Dragostea e ca mareaiti poate oferi o calatorie superba, dar si un adevarat naufragiu.
Dragostea e un drog! odata gustat, devii dependent!
Dragostea e aerul, sangele si apa ce-ti da viata. Ea e religia suprema a psihicului... Ea e fructul nebuniei, geloziei si pasiunii.
Dragostea este lumina inimii si sufletul ratiunii!
Dragostea e curcubeul dupa ploaie, picaturile de roua de pe petalele sufletelor celor ce o simt, aripile care te fac sa zbori si sa simti ca ai tot aurul din lume si ca esti cel mai intelept om de pe pamint, si ca ai destule forte ca sa faci tot ce iti doresti.
Doar iubind iti dai seama ca traiesti, nu doar existi...
Dragostea nu se poate defini exact, atat poetii, scriitorii, cat si oamenii obisnuiti au incercat sa o delimiteze, sa o descopere. Este de multe feluri: dragostea pentru Dumnezeu, dragostea dintre un barbat si o femeie, cea dintre o mama si copilul ei. Dragostea trupeasca si cea sufleteasca. Dragostea "platonica" si cea "spirituala". Dragostea de tara."Sexul" nu este echivalentul dragostei, este doar o parte, caci aceasta are un sens mult mai complex, incluzind:afectivitatea, aspectul emotional, daruirea, prietenia, fidelitatea, comunicativitatea, compatibilitatea psiho-spirituala, scopurile. Vrei "dragoste" de o zi? sau dragoste de o viata? Neconditionata sau din interes? Am prezentat mai mult tipologiile dragostei, fara pretentia de a le epuiza. Dragostea este adorarea fiintei iubite, dovedita prin fapte.Aceasta este definitia mea!(Aici nu m-am referit la iubirea de profesie, de animale de "companie", de carti, de obiecte, etc)
Dragostea este ocazia de a -ti arata ca poti fi totul pentru cineva si cineva poate fi totul pentru tine.
Definitii gasesti in manuale.Cum nimeni nu a scris un manual...zadarnic cauti un raspuns!
Dragostea e cel mai frumos sentiment posibil. Doar atunci cand iubesti simti ca traiesti. cand iubesti cu adevarat esti in stare sa faci orice pentru persoana iubita, pentru a-i fi bine. Cand iubesti esti sincer cu persoana iubita, nu ranesti, cauti sa il faci fericit. Dragostea cere respect, sinceritate, incredere unul in celalalt si sacrificiu chiar. Este minunat sa iubesti si sa fii iubit. Doar atunci poti spune ca esti fericit.
Tu crezi ca dragostea are definitie? Numai Eminescu e in stare sa dea definitie dragostei si numai Barbu poate sa i scrie si o formula matematica.
Squmppaaaa întreabă: