Deseori au aparut intrebari in aceasta privinta. Raspunsul corect este oferit de cei mai reputati medici ginecologi, in raspunsurile lor profesionale si mai ales autorizate.
'' Menstruatia in sarcina – mit sau adevar?''
Exista mitul potrivit caruia unele femei inca au ciclu menstrual si in perioada sarcinii. Medicii demonteaza, insa, acest mit, explicand ca este imposibil ca ovulatia sa aiba loc dupa ce femeia a ramas insarcinata. Explicatia este oferita de medicul ginecolog specialist Dr. Raluca Hera, Medic Primar Obstetrică Ginecologie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC, in articolul urmator :
https://doc.ro/......sau-adevar
Citeste si articolul scris de medicul specialist in aceasta privinta; Dr. LAURA STIRBU Absolventa Facultatii de Medicina Generala, UMF Iuliu Hatieganu Cluj-Napoca, Promotia 2014. Rezident Obstetrica-Ginecologie in Köln, Germania, in urmatorul articol :
https://www.contraboli.ro/menstruatia-si-sangerarea-peste-sarcina/
'' Menstruația sau 'ciclul' peste sarcină. Este posibil? ''
Răspunsul la această întrebare este nu. Fizic nu este posibil să ai menstruație dacă ai rămas însărcinată. Menstruația peste sarcină este de fapt o falsă menstruație, o sângerare provocată de alți factori.
https://baby.unica.ro/......20999.html
'' Nu este posibil sa ai menstruatie peste sarcina, iar daca se intampla acest lucru poate fi vorba despre o alta problema de sanatate, de obicei legata de graviditate. Afla in continuare din ce motive o asemenea situatie nu este posibil sa existe si ca atare cand trebuie/este cazul sa te ingrijorezi.''
https://www.nastenatural.ro/poti-sa-ai-menstruatie-peste-sarcina/
Multa sanatate!
Sincera sa fiu, nu inteleg de ce in ultimul timp, foarte multe persoane intreaba despre acest "ciclu fals".
Nu exista "menstruatia falsa" sau "ciclul fals".
In momentul in care exista menstruatie, este imposibil sa existe o sarcina.
Prin menstruatie se elimina endometrul care se reinnoieste incepand cu urmatorul ciclu menstrual.
Endometrul este mucoasa care captuseste cavitatea uterina si pe care se implanteaza ovulul fecundat pentru a forma sarcina.In momentul formarii unei sarcini, este absolut necesar ca acel endometru sa nu se elimine si atunci observam automat lipsa menstruatiei.
In cazul in care nu s-a format o sarcina, endometrul este eliminat in mod natural prin sangerarea menstruala.
Deci sarcina si menstruatia NU pot exista in acelasi timp.
Multa sanatate!
Dar acel sange care curge in timpul sarcinii cum se diferențiază fata de ciclu menstrual?
Singura sangerare considerata normala (insa nu toate femeile o prezinta) este sangerarea de implantare sau spotting.
Spottingul se manifesta in momentul implantarii ovulului fecundat in endometru ( dupa 9-12 zile de la actul sexual) prin cateva pete rozalii sau maronii prezente pe chilot sau vizibile ca o secretie rozalie ori maronie pe hartia igienica atunci cand te stergi dupa ce ai fost la baie.
Orice alta sangerare pe perioada sarcinii, in afara de cea mentionata mai sus, este considerata anormala si reprezinta un risc pentru sarcina.Cauzele sangerarilor anormale in sarcina sunt fie alte afectiuni, fie o problema cu sarcina in sine.
Daca sangerarea este similara atat cantitativ dar si ca durata cu sangerarile menstruale anterioare, atunci este menstruatie si posibilitatea de a exista o sarcina este nula.
Ideea e ca in ultimele doua luni mi-a curs putin sange mai inchis inainte de venirea ciclului cu cateva ore dar dupa ținea la fel 5 zile si cheaguri dureri clasice ca la menstruație anterioare
Pot sa am ceva? (Mai pățeam asa cand eram mica)
Corpul nostru nu este un mecanism atat de precis si pot exista mici diferente de la luna la luna, chiar si in cazul ciclurilor regulate( de exemplu chiar diferente de +/- 2 zile care sunt considerate normale).
Ceea ce spui referitor la flux este normal si nu este obligatoriu sa se manifeste identic de fiecare data.
Deci pot sta linistita? Nu e menstruație "falsa"?
Nu, nu este pentru ca nu exista Poti sta linistita, este imposibil sa fii insarcinata si sa ai menstruatie in acelasi timp.
Multa sanatate!
analfabet5698 întreabă: