| Paula007 a întrebat:

Cum putem sa traim intr-o lume in care toate sunt date peste cap? Un loc unde copii de 11 ani in loc sa citeasca basme sau sa se joace cu jucarii ( papusi, masinute ) vor sa fac sex? oare ce este SEXul? Noul trend printre bancile scolare? Sau doar o metoda depravata prin care unii vor sa-si castige respectul? Sunt multe intrebari si nu astept neaparat un raspuns.nu sunt naiva, vad doar ce se intampla in jurul meu si ma tem pentru ce va urma. Dar nu ma pot abtine sa nu cedez uneori. sa critic ce citesc sau aud, sperand ca cineva ma va auzi si se va razgandi : ca va prefera sa mai ramane copil si sa nu sara cu prajina spre "maturitate ".

intrebarea ar fi adresata celor se considera adulti : putem sa ajutam copiii sa mai ramana copii? sa-i invatam sa se bucure de timpul pe care il mai au in care pot fi iresponsabili fara sa distruga vieti?

as da orice sa am iar 7-8 anisori. sa fiu in clasele primare cand singura grija era o litera care nu-mi iesea la scris sau cand papusile barbie erau la moda. oamenii erau mai calmi, criza nu aparuse, rata criminalitatii era mai scazuta si sensul cuvantului sex l-am descoperit dupa 15 ani ( lasand la o parte lectiile de la biologie din a 7a ). Dar nu eram in niciun fel tentata sa-l aflu si practic pentru ca stiam ca nu sunt pregatita. Voiam libertate si iresponsabilitate dar nu eram imatura. aveam niste prioritati si principii.

oare isi mai aminteste cineva cuvantul "principiu "? In ziua de azi?

Răspuns Câştigător
| PoOfarina a răspuns:

Buna!
Sincer am citit tot ce`ai scris tu si ai foarte mare dreptate.
Probabil ca da, sexul a devenit un trend. Si e trist faptul ca tot mai des vad copii de 11-14 ani care spun "vreau sa fac sex", iar adolescentii de 17-20 ani incearca sa mai lase timpul sa treaca pana la prima lor experienta sexuala.
Cel mai probabil, acum, in secolul 21, primeaza instinctul acela animalic, de satisfacere a propriilor nevoi (fizice). Principiul dupa care "functioneaza" creierele copiiilor din ziua de azi este CURIOZITATEA. Putini dintre ei stiu ce inseamna sa ai principii, si mai ales, sa ai respect fata de tine ca persoana.
Referitor la ultima ta intrebare din aceasta postare, sincer, tind sa cred ca sunt destui care`si amintesc cuvantul principiu, insa multi nu tin cont de el, iar cei care cred ca o fac, au o alta definitie pentru "principiu".
Greseala consta in faptul ca, odata cu trecerea timpului, copiii cu varste fragede (7-9 ani) au dreptul la tot mai multe informatii, care fie sunt eronate, fie- de cele mai multe ori- ii indeamna sa`si asculte hormonii. De aceea ajungem sa auzim tot mai des ca fete cu varsta cuprinsa intre 14-16 ani sunt insarcinate. Ele sunt practic, copii cu copii. Simtul responsabilitatii nu exista, in majoritatea cazurilor de genul acesta si majoritatea sunt nevoite sa treaca printr`un avort care le va marca intreaga viata.
Cu putin efort si mai mult interes in a educa viitorul nostru (copiii/tinerii) am reusi sa-i determinam sa`si foloseasca imaginatia in scopuri educative.
=)

13 răspunsuri:
| Paula007 explică:

@pedala : cine? anonim sa-si faca blog? laughing

| Pho3nix a răspuns:

Stii ca in toate chestia cu sexul la cei de 11-12 ani, parintii sunt de vina pentru ca nu le dau educatia necesara copiilor lor.

| Pedala a răspuns:

Dar vai ce frumos graiesti! Fa-ti blog

| lextim a răspuns:

Totul se intampla din cauza educatiei. din cauza parintilor care nu isi formeaza copiii corespunzator pentru viata. nu ma refer sa-i educe cu biciu, nuiaua sau alte metode din astea comuniste. ci nu le ofera probabil mediul de care au nevoie si conversatiile care au putea schimba atatea. pacat ca nu-si dau seama ca sunt exemplul principal al copiilor lor. dar nu intotdeauna sunt ei de vina. ei poate nici nu stiu ca, copilul lor pe care l-au educat foarte bine e inconjurat de anturaje foarte proaste si de tentatii la fiecare pas.

