Ciudat dar in acelasi timp si tare, ai putea fi pregatit pentru sex, cand va fi la momentul potrivit
E o idee ft buna, ar cunoaste metodele de protectie si alte informatii utile, doar caar trebui sa fie explicat in asa fel, incit elevii sa nu inteleaga ca profii ii indrumeaza sa faca sex
Ar fi bine pentru ca tineri sunt din ce in ce mai interesati de "sexologie" si sunt foarte prost informati sau deloc la capitilul acesta. De aceea tinerele raman insarcinate pe la 12-13 ani iar altii se trezesc cu o multime de boli.
Pai ar trebui introdusa Educatia Sexuala, pentru a reduce numarul incultilor care cred ca sexul se rezuma doar la baga scoate.
Interesant! asa copii de 13-14 ani nu s-ar mai grabi dsa isi inceapa viata sexuala atat de devreme...ar exista mai multa cunostinta in cauza si de ce nu s-ar evita multe situatii neplacute.
Deja aveti numai sex in cap, ce folos sa va mai deseneze cineva si procesul? oricum nu ati asculta si doar ati chicoti la fiecare cuvant spus de profesor. Ce-ar fi sa va axati pe materiile de baza si sa invatati materia asta de la viata?
Din cate stiu era materia asta la liceu, dar ar trebui din nou implementata, poate asa ar mai invata si tineri cate ceva.
Materia era igiena sexuala si inca mai este in liceele care se respecta. Sexologia e o materie prea complexa pentru licee.
Mi s`ar parea o idee foarte buna.adolescentii nu ar mai cauta informatii din tot felul de surse.plus ca ar fi cu siguranta o ora foarte captivanta.
Pai o data se numeste educatie sexuala si in clasa a 8-a la biologie se fac 4-5 ore legate de sex, BTS, metode de protectie si eficatitatea acestora...cam asta am invatat eu la bio in a 8-a...
si am mai invatat si despre fecundatia spermatozoidului si a ovulului si ne-o povestit si despre ciclul la fete si dc se produce el si ne-o zis profa ca daca avem intrebari ne-o lasat intr-o ora sa scriem pe o foaie sau macar sa ne prefacem toti si sa o punem intr-o cutie si ora viitoare a raspuns la ele fara a se sti cine a intrebat (pentru ca unele au fost mai jenante )
Ar fi foarte util, mai ales ca moda este sa iti incepi viata sexuala cat mai repede, iar foarte multi o fac fara sa aiba habar la ce se expun pe ei si pe partener.
@lorycyk intr-un fel ai dreptate si uh dar in viata se invata din greseli si o greseala de genul te poate costa viata ta sau viata unui bebelus nedorit care si daca se va naste si va afla ca a fost facut din intamplare se va simti altfel.
Si oricum materiile de la scoala sunt de ***.
Nimic nu te ajuta. Cele mai importante materii sunt cele la care nu se prea da importanta...de ex: biologia, istoria oarecum, cultura civica, limbile straine, geografia, sportul este de asemenea important si partial romana...aaa si geometria practica (aia in care calculezi cate placi de gresie intra in 20 metrii patrati); niciodata la magazin nu o sa iti dea rest 10 radical din 3 lei, nu o sa te intrebe nimeni daca "Miorita" este balada sau nu si nu iti va cere sa demonstrezi, chimia este de asemenea inutila (mai bine te-ar invata ce sunt alea E-uri si cu ce dauneaza), fizica e aiurea rau.
Deci educatia sexuala daca ar fi introdusa si tratata intr-un mod serios si deschis, fara idei tabu, ar fi foarte interesanta.
Groaznic,cum drq...copii astea nu mai gandesc, e simplu alegi:
bacu sau boracu...
Cred ca este necesar o asemenea materie, o ora de teorie sa fie urmata de doua ore de practica
Pai ar fi clasele pline in primul rand la ora aia si toti ar avea 10iti dai seama oricum ar fi tare
Super tare.dar si rau ca nu ar mai fi fost pe TPU categoria sex si dragoste pentru ca cei care intreaba vor fi foarte informati.ma rog ar fi super daca ar fi si practica de sexologie in timpurile noastre ma astept
znstr întreabă: