anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cum pot sa-mi dau seama ce conceptionale sa folosesc fara sa ma duc la medic? Va rog sa ma ajutati!

5 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nu poti sa-ti dai seama. Ce mare lucru sa ceri anticonceptionale in timpul unuia dintre controalele ginecologice de rutina pe care le faci in mod obisnuit? Autoadministrarea de anticonceptionale dupa ureche si fara consult ginecologic macar la fiecare 6 luni pe perioada administrarii duce la complicatii severe, mutilante sau posibil mortale (chisturi gigante de ovar, polipi de endometru, tumori de san, cancer de ovar sau enometru, sterilitate definitiva)

Abh
| Abh a răspuns:

Cauta pe internet prospecte de la cateva anticonceptionale si citeste reactiile adverse si contraindicatiile. O sa-ti dai seama ca nu e de joaca, mai ales daca ai o varsta frageda. (DIANE, TRIREGOL)

kittyalexandra
| kittyalexandra a răspuns:

Concepţionale? Vrei să faci un copil sau ai greşit cuvântul? Oricum - cel puţin anticoncepţionalele au foarte multe reacţii adverse şi nu merită să le iei fără să mergi la medic să ţi le prescrie. Iar dacă vrei să faci un copil tot ar trebui să mergi înainte la medic să vedeţi dacă sunteţi amândoi sănătoşi şi dacă puteţi avea copii pe cale naturală.

| viotm a răspuns:

Eu am luat marvelon vreo 3 ani si n-am avut probleme si costa vreo 15lei

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Ba sa te duci la medic, unde va veti sfatui impreuna:anticonceptionalele au reactii adverse uneori, in timp iti pot da complicatii, doctorul, ca sa iti dau un singur ex va trebui sa afle daca esti predispusa la o circulatie proasta la nivelul picioarelor, pentru ca anumite anticonceptionale favorizeaza aparitia varicelor! vrei sa te trezesti peste cativa ani cu vene inestetice numai pentru ca n-ai depasit bariera de a merge la medic? iar daca banii pentru consult pot fi problema si nu bariera psihica de a discuta astfel de subiecte atunci poti obtine si consultatii gratuite daca esti iscusita si te interesezi.