai si te consumi tu si incerci sa-l bunezi. altii viseaza sa intre in liceu precum decebal si altele(ce am la mine in oras) adica cele mai bune licee din oras si el... eu zic ca te consumi degeaba.
Nu s-a dus la cel imi prost liceu idiotul, s-a dus la cel mai bun si cu cei mai severi profesori, el a avut noroc la examene si cu media mare, a luat 9.80 la romana (e bun la asta recunosc ) si 9.20 la mate si dupa idiotul a vrut la "cel mai bun liceu " unde vad ca nu ii place ca deja l-au speriat profesorii si cei de acolo sunt serios, carte, carte si iar carte el nuprea e asa, i-am zis sa se duca la al meu ca e super liceu, 97% rata de promovabilitate la bac de anul acesta... doar cativa nu au luat din ghinion sau ca nu au invatat, si poti sa te si distrezi, sunt si fete, zic eu. Dar marog dastra vreau sa imi bat joc de el ca nu ma ascultat.
Dap pai asta ar trebui sa ii zic, el s-a dus dupa "gazon" si "cupe" nu dupa "jocul echipei "
Nu intotdeauna functioneaza sistemul "orice sut in fund,e un pas inainte".
Poate ca-i mai bine sa nu torni si tu gaz pe foc!
Incurajeaza-l,oricum n-are ce face,o sa se adapteze, ii place, nu-i place!