| Name177 a întrebat:

Daca am luat escapelle pe 1 ianuarie si in decembrie ciclul mi-a venit pe 22 iar astazi mi-a venit din nou, oare sa fie din cauza pastilei?

Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:

In mod absolut sigur ciclul menstrual a fost foarte grav, sever afectat de catre hormonii sintetici proveniti din acea pastila nenorocita fiindca au inhibat sau blocat activitatea ovarelor care NU au mai reusit sa dezvolte si maturizeze un OVUL care sa fie VIABIL. Acest proces a generat si provocat dereglarea extrema incat a urmat un ciclu care a fost probabil anovulatoriu din moment ce lungimea a fost de doar 18- 19 zile (22.12 - 09.01 = 19 zile) adica mai mica decat cel mai scurt ciclu menstrual care este NORMAL adica cel de 21 de zile in care se poate produce ovulatia. Ar fi bine si indicat sa incepi sa te rogi ca urmatoarele cicluri menstruale sa nu fie la fel de ANORMALE. Multa sanatate!

2 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Escapelle este o bomba hormonala, cu foarte multe efecte secundare.
Unul din efectele secundare este modificarea drastica a ciclului menstrual, pe o perioada de 6-12 luni, cand va veni la date aleatoare, nemaiputandu-se calcula sau aproxima, ziua ciclului, ovulatia sau perioada fertila.
Pe urmatoarele 6-12 luni, te sfatuiesc sa folosesti doar prezervativul ca protectie, pentru a evita o sarcina si evident, bolilele cu transmitere sexuala.

| Andreeush a răspuns:

Da, ciclul menstrual a fost afectat.