| ccamsmmsms a întrebat:

Daca am facut un test de sarcina dupa 19 zile si a iesit negativ poate sa fie concludent?
Inca nu am niciun simptom si sunt speriata.
Mersi

8 răspunsuri:
| Floridori a răspuns:

Daca este un ciclu neregulat, se recomanda sa se faca dupa 21 de zile de la ultimul contact sexual deoarece nu se cunoaste cand a avut loc ovulatia, iar hormonul hCG din urina este detectat de catre test dupa ce zigotul a fost implantat in uter, adica dupa 9-12 zile de la fecundare.
In cazul unui ciclu perfect regulat, exista teste ultrasensibile care permit detectarea unei cantitati mai mici a hormonului hCG decat testele clasice si se pot face din prima zi de intarziere, chiar si cu 1-2 zile inainte de data preconizata pentru initierea sangerarii menstruale.Dar se recomanda, mai ales in cazul testelor clasice, sa se faca dupa minim 3 zile de intarziere (ideal 5) pentru a asigura o acuratete cat mai mare a rezultatului.

Facut prea devreme, testul poate afisa un rezultat fals-negativ, insemnand ca poate exista un ovul fecundat care s-a implantat sau se va implanta in endometru, dar cantitatea hormomului hCG sa nu fie suficienta pentru a fi detectata de test in momentul efectuarii.

| ccamsmmsms explică (pentru Floridori):

Multumesc. era ultra sensibil
am avut relatii sexuale in ziua 12 si ovulatia a avut loc in ziua 18
(am verificat mucusul cervical, care acum nu mai exista)

| Floridori a răspuns (pentru ccamsmmsms):

Daca esti absolut sigura ca ovulatia a avut loc in data de 18 (nu judecand dupa mucusul cervical care prezinta modificari mai multe zile la rand, nu doar in ziua ovulatiei), dar dupa metoda calendarului daca ai un ciclu regulat sau in urma unui test de ovulatie, atunci ar fi fost imposibil sa se formeze o sarcina in urma sexului din ziua 12, adica cu 6 zile inainte. Spermatozoizii traiesc in vagin 3 zile, maxim 5, daca exista conditii propice.

In orice caz, daca ovulatia ar fi avut loc pe 18 sau inainte, creand posibilitatea fecundarii, testul ultrasensibil ar fi iesit pozitiv dupa 19 zile de la contact daca ar fi fost vorba de sarcina.

Numai bine!

| ccamsmmsms explică (pentru Floridori):

Eu am menstruatia de 30-31 de zile. in ultimele 3 luni a fost numai de 31 de zile.
cand am verificat mucusul cervical era ff gelatinos in ziua 18.
oricum 17-18 e pe acolo cu aproximatie

| Floridori a răspuns (pentru ccamsmmsms):

Intr-un ciclu de 31 de zile, ovulatia are loc in ziua 17 a ciclului, intr-un ciclu de 30 de zile, in ziua 16 si tot asa.De unde stim? Pentru ca ovulatia are mereu loc cu 14 zile inainte de initierea urmatoarei sangerari menstruale.Mucusul cervical de care spui are acea textura pe toata perioada fertila, adica 3-4 zile inainte de ovulatie, in ziua ovulatiei, plus o zi dupa.
De aceea am spus ca nu este o metoda sigura de a stabili fix ziua ovulatiei, dar poate fi un indicator al perioadei fertile.

| CIaudiu a răspuns:

Dupa 21 de zile trebuie facut. Deci nu poti fi sigura 100% ca este un rezultat corect.

| ccamsmmsms explică (pentru CIaudiu):

Eu stiam ca 21 laughing))

| CIaudiu a răspuns (pentru ccamsmmsms):

Da, 21, greseala mea ***.