Nu poti, si eu desi conduc de 13 ani cand apare cate un camion mare in fata mea tot am o frica,sau am frica de inaltime de care nu scap indiferent cat as vrea,sunt unele aspecte de care nu putem scapa dar asta nu insemna ca nu putem traii cu ele,ne adaptam, incercam sa le tinem in frau, nu ne mai gandim la ele si le evitam pe cat posibil, e bine ca ai intalnit pe cineva care sa te inteleaga si fa si tu in asa fel sa nu il mai necajesti inutil, pastreaza-ti temerile doar in mintea ta si scuteste-l pe el de iesirile tale suparatoare ca in timp poate devenii plictisitor pentru el sa te tot asigure de bunele lui intentii
"Am o tulburare bipolara, diagnosticata dar psihologul a zis ca nu mi-ar da tratament"
Aici deja nu prea mai avem noi ce sa ne dam cu parerea. si nici psihologul. Mai degraba psihitraul. El pune diagnosticul, el prescrie tratament.
Bipolaritatea este de mai multe feluri si gravitati, asta trebuie sa vorbesti cu doctorul si sa vezi daca ai nevoie de pastile de mentinere a echilibrului pe o perioada de cativa ani eventual (litiu sau valproat de sodiu).
Intre timp, psihologul poate sa te ajute cu terapie cognitiv-comportamentala si ceva lecturi motivationale. DAR cel mai mare ajutor ti-l dai singura in reconstruirea increderii in sine prin SPORT! Incepe un sport si fa performanta si ai sa vezi ce bine se auto-regleaza tot endocrinul in corpul tau.
Inca ceva: antidepresivele si psihotropele/neurolepticele in general nu se iau si nu se lasa din scurt, adica odata ce ai nevoie de ele trebuie supravegheata dozarea lor de catre psihiatru si renuntarea la ele se face in cateva luni cate putin pana la zero.
Ai mare grija de mentalul tau, stii vorba aia : "Mens sana in corpore sano!"