| Petcu_Roberto_1997 a întrebat:

Daca am fimoza, este obligatorie operatia sau trebuie facuta neaparat? Adica am citit pe internet, intr-adevar am fimoza dar nu am nici una din acele simptome. Adica disconfort urinar, puroi, etc...

5 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Depinde de gradul de fimoza, fiindca netratata duce la infectarea glandului, la parafimoza samd.
Tot de gradul de fimoza conteaza si intretinerea de raporturi sexuale, fiindca, daca nu se poate decalota, nu poti avea sex.
Ideal este sa faci operatia cand esti copil, ca sa eliberezi glandul sa poate creste in voie si sa-l poti folosii mai tarziu, la sex.
Ar trebuii sa stii ca, penisul creste doar pana la 16 ani si apoi isi inceteaza cresterea, chiar daca tu vei mai putea creste in inaltime pana la 20 de ani.

In ce priveste simptomele despre care ai citut tu pe internet, acelea sunt deja complicatii ale fimozei, cand situatia ta este deja grava. penisul cu usurinta.

| corbulalbrosu a răspuns:

Ar fi bine sa intelegi ca fimoza este o BOALA care afecteaza penisul intr-o masura mai mica sau mai mare. In functie de gravitatea bolii, fimoza este clasificata si incadrata in 4 categorii de la fimoza : slaba, medie, grava si severa. Daca fimoza NU este tratata, in acel caz ca orice alta boala in timp se cronicizeaza si in mod sigur va afecta mai mult sau mai putin ''calitatea'' vietii sexuale a respectivului barbat. Numai medicul urolog, in urma unei consultatii, este capabil sa ofere raspunsul corect in aceasta privinta. Orice om normal care gandeste logic si rational atunci cand este bolnav se prezinta la medic pentru a fi diagnosticat si pe urma vindecat. Bineinteles ca fiecare individ are dreptul sa-si organizeze si sa-si traiasca viata exact asa cum considera el ca este de cuviinta. Multa sanatate!

| Petcu_Roberto_1997 explică (pentru corbulalbrosu):

Ok, dar daca de exemplu este grad slab tot trebuie facuta operatia? Adica chiar daca ai un grad mai slab sau mai sever tot faci operatia? Sau gradul slab poate fii tratat fara operatie, eventual creme, etc.

| corbulalbrosu a răspuns (pentru Petcu_Roberto_1997):

Dupa cum am mentionat, In functie de gravitatea bolii, fimoza este clasificata si incadrata in 4 categorii de la fimoza : slaba, medie, grava si severa.
Fimoza incadrata in primele 2 categorii, slaba si medie de obicei se poate trata acasa prin exercitii specifice de intindere a pielii preputului (prin metoda Beauge's) si astfel prin largirea suficient de mare a deschiderii preputiale, decalotarea sa devina posibila. Se recurge la interventia chirurgicala numai in cazul fimozelor de gradul 3 si/sau 4 (grava, severa) in cazurile in care medicul urolog constata gravitatea bolii si apreciaza ca interventia chirurgicala ar reprezenta unica posibilitatea prin care se poate elimina afectiunea. Sanatate!

| Dennis1993 a răspuns:

Recomand sa mergi sa discuți cu un medic Urolog. Fimoza se recomanda a se opera. Riști sa faci infecții locale cât și urinare. Sub Piele aia se strâng multe. Am văzut pacient cu tumora locala.
Nu este grea operația.