| InAnotherLife a întrebat:

Cum se face că rămân gravide la 15-16 ani? Fetele din categoria asta de vârstă n-au auzit de metode contraceptive? Ele trăiesc în peșteră? N-au auzit de prezervative, de contracepție de urgență? Chiar citeam o întrebare cu o sarcină neplanificată, păi, măi oameni buni, înainte de-a trece la fapte, eu cred că luați în calcul măsurile de protecție, tu, ca băiat/bărbat prezervative (și de bună calitate, nu un cauciuc de balon, mulat, care la prima penetrare se sparge, decât să dai pe un pachet de țigări poți să-ți iei in schimb un pachet la 20lei, Durex), pentru ea, bineînțeles, contracepția de urgență.
Pentru că acum o săptămână am auzit de un caz la niște cunoștințe, fiica lor rămăsese însărcinată cu un moldovean..., ea, panicată, vrea să facă avort...
Se putea evita avortul dacă individul s-ar fi protejat corect, dar, asta este, fudulia e mare. Chiar egoism, te gândești la tine, doar la plăcere, iar pe ea o folosești ca o cârpă, neluând în considerare faptul că riști (1.să o lași gravidă + 2.bts)
Nu înțeleg generația asta de oameni, unii au degeaba capete că nu știu să le folosească cum trebuie. Eu am tot zis că în situațiile astea bucuria este temporară laughing

16 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Degeaba le spui nu ai cui, româ nii fac ce vor ei nu le pasă de consecinte nu ascultă pe nimeni si multi sunt violenti si lasa i asa in prostia lor nu ai pe cine sa inveti, nu le schimbi mentalitatea majoritatea sunt rromi care fac copii de la 12-13 ani ăstia nu au scoală nu vor sa invete ei fură si fac copii pe care i trimit la cersit. Ăstia nu au educatie sexuală si nici nu vor sa se protejeze deoarece nu le pasă.

| Violleta2022 a răspuns:

Lipsa educatiei parintesti este prima care isi spune cuvantul.
Un parinte care evita sa faca educatie propriului copil pana la 14 ani este deja de condamnat.
Tot parintii sunt vinovati si pentru faptul ca nu-si controleaza si supravegheaza copilul, care din limitare si lipsa de educatie, nu-i capabil sa inteleaga ca sexul poate sa-i aduca si nenorociri in viata, nu doar placere.
Cred ca educatia sexuala trebuie introdusa inca din scoala generala, pentru ca sunt prea multi parinti limitati care habar nu au cum sa-si educe copii.

| Mosotti a răspuns (pentru Violleta2022):

Nu trebuie sa stam la mana unor parinti innapoiati care nu discuta de asta in speranta ca, copilul lor nu se va f mai devreme, trebuie sa bagam obligat in scoli educatia sexuala si gata, asa cum e in afara.
Si se rezolva.

Normal ca din generala, in Spania de din clasa 2-a parca, ca sa le intre in inconstient acolo sa se protejeze.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Cum se face că rămân gravide la 15-16 ani? Sex, care este extraordinar de imprtant pentru viață.
Fetele din categoria asta de vârstă n-au auzit de metode contraceptive? Nu.
Ele trăiesc în peșteră? Da.
N-au auzit de prezervative, de contracepție de urgență? Nu.
Eu am tot zis că în situațiile astea bucuria este temporară.
Cui ai zis? Așa și trebuie să fie, că dacă nu ar fi temporară, ai face sex până ai muri.

| mihai69 a răspuns:

Da' tu ai auzit de educație sexuală la noi prin școli, cum se face în țările cu apă caldă?

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

"Cum se face că rămân gravide la 15-16 ani?"
-Se ***. Neprotejat.

| InAnotherLife explică (pentru NoTurbinaNoGood):

Si de ce, mă rog, neprotejat? Presupun că ele vor să devină "mamele" mai devreme?

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru InAnotherLife):

De prosti si proaste.
Cred ca doar 10% din cei care o fac neprotejat, ajung sa aiba si plozi. De aia prind curaj, si se freaca asa, ca prostii.
Intalnesc si acum fete care se uita stramb la prezervativ, unele spun chiar ca au facut-o doar prima data cu, sau niciodata.

| alexalx1234 a răspuns:

Le place *** prea mult. Și caută doar băieți șmecheri și de bani gata care doar asta știu să facă. Să le lase gravide.

| Saiko10 a răspuns:

Tu acum dai vina numai pe baiat ca o foloseste da ea nu are gura sa spuna sa isi puna un prezervativ? E vina lor nu numai ai lui.

| vasile2222 a răspuns:

Se vorbeste mult de educatia sexuala la scoala.
Eu zic ca ar trebui facuta in primul rand acasa. De ambii parinti. Sa aiba discutii foarte deschise despre ce si cum.

| mihai69 a răspuns (pentru vasile2222):

Și pe părinți cine și cum îi educă, pentru că ei sunt cei mai virulenți opozanți ai educației sexuale în școli?!?

| InAnotherLife explică (pentru mihai69):

Educația sexuală trebuie să plece prima dată din familie, părinții să le explice copiiilor despre aceste lucruri, iar în școală să se aprofundeze discuția despre "sistemul reproducător" al mamiferelor (om). De obicei, asta se discută la ora de biologie, la anatomie. Eu am făcut, de exemplu, atât anatomie cât și biologie vegetală. S-au aprofundat acele informații cât de bine s-a putut. Acum, parcă toată lumea a uitat de unde s-a plecat și unde s-a ajuns, parcă înainte nu eram atât de inculți și de sălbatici. Parcă unii-s flămânzi după "babardeală"...

| yooshi a răspuns (pentru vasile2222):

Majoritatea parintilor nu stiu, le este rusine, cred ca nu este important
cum vrei tu sa vorbeasca parintii despre asa ceva?

| yooshi a răspuns:

Daca am avea si noi educatie sexuala in scoli poate situatia s-ar schimba

| Adolf8 a răspuns:

România se afla pe ultimul loc în Europa la investiți în educație. În perioada comunismului era luat în severență educația, generația veche au o gândire mai bună și aveau o educație mai bună, în ziua de azi și profesori sunt nepăsători față de elevii. Educația din România este distrusă pusă la pământ fiindcă o nație needucată sunt mai usori de manipulați. Iar tineretul din ziua azi are parte de internet la tot colțu. Și îl folosesc pentru distracție nu pentru educație. Si ajung să facă avort.