Siguranta 100% nu ofera nimic din ce e pe piata, dar metodele astea erau folosite acum citiva zeci de ani cind exista mai multa moralitate decenta si nu atit de multe boli transmisibile.decit nimic e bine si atit, dar ideea e ca ar trebui ca macar unul dintre voi doi sa apelati si la astea moderne pentru mai multa siguranta si liniste sufleteasca.;
Iti asumi un risc enorm pentru ca cele doua metode de care ne amintesti nu sunt deloc sigure.In afara de acest lucru, presupunand ca partenerul tau nu si-a inceput viata sexuala cu tine risti sa fii infectata cu diferite boli transmise sexual. Dintre ele amintesc virusul HPV, responsabil pentru marea majoritate a cancerelor de col uterin, aparute mai nou la varste tot mai tinere(chiar si 20 de ani). Asa ca ai mare grija de tine pentru ca daca nu o faci tu nu o va face nimeni. Poarta-te ca o persoana responsabila, mergi la ginecolog in mod regulat si foloseste prezervativul.
Intr-o luna intreaga, riscul de sarcina este de cam 20%, daca faci sex prin metoda coitus interruptus 10 zile pe luna (primele 5 ale ciclului si ultimele 5) si abstinenta in celelalte 18 zile (din ziua 6 pana in ziua 23 inclusiv).
15% valabil pentru amandoua, asta privind riscul aparitiei unei sarcini nedorite. In ceea ce priveste transmitere bolilor nu exista procent, cu ambele metode vei fi infectata. Aici depinde, daca e un partener stabil, de multa vreme nu prea ai dc sa te temi, dar nu uita, toti barbatii calca stramb, macar o data... poate vei spune, nu si al meu! Ba da, si al tau, eu instinct animalic, e undeva in gena, de vreo 90. 000 de ani de cand umblam pe pamantul asta, instinctul de procreeare, imperecherea cu cat mai multe femele pentru a avea mostenitori, animalele inca mai sunt in stadiul asta in care eram si noi. In ultima vreme a mai scazut doar numarul partenerelor si s-au dezvoltat mai mult simturile, sentimentele, senzatiile, nevoia de varietate primeaza acum inaintea mostenitorilor. Scuza ma ca am deviat de la subiect, dar unii poate nu stiu lucrurile astea!
AlexEjmecheru întreabă: