| Chessy a întrebat:

Daca am crampe poti sa fii insarcinata. Sau detalii despre sarcina. Acum 2 saptamani si ceva am facut neprotejat, acum 1 saptamana mi-a venit ciclu. Este posibil sa fiu insarcinata.

8 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Nu, nu este posibil sa fii insarcinata, odata ce ai facut sex in perioada nefertila si ai avut si ciclul menstrual.
In ce privesc crampele, nu sunt de la sarcina, ca nu ai crampe cand esti insarcinata, dar sunt de la gazele intestinale!
Mergi la toaleta si incearca sa le elimini, ori bea 2 cani de ceai fierbinte si gazele vor iesii.

| maliska777ma97 a răspuns (pentru Violleta2022):

Daca ramii insarcinata unele femei mai pot avea inca cel mult 3 luni menstruatie.

| Violleta2022 a răspuns (pentru maliska777ma97):

Nu, doar in prima luna dupa ce raman insarcinate, pot avea o sangerarea usoara, care poate fii interpretata ca menstra de nidatie a ovulului fecundat.
Dar nu este regula ca sangerarea sa fie prezenta la toate femeile.

| corbulalbrosu a răspuns:

Crampele musculare care apar in zona abdomenului inferior, sau imediat deasupra portiunii paroase situate deasupra ''pasaricii'' de obicei sunt dureri provocate de substanta denumita prostaglandina, pe care organismal femeii il produce cu scopul de a induce crampe in muschii uterului. Prostaglandina are rolul de a contorsiona, deforma, ''stoarce'' muschi provocand acele crampe, in vederea desprinderii formatiunii denumite endometru de pe peretele uterului a destramarii si transformarii acesteia intr-o masa de mucosae, resturi de tesuturi si sange care devine un amestec care se elimina prin menstruatie. In aceste conditii ca si cele care sunt descrise in aceasta intrebare, existent unei sarcini devine foarte improbabila sau mai degraba IMPOSIBILA. Multa sanatate!

| Emilian65 a răspuns:

Daca ti-a venit ciclul nu este gravida.

| MihaiNicu23 a răspuns:

Daca ti-a venit ciclul nu ai cum sa fii gravida.

| Chessy explică (pentru MihaiNicu23):

Am auzit ca daca curge sange e cv. ce poate fi confundat cu ciclu.

| HazelEyes77 a răspuns:

Nu prea ai cum sa fii gravida daca ai avut menstruatie. Chiar daca ai facut sex neprotejat erai in perioada infertila si conceptia nu putea sa aiba loc in conditiile astea. Numai bine