& de acord cu Alecsandra19. unde au ajuns scolile din ziua de azi? institutile de INVATAMANT! nici profesorii nu-si dau seama ce se intampla in jurul lor. ce sa mai zic de ''profele'' alea care danseaza pe catedre cum vedem pe la tv.
pacat, copii pierd din vedere esentialul si cred ca important este sa-ti faci un nume printre prieteni si sa sacrifici orice ca sa devii si tu popular. asta e scopul vietii lor!

| PoOfarina a răspuns:

Imi cer scuze pentru greselile facute. M`am grabit sa scriu. Sper ca veti intelege raspunsul.

| alexxx_5812 a răspuns:

Paula cand vei deveni adult vei vedea ca nu tot ce zboara se mananca, sunt multe de spus dar un adult se deosebeste de un copil prin experienta de viata care este foarte inportanta iar experienta la tine cam lipseste scuza-ma ca iti spun dar world peace este inposibila iar sa spui ca ai descoperit cuvantul sex dupa 15 ani este cam grav sau cel mai probabil nu ai cunostintele necesare pentru a te exprima."Voiam libertate si iresponsabilitate dar nu eram imatura. aveam niste prioritati si principii." pentru a face ce vrei nu trebuie sa fii imatura trebuie doar sa iti asumi responsabilitate pentru ceea ce faci indiferent daca e bine sau rau iar prioritatiile si principiile se schimba de la papuse barbie si grija literelor care nu iti ieseau in clasele primare(unde esti copil)la familie, job, statut social etc(unde esti adult).

| pacalici a răspuns:

Dar u cati ani ai?

| CrYsS34532 a răspuns:

Buna
MereţiTăţiDrekkIoTătÎlYubescPeJustyB http://www.feminis.ro/......sexul-2248

Sper ca te-am ajutat

PA

| AlecsandraG a răspuns:

Traim intr-o societate in care tot ceea ce are valoare este nesemnificativ. Dupa cum bine stiti scandalul si sexul vinde foarte bine.Suntem inconjurati de pustoaice de 13-14 ani care abia au descoperit ce au sub fusta, dar care vor sex, fara a se gandi la consecintele ce vor urma dupa.Stau si ma gandesc peste 5-10 ani cand o sa am si eu copii, cum voi reusi sa-i protejez si sa-i feresc de tot ceea ce ne inconjoara? Cum cand la tot coltul strazii vezi drogati, betivi, prostituate, obsedati sexual.Cum voi reusi sa le impun anumite principii si valorii cand anturajul te influenteaza asa de tare.Cred ca in ziua de azi sa fii parinte este o responsabilitate mult mai mare ca cea de acum 10-20 de ani.Scoala nu mai este o institutie in care iti trimiti copii pentru a invata ceva, ci doar o institutie in care creste numarul violurilor, maltratarilor, jignirilor, umilintelor.Cred ca a sosit timpul sa spunem stop acestei desfranari a societatii!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daaaaaa acum este anormal sa fi virgin la 15 ani sti ce va urma :sfarsitul lumii fiidcqa totul merge mai rau toate trebuie sa se termine odata nu?sad nu vca fie frica

| Stella17 a răspuns:

Buna am 12 ani si am auzit de acest cuvant de foarte multe ori dar este vina parintilor ca la copii le dau calculatorul telivizorul unde sigur ca gasesti asa ceva sincera sa fiu nu imi place acest cuvant dar tot mai multi copii sunt interesati mie nu imi place si incerc sa ii conving si pe ceilalti din jurul meu ca nu eee bine sa faci sex mai ales la 12 -14 ani dar nu mai stiu ce sa fac, sincer eee si vina parintilor dar si aa oamenilor care fac filme cu sex si chestii din astea.

| Stella17 a răspuns:

Eu la varsta mea imi invat la scoala ma uit la desenele care imi plac si joc jocuri de copii afara la calculator nu stau sa aud prostii cu sex si alte tampenii

| NuAmSecrete a răspuns:

Doamne cata implicare! Te plictisesti groaznic ori nu intelegi ca neuronul nu se divide sub nici o forma! Si totusi ''ca sa intelegi ca esti prost trebuie sa iti mearga mintea.''

Mult succes in cautarea principiilor agent 007!

Doar doua lucruri sunt infinite: Universul si prostia omeneasca. Si nu sunt sigur in legatura cu primul. (Albert Einstein)