Hei, dacă ai 19 ani nu ar trebui să îţi fie jenă! Eşti matură acuma şi nu o să auzi de la ea "vai eşti mică cum să faci asta" etc. Şi nu, stai liniştită că nu se va supăra, a spus-o şi ea că doreşte să îi spui când ai făcut acest pas. Şi a mea e tot aşa şi uneori mi-e frică să o întreb sau să îi spun dar mă gândesc că mai bine să ştie de la mine decat de la altcineva! Uite stai pe lânga ea ajut-o una alta si vezi dacă are o dispoziţie bună, dacă are spune-i aşa " Mamă, ştii că mereu vreau sa îţi zic totul pentru că aşa e mai bine şi, şi tu ai dorit acest lucru să îl ştii. Am făcut pasul şi nu mai sunt fată mare". Sau ceva de genul, oricum pe moment când ai să o vezi o să uiţi cuvintele pregătite şi vin altele de la sine. Şi normal o sa îţi ţină predica cu marele titlu " protejează-te"
Succes :*
Dacă i-ai promis să-i spui, poţi să o anunţi simplu, când se va ivi momentul. Eşti majoră şi, în mod normal, nu ar avea de ce să se supere. Începerea vieţii sexuale este un pas firesc în viaţa oricărui adult.
Oricum, probabil şi aşa bănuieşte şi nu va fi cine-ştie-ce surpriză.
Direct si fara ocolisuri este cel mai bine.Isi va da seama singura mai tarziu si se va supara.
Piticule, a "simtit" ceva? te-a "mirosit" ca ai facut sex? daca nu, poate ca ar trebui sa casti ochii si sa mergi mai departe. nu se stie cum reactioneaza daca-i spui. totul e sa urmaresti cateva aspecte importante pentru tine: sa nu te-mbolnavesti de vreo boala cu transmitere sexuala, sa nu ramai gravida, sa-ti alegi bine partenerul( un baiat civilizat, politicos, atent, tandru etc), si sa nu-si bata joc de tine acel baiat. ordinea in care le pui iti apartine. eu le-am enumerat!
Ai varsta potrivita si parerea mea e ca gandesti suficient de matur incat sa fi luat o decizie buna, in momentul potrivit.
Cheama-o in camera ta, intre patru ochi, ai ceva de discutat mai intim. Incearca sa fii zambitoare, altfel o sa creada ca regreti sau ca ai ceva trist de povestit.
Incepi cu un text de genul „mama, il stii pe baiatul cu care sunt, ne iubim mult si suntem de ceva vreme impreuna. Asa ca am decis sa trecem la pasul urmator ". Ea va banui despre ce e vorba, te va intreba si ii vei spune ca da. Poate o sa te intrebe daca ai folosit protectie, poate de „locul faptei" si chestii. Si da, nimanui nu ii place sa i se ascunda chestii, asa ca e posibil sa se supere ca nu i-ai spus de dinainte, dar o sa ii treaca repede daca e deschisa.
Doar e un detaliu intim, sa inteleaga ca ti-ar fi fost greu sa ii spui atat de direct unde mergi.
In continuare, incearca sa te porti frumos, sa te asiguri ca relatia va mai dura, sa nu aiba motiv de repros.
Sau mai e o varianta: ai 19 ani, esti majora, nu esti obligata sa ii spui. Pe parcursul lunilor, ea isi va da seama si cel mai probabil va tine tabu subiectul si asa scapi de o grija.
Daca ai 19 ani cred ca mama ta ar fi mandra de tine ca ai facut si i-ai spus desppre acest lucru.te felicit pentru ca nu multe persoane reusesc acest lucru.insa nu cred ca se va supara, prea tare.se va supara putin (cred) pentru faptul ca nu iai cautat sfatul inainte sa faci pasul.insa daca ii explici ceea ce simti pentru el cred ca esti inregula.nu cred ca ar trebui sa fii direct gen "mama nu mai sunt virgina", ci la o discutie calma la o cafea dimineata sau cand consideri tu ca e in toate relativ bune.inca odata felicitari.
De ce sa stie cand se intampla? Marile adevaruri se zic in gluma sa n uiti toata viata asta! Asa ca, da-i drumu glumei: Mami, (o voce de tristete dar sa se vada ca e la misto) mi-am inceput viata sexuala si dupva vezi cum va reactiona, daca zice vai ok a fost un pas important, merci ca mi-ai spus si actioneaza bine. Ii zici la sfarsit ca nu ai inceput si vrei sa o incepi, si vezi si asa cum actioneaza, aici alegi tu. Daca incepe si tipa inainte de asta sa ai o hartie la spate sa zica:,, 1 aprilie" si daca tipa arata-i-o. E simplu, eu asa procedez cu toata lumea. Deci marile adevaruri se zic in gluma. Sper ca te-am ajutat. Bine asta cu spusul parintilor, desi e cat de cat normala eu nu o vad asa. E viata ta sentimentala, si nu e chiar egal. O saptamana frumoasa xD
Simplu... intreab-o: Mama nu crezi ca sunt suficient de matura pentru un pas important in viata mea? Nu de alta, dar sa nu fie nici prea tarziu!
Chiar asa, pana cand vroia sa te tina sigilata?
Cred ca esti destul de matura si de responsabila ca sa-i spui direct ca ai facut acest pas important. In fond, la varsta pe care o ai, nu prea mai are de ce sa se supere. E deczia ta, poti sa tii-o asumi si gata. Spune-i mamei tale de acest lucru si spune-i ca ca nu are de ce sa se ingrijoreze sau supere. Succes!
Daca ii spui direct nu cred ca va reactiona tocmai bine...mai bine intreab-o pe ea la cat timp a inceput viata sexuala, la cati ani te-ar lasa si pe tine? cand crede ea ca esti pregatita..etc.Dar totusi esti matura ai 19 ani, ti-ai luat viata in propriile maini, nu mai esti minora.Deci ai dreptul sa ii spui si ea sa te inteleaga ca si mama! Mult succes! Ai grija de tine!
Draga mea zii tot ce ai pe sufleet te va intelege. este mama ta spune-i cum vrei tu numai spune-i trebuie sa stie nu cred ca se va supara se va supara daca nu ii spui. te pup si succes :*.
Bananacantareata87 întreabă: