| iuica a întrebat:

Daca ai un handicap fizic credeti ca te poti implinii sntimental? eu unu nu cred asa m-am saturat sa mai sper

Răspuns Câştigător
| DMV a răspuns:

Sora-mea e mai mica, e abia clasa a 10-a spre a 11-a. A avut o problema locomotorie din nastere, a facut 8 operatii, schiopateaza cu dreptul. Are mai multe probleme fizice, dar nu vreau sa discut mai mult.
A facut, ca si mine, generala la tara unde era destul de apreciata, dar cand a mers la oras la liceu a avut un mare soc. Toata lumea era rautacioasa, faceau misto de problemele ei.
Ce sa mai spun? Dupa prima saptamana nu mai vroia sa mearga la scoala. Timp de o luna le-a spus alor mai ca mergea la scoala si ea se ducea si statea aiurea in parc sau locuri mai ferite.
Am reusit s-o ajutam cu incetul(alaturi de parinti) sa aiba incredere in ea. Ca asta ii lipsea.
Acum invarte baietii pe degete, se razbuna intr-un fel pe ei. Nu imi place ca a luat atitudinea asta, dar e mai bine decat atunci cand statea si plangea aiurea.
Toti baietii care faceau misto de ea spunandu-i "Schioapa!" au ajuns acum sa fie terminati dupa ea. Bineinteles ca ii pune la tot felul de incercari stupide. Exact ca la circ, cand clovnul pune foca sa sara prin cerc. Iar ei, ce sa faca, sar prin cerc. Acum vreo doua luni imi povestea cum unu era inebunit dupa ea si nu putea sa scape de el. I-a zis ca-l saruta numai daca in ora de religie se ridica in picioare si ii zice profei de religie ca e sexi si vrea sa faca sex cu ea la lumina lumanarilor din biserica de langa liceu. Nici nu stiu cum ii pot veni astfel de idei. In orice caz, idiotu, bine dresat, isi aduna curajul, se ridica in picioare fix dupa psalmul 50 si ii tranteste declaratia profei. Toata lumea rade, ha ha ha, numai sora-mea tacea. N-a crezut ca-i in stare.
Cand vine animalul in pauza sa-si colecteze premiul ea-i zice: "De ce vrei sa ma saruti pe mine? Ai uitat? Tu o iubesti pe profa de religie. Si nu as putea sa ma bag intre voi, parca vad de pe acum ca vei fi om asezat la casa ta, cu gard alb si 3 copii cu scriptura sub brat. Nu m-as ierta niciodata daca m-as bag intre voi 2."

Acuma gandeste-te tu si fii rezonabil: daca o fata de 17 ani cu handicapuri nu doar fizice, ci si de acceptare in societate reuseste sa dea replici din astea, tu de ce nu ai putea? Iti dai seama, pe departe, cat de greu a fost pentru ea, mai ales ca barbatii analizeaza in primul rand femeia dupa fizic.
Tu esti baiat, nu trebuie neaparat sa ai fizic, sa ai bani, nu trebuie sa faci declaratii profei de religie pentru un sarut de la o fata. Ai cea mai puternica unealta: creierul. Foloseste-l!

Inca ceva: si eu in locul tau m-as satura sa tot sper. Tot speri si speri si speri si speri. Nu se-ntampla nimic. Si daca totusi se-ntampla atunci are 100 de kile si dintii galbeni. Ia atitudine. Iti iei creierul, il pui la treaba si te bucuri de rezultate.

19 răspunsuri:
.Mr.Mike.
| .Mr.Mike. a răspuns:

Depinde de handicap... dar poate exista exista o persoana si pentru tine. Poate ea va aparea atunci cand chiar vei avea nevoie de ea...nu inceta sa speri! Poate vei gasi o persoana speciala care sa-ti fie alaturi si sa te iubeasca!
Multa bafta si nu uita-Nu inceta sa speri si sa cauti!

| elena a răspuns:

Greu de raspuns...nu stiu cati ani ai, dar daca ai rezistat pana acum de ce sa nu mai speri, de ce sa nu mai lupti, te cred si inteleg foarte bine prin ce mici drame treci, care fac una extrem de mare, cat o viata de om, nici nu pot sa-ti vorbesc de optimism ci numai de speranta, de speranta ca intr-o zi iti vei indeplini ceea ce-ti doresti. Deocamdata ramai alaturi de noi. Mult noroc si multa sanatate.

| fabiola a răspuns:

De ce nu!? Iubeste cu sufletul si vei fii iubit, ajuta cum si cat poti si vei fii ajutat, spera si visul poate deveni realitate! Multa sanatate si comunica cat mai mult!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

De ce nu? tine minte...fiecare are jumatatea sa acolo undeva.
Nu iti pierde speranta.
Take care.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bună.
Orice sac iși găsește peticul.
Crezi că pe tine te sare schema?
Nu, stai liniștit.
Răbdare și soarele va apărea și pe strada ta.
Mult noroc.
Pa, pa.

mariana
| mariana a răspuns:

In primul rand nu trebuie sa disperi, pentru ca aceasta nu este solutia care rezolva problema. In al doilea rand, mai nou nu se mai foloseste cuvantul handicapat ci, persona cu dizabilitati, care de ce sa nu recunoastem, suna cu mult mai bine.
In al treilea rand cred ca, speranta trebuie sa moara ultima, asa ca trebuie sa astepti, pentru ca timpul tau nu a trecut, vei avea si tu parte de fericire, in sensul ca vei gasi un om, care sa te iubeasca asa cum esti, chiar daca ai unele probleme, ce sunt marcate de tine ca si un handicap.
Sa stii ca eu am o foarte buna prietena, care s-a nascut cu o deficienta locomotorie grava, poarta un soi de proteza, cu structura metalica, precum si o gheata ortopedica cu o talpa de cca 40 de cm. As vrea sa-ti spun ca este o persoana implinita si din punct de vedere profesional, este medic pediatru, are familie si are si un baiat superb si viata ei s-a realizat din toate punctele de vedere. Ti-am dat acest exemplu pentru ca, totul este posibil, depinde in schimb de felul tau de a fi, de cat esti tu dispus sa te accepti asa cum esti si sa socializezi, sa mergi in lume cum se spune, si sa te comporti, in mod normal si acest lucru iti va aduce si respectul si dragostea celor din jurul tau. Nu este bine sa te retragi si sa consideri ca, tu nu ai ce cauta intre ceilalti oameni, care nu au asemenea probleme de sanatate, cum ai tu, pentru ca acest lucru nu este normal.
Trebuie sa-ti schimbi gandurile negative pe care le ai in prezent cu, ganduri pozitive care iti vor da o incarcatura emotionala buna si care te va face sa iesi din starea de deceptie pe care o ai in prezent. Iubeste-te asa cum esti pentru ca, fiecare dintre noi suntem unici in aceasta lume si fiecare avem ceva de oferit atat noua, cat si celor din jurul nostru. Priveste viata in fata cu speranta ca, "maine" va fi mai bine si o sa vezi ca asa va fi. Mult noroc, succes, sanatate si de ce nu, multa fericire.

| DMV a răspuns:

Chiar daca parerea mea despre speranta intra in dezacord cu cea a Marianei, amandoua sunt bune. Tu alegi: speri in continuare, sau nu mai speri si iei atitudine?
Ideea cu speranta e sa nu te dai batut.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cu siguranta! am vazut foarte multe persoane cu handicap fizic si care totusi aveau o relatie, o familie.este adevarat ca aceste persoane sunt marginalizate oarecum dar sunt convinsa ca exista sperante.trebuie sa ain incredere si sa nu lasi handicapul sa iti ruineze viata.esti om, esti persoana, ai suflet, gandesti, iubesti, simti...ESTI UN OM NORMAL!

| cutza a răspuns:

Handicapul se vede foarte tare si il iau toti ca pe un neajuns atunci cind tu te simti neajutorat si iti e mila de tine!
Asa ca daca vrei sa te implinesti sentimental(dupa cum te-ai exprimat)ar trebui sa incepi prin a te accepta pe tine asa cum esti si sa iti vezi mai mult plusurile si astfel oamenii singuri vor veni la tine cu inima deschisa! Succes!

| andreea8888 a răspuns:

Rabdarea este rupta din Rai, deci asteapta atat cat va fi necesar si gandeste-te ca este mai bine singur decat rau acompaniat!
Multa sanatate si voie buna iti doresc!

| Notme a răspuns:

Eu cred ca da! Uite si eu am unul dar m-am acceptat asa cum sunt, pentru ca nimeni nu o sa schimbe ceea ce am si cum mi-a zis multa lume, cine te place te place asa cum esti! Cn nu te place nu e pentru tine si gata. gandeste-te ca acel handicap te va ajuta sa iti dai seama cat de mult te iubeste persoana de langa tine! ah. nu cauta iubirea. o sa vina singura! nu te mai ingrijora atat.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Chiar am uitat sa mentionez ca si eu am un handicap, am sindactilie la mana dreapta la degetele 4-5. dar ii dau atat de putina importanta incat... uit de acest detaliu.si sunt casatorita, am un sot care ma iubeste pentru ceea ce sunt si nu pentru felul in care arat.

| proffessor a răspuns:

Te poti implini, dar ai mare grija... cine te va placea, o va face (intr-un final) pentru ceea ce esti tu! poate la inceput o sa fie greu, dar, daca te vei autodepasi, vei reusi! multa bafta si sa faci cum iti dicteza inima! happy blacksoul

| girl16flo a răspuns:

Normal ca exista...iti doresc sa o intalnesti...bafta! Trebuie doar sa ai incredere in tine, eu ii consider handicapati pe aia care nu au sentimente, nu pe cei care se nasc cu probleme din nastere sau care sufera vreun accident si raman asa.Stai linistita ca va aparea si Fat Frumos al tauwinking inca o data iti doresc succes!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da am un handicap si eu stiu ce greu sa ati gasesti sufletu pereche ie ati zic sa mergi mai de parte finca o sa ati gasesti sufletul pereche

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu. Punct. Numai visa la povesti ca nu se implinesc, iti vorbeste o persoana in cauza. Nu se uita nici dracu la o persoana ca noi cu handicap, doaar daca am fi miliardari, atunci nu ar mai conta. Pana si fetele cu handicap vor barbati sanatosi, iti zic din proprie experienta. Fa-ti alte preocupari, lasa iubirea pentru cei sanatosi. Eu m-am conformat.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca eu sper atunci si tu obligatoriu vei spera odata cu mine pupici.

| mihai83 a răspuns:

Si eu am un handicap fizic destul de vizibil, si am avut relatii cu fete sanatoase destule, deci conteaza cat de mult le vrajesti care vrea sa ma cunoasca in special fete cu sau fara diziabilitati id-ul meu este dinumihai_1983 va astept si va iubesc! chiar imi doresc sa cunosc fete cu diziabilitati:*

| Ocreștină a răspuns:

Renunță la păcate, spovedește-te și postește. Asta te va împlini nu numai sentimental.