| Da5689 a întrebat:

Cum se procedeaza cu pilulele anticonceptionale, cate zile se ia dupa act?

4 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Anticonceptionalele NU se iau niciodata dupa actul sexual, ci inainte, pentru ca ele previn ovulatia, dar nu pot elimina o sarcina deja formata.

| 90210 a răspuns:

Anticonceptionalele nu se iau dupa actul sexual. Functioneaza in acelasi fel ca si przervativul adica previn sarcina. Pastilele trebuie luate in fiecare zi la o anumita ora pentru o sansa mai mare de a preveni o eventuala sarcina, doar asa isi fac efectul.

| Necunoscut112 a răspuns:

Ai internet in p*** mea. Generaţie de cretini. Nu pot sa inteleg cum puteţi avea internet si smartphone-uri (mai inteligente decât voi) şi nu daţi un search pe google când vă interesează un subiect. Cum se poate asa ceva? Explica-mi şi mie ca efectiv nu pot înţelege.

| corbulalbrosu a răspuns:

Pe baza acestei intrebari reiese in mod cert faptul ca tu indiferent de varsta avuta te afli intr-o mare/grava confuzie. Faci confunzie intre 2 medicamente care sunt folosite in situatii cu totul diferite si anume intre pastila contraceptiva (numita si de a 2-a zi) si pastila anticonceptionala (AC).
A.) Pastila contraceptiva (Escapelle, Postinor2, EllaOne) reprezinta o metoda extrema/de urgenta de a opri/impiedica formarea unei posibile sarcini in cazul in care metoda de protectie folosita a esuat, sau in mod inconstient a fost intretinut un acte sexuale neprotejate in perioada fertila a ciclului menstrual. Este folosita imediat dupa actul sexual. Daca este administrata corect mai ales in primele 24 de ore de dupa "accident", (ruperea prezervativului, sex neglijent) eficienta pasilei contraceptive este de circa 95%.
B.) Pastilele anticonceptionale (AC) se folosesc pe termen lung, zilnic cu scopul de a instala in organism protectie impotriva formarii sarcinii. Pastila AC reprezinta una dintre cele mai sigure si eficiente metode contraceptive care poate fi folosita de orice femeie. Pastila AC garanteaza si ofera o eficienta contraceptiva de peste 99% si nu prezinta riscul accidentelor care apar des in cazul folosirii prezervativului. Conform statisticilor efectuate pe plan mondial, prezervativul garanteaz doar o eficienta de 84%, si din acest motiv se apreciaza/considera ca este cea mai ineficienta metoda contraceptiva dintre cele existente/folosite la ora actuala. INSA trebuie avut in vedere ca folosirea pastilelor AC se face numai dupa efectuarea unei consultatii ginecologice prealabile, care consta in palparea profesionala a sanilor, a unui test de verificare a vitezei de coagulre a sangelui si efectuarea de analize hormonale strict necesare. Medicul ginecolog pe baza rezultatelor obtinute schiteaza un PROFIL HORMONAL propriu si unic, cu ajutorul caruia reuseste sa aleaga tipul de AC potrivit de a fi folosit. Doar procedand astfel produsul ales dintre cele peste 40-50 de sortimente existente in farmacii, se va plia cel mai bine/perfect pe activitatea hormonala proprie. Medicul explica si indica momentul propice de a incepe folosirea AC-ului, precum si modul corect de administrare, deoarece doar asa prin respectare intrutotul, a instructiunilor producatorului si cele ale medicului, produsul selectat va oferi protectia contraceptiva MAXIMA de peste 99, 4%. Multa sanatate!