Pai.o chemi si ii spui:mama oare ce e pata asta?
Sau ii spui ca ai nevoie de un absorbant si iti da ea seama fara sa'i mai spui;)
Sau ii spui "mama, de azi sunt domnisoara!";))
Eu sincera sa fiu nu ma pot ascunde mama pentru ca nu am unde sa arunc absorbantele de cat in cosul de la baie, si normal ca se vede :-s si pe mine ma doare foarte tare mai ales in primele 2 zile si stau numai in pat.si se cunoaste.nu prea ai cum sa te ascunzi.Si nu ai de ce,este mama ta,sunteti ca niste "prietene".
La inceput s-ar putea sa nu-l ai regulat, poate dura chiar ani pana se va regla, iti poate veni chiar si la 2 luni sau poate si 2 saptamani.Sau se poate sa ai prima menstruatie acum iar urmatoarea sa o ai peste 6 luni, totul este pisibil.Iti recokmand absorbantele always maxi super plus, sunt cele mai bune(parerea mea). Daca vrei sa afli mai multe intra pe www.noifetele.ro.
Pa,pa! Sper ca ti-am fost de ajutor :*
Mama ta este femeie și a fost și ea de vârsta ta. Este cea mai bună persoană din lume cu care să vorbești despre asta și o să te învețe tot ce trebuie. Trebuie să îi spui că ai fost la toaletă și ai pățit ceva nou, că ai sânge pe lenjerie. O să-și dea seama ce trebuie făcut, e un moment special în viața oricărei fete.
Asa intrebari puneti de parca mama ar fi o colega de clasa,sau vreo amica sau vreo verisoara. Fetelor,mama trebuie sa afle prima! Te duci direct la ea si ii spui,mama mi-a venit! Si ea te ajuta, iti spune ce nu stii, iti da sfaturi.Ar fi culmea sa-ti vina stopu si sa nu spui nimic, dar sa observe ca ii lipsesc absorbante si sa te intrebe de ce ii lipsesc? Si tu, a pai stii...mi-a venit ciclul menstrual.Scuza-ma dar nu inteleg chestia asta,adica intrebi pe un site de socializare mai repede decat o intrebi pe mama ta, din punctul meu de vedere e destul de grav, e lipsa de comunicare.Nu te judec,crede-ma, imi exprim doar parerea, mi se pare absurd ce se intampla.
Nu ai de ce sa-ti fie rusine (poate de tatal tau, dar nu de mama). E ceva normal. Vorbeste cu ea cand sunteti doar voi 2 si ii spui direct.
-Mama,vino putin sa-ti spu ceva.
-Ok.
-Uite, mi-a venit ciclu. Imi dai si mie niste bani sa-mi cumpar absorbante?
-Da.
-Mersi.
-Cu placere.
-Hai pa!
Buna. Fata de mama nu trebuie sa exista secrete. Zii ca ai pete rosii pe chiloti ( te faci intr-o ureche )
Bafta.
Relativ simplu . Daca intrebai cum sa-i spui tatalui ar fi fost o problema intrucat in conceptia rasei barbatesti.sa-i zic asa. orice "chestie" care sangereaza 5 zile (in medie) si nu moare nu e demna de incredere.Cat despre mama. dupa cum am zis e scandalos de simplu pentru ca, de fapt, si ea a trecut prin faza asta.e de ajuns sa-i zici "Mi-a venit" (pararea mea) sau poti s-o intrebi pe ea cum i-a spus bunicii cand i-au venit "musafirii" nepoftiti.In felul asta isi da seama.sau de nu.macar stii cum sa formulezi "anuntul" cu pricina. Bafta!
Mai intai verifici daca nu are prea multe probleme pe cap si apoi ii spui direct fara ocolisuri.
Sa nu-ti fie frica de mama ta deoarece in cazuri ca asta ea iti este cea mai buna prietena si ea iti va sta mereu alaturi! Fundita te rog?
Buna.
E ceva de care nu trebuie sa iti fie rusine. Plus ca mama ta iti poate da multe sfaturi din propria experienta. Mie cand mi-a venit, si-a dat seama singura Nu m-am simtit rusinata pentru ca este ceva normal in viata unei tinere femei, peste maxim 1 an o sa iei acest subiect ca pe ceva banal.
"Mami, mi-a venit ciclul ieri ( alaltaieri sau cand ti-a venit.) si am simtit nevoia sa iti spun " nu te teme!
Pace!
anonim_4396 întreabă:
HappynewCenusa întreabă: