Inainte sa sari ca arsa si sa deschizi gura, numara pana la 10, in gand.Limba nu are oase,dar rupe oasele! O vorba negandita,poate strica tot si vad ca ai inteles si singura lucrul asta.
Spui ca vrei sa nu mai fii asa,realizezi si tu ca exagerezi.
Nu te cunosti suficient sa poti sa te controlezi? Autocontrolul si o gandire logica ar ajuta mult,in momente de criza! Pentru ca,acuzat azi pe nedrept,acuzat maine,acuzat vesnic,la un moment dat,iubitul tau,va cauta sa se elibereze de tine si gelozia ta!
Si care va fi folosul? Vei sta sa plangi ca ai avut o relatie minunata pe care n-ai stiut sa o pastrezi!
Nu-ti mai scoate ochii din cap cu manutele proprii,realizeaza ca gelozia,in special nefondata,e distrugatoare si lupta! Cu tine,cu golul ala din stomac si cu furia de necontrolat care te apuca de cate ori se apropie de el o alta fata!
O sa te rog sa stai singura si sa te gandesti la urmatoarele:esti frumoasa,esti buna,esti desteapta,iubesti si esti iubita. Vrei sa se schimbe ceva din toate astea? Sigur nu vrei!
Nu-ti lipseste nimic,esti fericita cu ce ai, asa ca, va trebui sa te stradui sa nu le distrugi tu singura.Autoeduca-te,autocontroleaza-te si bucura-te de frumusetea relatiei tale!
Si, numara in gand pana la 10!
Mult noroc!
Bună.
Cum să faci să ai încredere în partener dar și să te cunoști și pe tine?
Pa, pa.
Daca tu stii ca te iubeste si iti dovedeste acest lucru eu zic sa ai incredere in bietul baiat si sa te schimbi putin, stiu gelosie e parte dintr-o dragoste e normal sa fii geloasa toti suntem e ceva omenesc dar macar mai putin...
Daca asa problema mare ai incearca sa-ti musti din obraji sau limba si nu tare ca ramai fara si du-te si tu la psihologu scoli tale daca esti la scoala psihologu o sa-ti dea mai multe sfaturi ai grija de tine si bft
Imi pare rau sa ti spun, dar de obicei gelozia nu se poate controla.Chiar daca o sa incerci sa nu te mai exteriorizezi in fata lui si nu o sa ii mai pui intrebari, in sufletul tau o sa te omoare curiozitate si pana la urma izbucnesti ca un vulcan.
Iti spun din propria experienta, putina gelozie este ceva normal si e buna dar gelozia obsesiva(in timp) omoara orice firicel de iubire din partea lui.La final o sa se sature si o sa te lase
Incearca sa te controlezi si sa vorbesti cu el pe un ton calm, de fiecare data cand ai un episod de gelozie. Numai asa poti sa te lamuresti ca nu ai de ce sa fii geloasa si, eventual sa iti si treaca chestia asta.
Buna,si eu sunt geloasa, candva eram la fel de geloasa ca tine.Gelozia nu este o boala sau o nebunie, de cele mai multe ori vine din neincrederea in propria persoana sau neincrederea in el.e posibil ca el sa fie usor influentabil si sa crezi ca orice fata ar putea sa il seduca, sau poate ca nu iti ofera suficienta iubire.vezi care dintre astea e. daca e prima varianta discuta cu el spune ca esti geloasa pentru ca el e usor influentabil si te temi ca poate candva va calca pe bec, daca e a doua varianta la fel spune-i. faca comunicare nu rezolvi nimic.niciodata nu e doar gelosul de vina intodeauna e si partenerul de vina, diferenta e ca multi nu recunosc si te fac sa crezi ca doar tu esti de vina ca tu esti problema
Aici tu esti problema pentru ca el e prea bun pentru tine.ai noroc ca ai dat peste el.zi mersi ca nai dat peste un dobitoc ce te pocnea odata la 5 minute pentru scenele tale, doar asa ai fi scapat de gelozie
Nu fac scene. Si stiu ca la mine este problema din moment ce am spus ca sunt prea de tot si toate cele. Am cerut un sfat cum as putea sa ma schimb. Ai vreo idee?
Incearca sa fii mai atenta la el.incearca sal intelegi, sal asculti si macar 1 zi fii supusa.asta nu inseamna ca gata ii esti sclava lui.doar incearca sa fii ca el.ai sa reusesti.eu mereu m-am dat dupa persoana iubita.sunt o fire foarte calma, linistita dar daca persoana opusa era total diferita deveneam ca ea doar de dragul ei.se poate doar ca trebuie sati impui ambitia.nu te lua dupa acel proverb:LUPUL ISI SCHIMBA PARUL DAR NARAVUL BA ci plateste cu aceiasi moneda. daca el e linisit fii si tu ca el.etc
Hmm. Si eu sunt cam la fel ca tine. Doar ca eu am invatat sa ma stapanesc. Nu stiu. Ai putea pleca 2, 3 minute de langa el timp in care incerci sa te gandesti la faptul ca nu ai de ce sa reactionezi asa. Ca te iubeste pe tine, ca respectiva fata l.a sunat doar din motive scolare (in cazul de fata). Iar in legatura cu FB-ucul, tu singura ti.ai raspuns: el stia de ce esti in stare. Daca reusesti sa te stapanesti de cateva ori, vei vedea ca el va avea mai multa incredere in tine, si poate vei avea si mai multe avantaje.
Of Doamne, gelozia este o boala psihica, buna in cantitate mica dar catastrofala in rest.Nu exista medicament,singurul remediu,daca pot sa spun asa, este autocontrolul; nici psihologii nu pot face nimic, decit cei care vor sa te jupoaie de bani.Este mult de discutat in asemenea situatii.Numai bine.
Pai gelozia de fapt arata cat d emult iubim pe cineva si cat de mult tinem la el, mereu va exista gelozie, trebuie doar sa stii sa o ascunzi.Cunosc situatii si eu eram gelos, prea gelos si ma certam cu iubita din orice.Partea proasta e ca odata facute greselile nu se uita! Deci nu mai poti repara doar sa treci peste si sa ai grija in viitor.Te simnti prost? Eu mor cand stiu cate am gresit si acum,pur si simplu nu mai poate fii reparat nimic. Sfatul meu, increderea Nu pierde vreama, altfel iubitul va avea fel de feli de pareri
Buna. ce faci tu e apa de ploaie, pe langa cum sunt eu Incerc sa ma controlez din toate puterile mele, izbucnesc pe moment iar apoi imi dau seama ca am gresit. am o relatie. de 2 ani (maine facem 2 ani). la distanta. Ne despart cam 556 km. in fine. Imagineaza-ti ca in 2 ani. l-am adus in starea in care sa nu stie ce vrea de la viata. nu stie daca ma vrea sau nu. are momente cand nici nu ii este dor de mine. l-am sufocat extrem de mult, nu i-am lasat libertate si l-am indepartat groaznic de mine. Nu fa aceeasi greseala. schimba-te sau controleaza-te inainte sa il indepartezi. cea mai mare iubire din viata mea e pe cale sa moara, din cauza geloziei. si nu am sa mi-o iert niciodata. Oricat incerc acum sa-i arat ca ma schimb. ii va lua timp sa se aproprie din nou, nici macar nu stiu daca o va face. traiesc doar cu speranta. nu m-a inselat niciodata, mereu ma iau de el din nimicuri. care poate eu ma panichez. iar el le considera nimicuri.
Buna! Eu zic asa... Pune-te in locul lui. Te suna un baiat, in legatura cu scoala. Tu vrei sa ajuti acel baiat, numai ca prietenul tau sare ars. se cearta cu tine. Ti-a cerut facebook-ul baiatului, dar tu nu i l-ai dat pentru ca stiai ca ar incepe cearta intre ei, eventual bataia. Acum gandeste-te cum te-ai simti tu! Orice faci, gandeste-te cum ar fi sa iti faca si el tie la fel.
Sper ca te-am ajutat. Eu asa fac mereu si in felul asta am reusit sa ma stapanesc. (in felul asta capeti si incredere cand vezi ca nu e nimic rau si usor usor scapi de gelozie fara sa vrei).