| paul7594750 a întrebat:

Cum sa fac un rezumat bun? scuze pentru categoriestraight face

2 răspunsuri:
| AvEnGeR6532 a răspuns:

Delimitezi pe fragmentele intamplarii si scoti ideile cele mai importante ( de baza ) FUNDA?

| xDavidx a răspuns:

Salut! Urmeaza acesti pasi si cu siguranta vei optine un rezumat de nota 10 : 1. Puneti la punct o structura a eseului

In general, referatele tind sa se incadreze in sablonul 3 – 10 pagini, exceptie facand lucrarile in echipa.
Prin urmare, in cazul unui proiect ce tinde sa aiba asemenea dimensiuni, primul pas ar consta intr-o structura coerenta a referatului, ce va cuprinde scheletul argumentatiei, dar si exemplele care sa sutina motivatia data. Astfel veti inlatura capcana unui eseu haoitc, fara cap si coada si cu un curprins ce contine un amalgam de opinii irelevante, argumente nejustificate s.a.m.d.

2. Cititi materialele si luati notite

Dupa ce v-ati asternut pe hartie cele mai importante idei, urmeaza sa incepeti studiul propriu-zis. Folositi markere colorate si evidentiati ideile si parerile autorilor care v-au atras atentia. Pe cele mai importante, notati-le intr-un carnetel, impreuna cu toate datele de care aveti nevoie pentru notele de subsol, implicit bibliografie: autor, titlul cartii, editura, locul si anul aparitiei, respectiv pagina. Numai asa veti fi sigur ca nu veti pierde timp rasfoind toate cartile pe care le-ati citit, in cautarea argumentului potrivit.

3. Scrieti cu note de subsol

S-a batut atata moneda pe copy-paste incat a devenit deja jenant sa ti se mai atraga atentia sa nu folosesti traditionala metoda. Majoritatea profesorilor ameninta ca pedepsesc furtul intelectual cu nota 2. Asa ca de ce sa va riscati? Iar pentru a demonstra ca ati citit si ca sunteti onesti in redactarea lucrarii, aveti la dispozitie o singura metoda: notele de subsol. Citarea autorului si a lucrarii releva sarguinta cu care ati redactat-o, dar si respectul pentru proprietatea intelectuala. Nota va fi pe masura.

4. Folositi fontul si caracterle potrivite

Este bine sa va obisnuiti cu redactarea referatului, respectand normele academice care se bazeaza pe un set de reguli devenite deja universale in scrierea unei lucrari. Asa ca pentru a fi siguri ca faceti o impresie buna, flositi fontul Times New Roman, iar caractere de 12, la o spatiere de un rand si jumatate. Notele de subsol vor fi scrise automat cu caractere de 10. In plus, fiecare pagina va fi numerotata, in general, la subsol cu cifre arabe.

5. Anexati bibliografia

Dincolo de pagina de titlu, este obligatoriu sa anexati bibliografia proiectului in care sa citati sursele folosite. Desi aceste surse se vor regasi in notele de subsol, este foarte important sa apara si la bibliografie. Diferenta consta in faptul ca la bibliografie, nu se vor mai cita paginile din care a fost luata informatia, ci doar datele generale despre carte. Bibliografia va curpinde atat carti, cat si periodice sau site-uri web.