Stai asa sa inteleg tu stai 7 8ore in oras pai si acasa cand mai stai. Lasa ca e mai bine ca esti pedepsita mai recuperezi si tu timpul pe care nu il petreci acasa. Eu sugerez sa faci ceva constructiv citeste o carte sau macar incearca. Viata de oras nu e chiar atat de buna pe cat crezi dauneaza in timp. Si da mama ta are dreptate sunt destui golani in oras da nu toti rai asculta-mi sfatul si stai si tu 2 3 ore in oras si mai mult acasa.Ca mai rarut e mai dragut.
Si asa-i ca nu ai inteles nimic din asta? Sunt aproape sigura ca esti fata si sunt de asemenea aproape sigura ca stii care sunt "pericolele strazii". E normal ca mama ta sa fie ingrijorata, doar iti vrea numai binele. De ce sa stai asa de mult afara, in special acum, cand la 5 deja e intuneric si cand e foarte frig? Isi face griji pentru tine, ar trebui sa o intelegi. Ca sa iesi totusi din pedeapasa, incearca sa ajungi la o intelegere cu ea. Sa nu stai asa de mult, sau macar nu pana se intuneca, iar daca ramai dupa ce se intuneca sa fii insotita de cineva mai mare ca tine, eventual un adult. Poate ti se va parea ca aberez, dar stiu ce inseamna sa fii adolescenta si ar trebui sa stim si ce e bine pentru noi.
Pa-pa!
Pai ca sa scapi de pedeapsa eu propun sa te comporti cateva zile demn de urmat adica: sa faci curat, sa speli vasele, etc... apoi mama ta va intelege ca tu ti-ai inteles lectia si asa poate scapi de pedeapsa. sper ca te-am ajutata, la mine merge.
Ascult-o si u acum cateva zile (2-3 zile nu mai iesi in oras) si dupa aia sa vezi ca se calmeaza si o sa te lase iar. Sau propune-i sa te lase numa 4 ore sau ceva de genu'
Succes si un an nou cu bucurii!
Cand mama m-a poedepsit ultima oara chiar am inceput sa ma note mai bune, mai mult timp pentru mine si mai mult timp si chiar mi-a convenit. Poate crezi ca eu am fost pedepsita o zi - doua, dar de fapt am fost pedepsita 3 saptamani. Da, 3 saptamani fara sa ies in oras, si nu am murit. Mi-a facut bine, dar stiu ca nici tie, cat nici mie, nu mi-a prea placut la inceput.
Aminteste-ti ca cei care nu pot fi gasiti nici unde, sunt cei mai cautati. Nu ti se pare locig? Pot spune din propria experienta, ca atunci primeam de 2 ori mai multe apeluri.
Nu vei "scapa de pedeapsa" daca tu vrei sa te comporti la fel, normal. Dar daca faci macar vreun compromis - doua, ai putea sa ii convingi pe parinti.
Succes!
Pai daca stai ziua in oras nu prea vad ce e asa rau.
sa nu faci ca mine, adica sa iesi la 10 seara si sa revii la 4 dimineata.
in timpul zilei nu prea umbla golanii, adica cine are curaj sa se ia de tine ziua in amiaza mare. aa da, si o idee ca sa scapi de pedeapsa ar fi ca dupa ce ti se termina pedeapsa sa mai ramai in cate o zi mai mult in casa decat de obicei, adica ii arati ca de fapt nu sa iesi in oras e pe primul loc la tine (asta functioneaza la mine de minume:X)
succes si un an nou fericit frumi`
Bv tie.si eu fac la fel.da acum is pedepsit...adolescenta, parinti n-ar intelege
Eu zic sa incerci sa vorbesti frumos cu ea si sa faci treburi prin casa. acum depinde ce caracter are mama ta :d. Intelege-o desi stiu ca ti-e greu. uneori mamele sunt imposibile.
Eu zic sa ai rabdare cu ea, incearca sa pierzi vremea prin casa pana iti trece pedeapsa, daca pedeapsa e foarte lunga atunci tot ce poti face e sa vorbesti cu ea si sa o rogi sa-ti mai dea o sansa. de data asta incearca sa nu risipesti sansa.
anonim_4396 întreabă: