Nu mai lua niciodata pastle de dupa, e pacat, e crima sa ucizi um copil caruia Dumnezeu îi da duh din momentul concepției.
Hormonii existenti in pastila contraceptiva de a 2-a sau de a 5-a zi actioneaza NUMAI si NUMAI asupra OVARELOR a caror activitate este INHIBATA adica BLOCATA pentru a NU fi posibila eliberarea OVULUL VIABIL in urmatoarea perioada de 5-7 zile de la folosirea pastilei si astfel sa NU existe ovulul din care sa se formeze sarcina.
Daca OVULUL VIABIL a fost deja eliberat si a fost si FECUNDAT de spermatozoid in acel caz este cu totul IMPOSIBIL ca hormonii din pastila contraceptiva sa mai poata actiona asupra sarcinii formate. Femeia poate sa inghita si un pumn de pastile contraceptive dupa ce s-a produs ELIBERAREA OVULULUI DIN OVAR si FECUNDAREA sa de catre un spermatozoid.
Nu mai scrieti aceasta TAMPENIE IMBECILA ca pastila de a 2-a zi UCIDE UN COPIL deja format, fiindca este 100% ERONAT, GRESIT acest raspuns, repet TAMPIT, CRETIN si IMBECIL.
Multa sanatate!
Dupa 40 de ore nu mai are nici o eficienta, fiindt total inutila, dar are gramezi de efecte secundare.
Dupa trecerea a 40 de ore de la actul sexual intretinut, eficienta pastilei de a 2-a zi este in jur de 85% si din acest motiv este indicat sa fie folosita pastila de a 5-a zi EllaOne. Insa trebuie sa stii ca pastila contraceptiva de a 2-a sau cea de a 5-a zi mai este eficienta numai in cazul in care pana in acest moment INCA NU s-a produs OVULATIA. In cazul in care procesul de OVULATIEs-a produs deja/a avut loc, in acel caz este INUTIL sa mai fie folosita pastila contraceptiva, fiindca in cazul in care s-a produs procesul de fecundare a ovulului, inseamna ca in acest caz hormonii din pastila contraceptiva NU mai pot impiedica implantarea unui OVUL deja fecundat. Trebuie sa stii foarte precis daca procesul de OVULATIE a avut loc sau urmeaza sa se produca.
Multa sanatate!
Dacă ovulația mea a avut loc săptămâna trecută mai are vreo eficiență?
Ovulul este viabil maxim 24 de ore, deci acesta ar fi putut fi fecundat de spermatozoizi proveniti din acte sexuale din ziua ovulatiei, din ziua imediat urmatoare ovulatiei sau din cele 3 zile anterioare ovulatiei.
In cazul in care esti absolut sigura de ziua ovulatiei si actul sexual a avut loc in afara acelor 5 zile specificate mai sus, nu exista risc de sarcina si nu are rost sa iei pastila.
In cazul in care actul sexual a avut loc in perioada fertila si exista posibilitatea ca ovulul sa fi fost fecundat, oricum pastila nu va mai avea efect pentru ca ceea ce face ea este sa inhibe eliberarea ovulului, dar nu are efect abortiv sau de distrugere asupra celulelor deja formate.
-- Iza979 explică (pentru corbulalbrosu):
Dacă ovulația mea a avut loc săptămâna trecută mai are vreo eficiență?
In acest caz pastila NU mai are nici cea mai mica eficienta.
Pastila contraceptiva indiferent care ar fi ea, se foloseste cu scopul de a fi INHIBATA/OPRITA activitatea OVARELOR incat procesul de OVULATIE sa fie amanat cu circa 5-7 zile, adica perioada cam cat ar putea trai spermatozoizii care au ajuns in VAGIN si este posibil sa fi trecut in UTER.
Daca ovulul a fost eliberat din foliculul ovarian si in interiorul uterului sunt prezenti spermatozoizii procesul de fecundare are loc/se produce in decurs de 6-12 ore (maxim 24 ore) dupa ce a fost eliberat ovulul din ovar si urmeaza sa se implanteze in endometru. Hormonii existenti in pastila contraceptiva, NU reusesc fiindca NU au capacitatea sa opreasca/sa impiedice sa se produca procesul de nidatie. Multa sanatate!
Dragon01 întreabă:
beausingurlamasamea întreabă: