Anafrodisiace. Fara dorinta sexuala nu mai exista sentimente de iubire.
https://ro.wikipedia.org/wiki/Anafrodiziac
Parerea mea este ca nu rezolvi nimic daca stai singur si te intrebi: "cine sunt eu?" sau "cum sa ma iubesc?". Ca sa invatam sa ne acceptam pe noi insine este nevoie sa si relationam cu ceilalti. Ca sa inveti cum sa fii tu insuti este nevoie sa relationezi cu altii. Parerea mea este ca ti-ar face bine sa te imprietenesti cu fete ca sa incepi sa le cunosti si sa te obisnuiesti cu ele. Nu trebuie neaparat sa rezulte o relatie stabila. De fapt, chiar faptul ca nu intri intr-o relatie stabila cu o persoana cu care nu te-ai potrivi pe viitor este cea mai buna metoda pentru a-ti mari sansele sa pastrezi legatura cu ea. Gandeste-te ca atunci cand cineva intra intr-o relatie stabila si a mai fost si in alte relatii inainte, de foarte multe ori, partenerul/-a actual/-a ii cere sa renunte la prietenia cu fostii, chiar daca exista limite clare. Pe cand, atunci cand ai fost doar prieten cu o persoana de sex opus ai sanse mai mari ca partenera sa accepte acea persoana. Apropo, legat de fata aia despre care ai tot postat, daca as fi in locul tau eu i-as scoate block-ul si i-as da niste mesaje in care sa-i explic pe larg tot ce s-a intamplat. Ai putea sa-i spui tot ce ai gandit in momentul X sau Y si de ce ai fost asa de pasiv. Ai putea sa-i spui ca lipsa de experienta si-a spus cuvantul si ca ai vrea sa fiti prieteni pentru ca e de inteles ca i-ai tradat increderea si ca nu mai vrea sa fiti impreuna. Sunt sanse mari ca si ea sa fie la fel de confuza ca tine legat de ceea ce s-a intamplat intre voi. Nu stiu daca ar vrea sau nu sa vorbeasca cu tine, dar daca as fi in locul tau as incerca, dar tu faci cum consideri.
Filmul The Music Teacher de Gérard Corbiau incepe cum Juaquin renunta sa mai cante in lumea scenei.
El a castigat un duel de canto intr-un concurs si de atunci a ineput sa se instraineze in lumea scenei. Era foarte bun dar spiritul i-a spus sa renunte sau sa tina post printr-un simptom. El a avut valoarea sa renunte si sa traiasca ocult de lumea scenei. El a schimbat destinul care spune ca venim prea târziu pentru zei si prea devreme pentru ființă. El a vrut sa ajunga la timp pentru zei si sa petreaca timp cu ei.
Freud sau Empedocles vorbeste de 2 forte: una care uneste si alta care separa. Filotes ne uneste si neikos ne separa. Trebuie sa invatam acest neikos pentru a ne diferentia de aceste argumente arhetipice care vor sa ne instraineze si elimine ca subiecti. Dionis trebuie sa moara si resusciteze ca sa nu fie prins si captiv in aceste argumente.
RRSecularHumanist întreabă: