| raMLesS a întrebat:

Dacă cineva nu se masturbează timp de o lună strânge o cantitate mai mare de testosteron?
De exemplu avem 2 persoane de sex masculin, amandoi în vârstă de 20 de ani.
Să spunem că azi este 1 mai.
1. Prima persoana se masturbează azi, a doua persoana se masturbează tot azi, prima persoană se va masturba peste 6 zile ( 7 mai ) iar a doua persoană nu se va mai masturba până la sfârşitul lunii ( 31 mai ), a doua persoană va avea un nivel mai ridicat de testosteron ca prima persoană sau la fel?
Şi cu ce ne influenţează testosteronu, ce rol are în organism?

8 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Cantitatea de testosteron nu este influentata semnificativ de numarul de ejaculari (nu conteaza in ce conditii se produce ejacularea). Deci, ca raspuns la intrebare, nivelul de testosteron va fi acelasi (daca amanoua persoanele au avut un nivel bazal identic de testosteron).
testosteronul este un hormon, el este responsabil de caracterele sexuale masculine si de controlul activitatii testiculelor, a prostatei si a veziculelor seminale. Vei invata la scoala, in clasa a unsprezecea, rolurile sale si vei intelege mai multe.

| raMLesS explică (pentru Brigaela):

Sunt a 12-a şi n-am făcut =)/

| Brigaela a răspuns (pentru raMLesS):

Eu m-am uitat de curand in manualul de biologie de clasa a unsprezecea si era explicat frumos. Reia-l cu mai mare atentie.

| corbulalbrosu a răspuns:

Nivelul te testosteron din organism nu este influentat de activitatea sexuala. Testosteronul este un hormon care este sintetizat din colesterol, anumite grasimi si uleiuri fiind dovedit prin studii stiintifice care au aratat legatura dintre aportul crescut de grasimi si cresterea nivelului de testosteron. De asemenea pentru a avea niveluri optime de testosteron, barbatii trebuie sa consume alimente cu un aport suficient de vitamine si minerale in organism, sa aiba un mod de viata sanatos cu un nivel minim de stres. Rezultatele obtinute pe baza celor mai recente cercetari medicale intreprinse de medicii americani le-a permis acestora sa sustina ca barbatii cu un nivel mai mare de testosteron vor fi aproape mereu castigtori in lupta pentru o femeie. Acestia se manifesta cu mai multa fermitate, au o mai buna stapanire de sine si detin un autocontrol anume, atunci cand vine vorba de conversatii, flirt intretinut cu femeile. Cantitatea de testosteron influenteaza ceea ce este definit ca reprezentand atractia sexuala/sex-appeal-ul, carisma, senzatia de"vino-ncoa" intr-un cuvant un barbat sarmant, cu farmec si prestanta.

| raMLesS explică (pentru corbulalbrosu):

Nu aveam nevoie de : http://www.csid.ro/......-10329130/
ci de un răspuns necopiat de pe net;)

| corbulalbrosu a răspuns (pentru raMLesS):

Raspunsul este cat se poate de clar. Testosteronul este un hormon masculin produs/sintetizat de organismul masculin prin activitatea glandelor endocrine si nu are absolut nicio legatura cu sexul, masturbarea sau abstinenta de scurta sau lunga durata. Nu am gasit nici macar similitudini intre raspunsul meu si articolul amintit de tine.

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Pana si prea multa masturbare strica.

| Eduard196 a răspuns:

Bineinteles! Si asta il face mai masculin