Mai Niculai, baietii nu au ciclul menstrual si nici nu pot ramane insarcinati!
Se considera ca d.p.d.v. atat teoretic cat si practic, atunci cand menstruatia porneste la termen sau mai devreme ori mai tarziu, dar desfasurarea ulterioara a sangerarii menstruale se produce in conditii similare sau identice cu menstruatiile avute anterior atat in privinta numarului de zile de manifestare cat si a fluxului zilnic de sangerare, a cantitati de sange menstrual eliminat, a texturii, a culorii, a aspectului, etc, reprezinta GARANTIA ferma ca in proportie de peste 99% in ciclul menstrual abia terminat NU s-a format si nici NU a existat o sarcina instalata in uter deoarece ovulul NU a fost fecundat de catre un spermatozoid. Fiindca NU s-a format si nici NU s-a implantat o sarcina in endometrul existent in uter. Fiindca la terminarea ciclului menstrual tesutul endometrial imbatranit si degenerat devine inutil, acesta este eliminat din uter sub forma unui amestec de sange menstrual. Multa sanatate!
Exact, am precizat ca in cazul in care NU s-a produs implantarea in tesutul endometrial sau altfel spus nu s-a produs procesul de nidatie, organismul femeii NU are cum sa ''stie'' ca ovulul a fost fecundat si ca s-a fixat undeva in afara uterului. Din acest motiv ciclul menstrual va continua ca si cum NU s-ar fi intamplat nimic si tesutul ENDOMETRIAL este eliminat prin procesul menstrual si va incepe un nou ciclu menstrual in care exista posibilitatea ca ovul sa fie fecundat si astfel sa ia nastere o sarcina noua. Femeia insarcinata cu o sarcina extrauterina de regula are in continuare ciclu menstrual, insa intre menstruatii tot de regula pot sa apara sangerari inexplicabile provocate de sarcina fixata de obicei in una din trompele uterine. Medicul ginecolog trimite femeia sa faca un test de sarcina beta-hCG si in cazul rezultatului pozitiv va incepe sa investigheze starea aparatului reproducator prin ecografiere.
Insa probabilitatea ca aceasta posibilitate sa se intample este destul de mica fiindca intervin foarte multi factori care de regula au o influenta majora in modul in care se desfasoara urmatoarele cicluri menstruale si in consecinta e dificil sau chiar hazardat sa emiti un raspuns concret si mai ales corect pentru fiecare caz in parte.
In multe cazuri sarcina ectopica poate sa dispara de la sine prin avort spontan. In caz contrar dupa ce a fost depistata existenta sarcinii ectopice prin testul de sange si ecografia pelviana, trebuie sa se intervina medical cat mai urgent posibil printr-o metoda medicamentoasa atunci cand sarcina extrauterina a fost depistata intr-un stadiu prococe si fara hemoragie. Insa in cazurile in care sarcina ectopica a fost diagnosticata cu intarziere in stadiul embrionar si a provocat o hemoragie interna, eliminarea sarcinii se efectueaza chirugical. Este IMPOSIBIL ca sarcina ectopica sa se poata dezvolta pana in stadiul sau final.
Teoretic exista sanse ca ciclus sa apara in primele luni de sarcina. Dar sunt cazuri foarte rare