Problema nu este nici orgoliul, nici frica de dezamagire, ci increderea. O relatie poate fi buna numai in conditii de incredere completa. Eu acum stau linistita fiindca am incredere nelimitata in sotul meu. Daca imi spune maine cineva ca l-a vazut in pat cu alta femeie, eu nu cred, il voi intreba si voi crede ce imi spune el. Si reciproca e adevarata, plec adesea la congrese, cu colegi barbati, iar sotul meu nu are nici un dubiu ca totul este in regula.
Daca m-ar insela, increderea asta s-ar sparge. Poate di iubire as fi dornica sa o lipesc la loc (sa cred), dar va fi ca o vaza superba de cristal care s-a spart si a fost lipita: ceva urat si carpit. Si in lipsa increderii ar aparea chinul (unde e, cu cine, ce face?), certurile, geloziile, poate jignirile, umilirea (sa il caut in telefon, in portofel, ceea ce ar fi foarte umilitor pentru amandoi) si practic mi-as pierde demnitatea si mi-as terfeli iubirea. Iar eu nu as putea sa supravietuiesc intr-o asemenea relatie, lipsita de incredere si respect (am incercat in relatia mea anterioara si nu a mers)
Fool me once, shame on you. Fool me twice, shame on me.
Daca ai mintit si ai tradat nu ar mai trebui sa ai dreptul la a doua sansa. Iubirea nu e totul, conteaza devotamentul si caracterul. Iar daca nu ai caracter si nu stii sa fi devotat atunci nu meriti o a doua sansa, indiferent daca iubesti sau nu.
Eu nu as mai putea avea incredere in cineva care m-a inselat, de exemplu. Si lucrurile cam asa stau in general, sunt putini oameni care calca stramb doar odata. Ca si cu orice altceva in viata pentru care ai remuscari, prima data e cel mai greu. Dupa care devine din ce in ce mai usor... Un om care a inselat nu va mai sta pe ganduri cand va avea ocazia sa insele.
E normal sa nu mai ai încredere in cel pe care l-ai văzut in stare sa te tradeze o data. Ar trebui sa fie un semn clar ca cei doi ar trebui sa nu se mai încăpățâneze sa rămână împreună. Oricum, șansele de happy end sunt foarte mici. Cred ca maxim 0, 5% din cuplurile care trec prin asa ceva ajung înapoi pe linia de plutire.
Inseamna ca nu poti pretui nici prietenia si nici iubirea, fiindca daca ai fi fost prieten/prietena adevarata nu ai fi inselat
Stii cum se spune, daca iubesti doua persoane, ramai cu a doua. fiindca niciodata nu te-ai fi indragostit de ea daca o iubeai cu adevarat pe prima.
E vorba despre tradare, nu vei mai avea niciodata incredere deplina in acel om si e clar ca ceva este in neregula daca sa ajuns aici. Sunt cazuri in care au ramas impreuna dar nu a mai fost niciodata la fel.
Fiecare are momentele lui de slabiciune in viata, de rutina, de plictiseala, dorinta de a incerca ceva nou. Dar prima sansa o are cel de langa tine, incearca sa repari acea relatie. Pana la urma nu suntem animale.
Depinde de limitele fiecăruia...Cat de permisiv este și open minded. De obicei orgoliul/gelozia bate orice sentiment de iubire... Ceea ce este foarte trist.