Lucrul acesta il poti face cand vei fi in concediu impruna cu el, cand veti fi relaxati, trebuie sa il faci sa inteleaga ca tigara dauneaza relatiei voastre si daca tine cu adevarat la tine nu va permite sa inhalezi fum de tigara. Incearca de cate ori aprinde tigara sa tusesti cat de cat chiar daca nu iti vine si sa trebuieasca sa mearga afara sa fumeze, acum ca e iarna, si sa isi dea seam ca iti face rau si ii face si lui rau. Nu cred ca il poti forta dar prin convingere cred ca va reusi.Nu trebuie sa impui acest lucru ca va fi mai de rau
In primul rand evita sa mergeti in locuri unde se fumeaza. Faceti plimbari si mergeti la cofetarii unde nu se fumeaza. La inceput il rogi sa fumeze mai putin - ca tii la sanatatea lui. Oricum daca el nu vrea si nu depune eforturi sa se lase de fumat, nu se va lasa. In al doilea rand poti sa il rogi sa nu fumeze in casa - il exilezi pe balcon (unde nu te duci cu el) si asa va sta mai putin si va fuma doar o tigara. Daca merge cineva cu el va fuma mai multe. De obicei fumatorii inraiti fumeaza si langa cafea si langa bautura... Deci la petreceri va fuma mai mult - ceea ce inseamna ca ori nu stati mult la petreceri - ori nu va duceti. Este greu sa te lasi de o obisnuinta cum este fumatul. In plus pe perioada cat se lasa de fumat va fi mai agresiv si mai iritat... Nu iti va fi deloc usor. Dar iti repet - nu se poate fara ca el sa fie suta la suta de acord.
Trebuie sa se lase singur.trebuie sa aiba vointa. tu trebuie sa-l incurajezi ca sa faca acest pas.
Fumatul este un viciu.Incearca sa nu ii mai impui atat...Mai tare o sa il inversunezi...Si nu te mai gandii la despartire, pentru ca mai importanta e dragostea decat acest viciu. Daca vrea se va lasa singur intr-o buna zi.
Daca il iubesti trebuie sa-ti placa si de viciile lui.
Daca renunta la vicii poate nu o sa-ti mai placa.
Totusi poti sa-i impui sa nu fumeze niciodata in casa, in prezenta ta sau a parintilor vostri.
Incearca sa mai discuti cu el, spune-i k te deranjeaza, spune-i k nu e sanatos si nici estetic.Bineinteles k asta depinde in mare parte de el si de vointa lui, degeaba incerci tu daca el nu are ambitie, mai ales daca e fumator inrait o sa-i fie greu...si daca chiar nu reuseste, nu cred ca e cazul sa va despartiti, incearca sa-l accepti cu bune si cu rele
Sti de ce nu se lasa? Pentru ca e slab. Tutunul ca orice "drog" iti creeaza o stare de sevraj daca il intrerupi.
Incearca sa cauti mai multe informatii pe internet despre "fumat" si in felul aceste vei gasi si o cale de ai rezolva problema lui.
Si eu ma chinui sa imi fac prietenul sa se lase si vad ca doar prin conveingere da semne ca ar vrea sa se lase...
Trebuie sa se lase singur de fumat daca nu exista vointa si nu is inpune singur sa se lase de fumat
Asta vreau si ew s stiu cum sa il fac sa nu my fumezemie frica sa il pun sa aleaga pentru ca cine stie ce se va intampla apoi! el a zis ca de tigari nu se lasa.